Skocz do zawartości
lsd

Jak to podłączyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam zwykły dekoder cyfrowego polsatu który ma wyjście AV. Zakupiłem nowy tv, i podłączyłem go pod ten dekoder. Jakość obrazu jest fatalna. Myślałem żeby podłączyć to kablem hdmi lecz nie ma chyba w ogóle takiej przejściówki. Macie jakąś rade, jakim kablem to podłączyć żeby uzyskać lepszy obraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Podam ci dwie możliwości;

1 ? Jeśli to ustrojstwo ma inne gniazda to je opisz a pewnie coś podpowiem

2 - jeśli niema to też dobrze zgłoś "DEKODER" do księga rekordów guinnessa

Pozdrawiam

Edytowane przez antygłup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Zdecydowanie pora wymienić na lepszy, i pewnie tak to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności od rodzaju telewizora, wybierz w opcji "instalacja" tunera opcję RGB lub w gorszym razie S-video. Warto też kupić dobrej jakości kabel ze złączem euro o długości dobranej do sprzętu (nie za długi).

W większości przypadków obraz przez RGB jest wystarczająco dobry, problem jest z jakością nadawanych programów, ale tak to już jest Polsatem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przepraszam źle zrozumiałem sformowanie Cyfrowy Polsat ale u nas w kraju tak ze wszystkim.

Jeśli to cudo nie posiada do audio optical lub coxial wyp....

Jeśli natomiast do popatrzenia nie ma HDMI lub komponent analogowego co prawda ale dającego naprawdę przyzwoity obraz (o nic innego go nie podejrzewam) to porada JW

Nie wiem przyjacielu gdzie chcesz nabyć euro ponieważ wiem z zaufanych źródeł że ostatni umarł tydzień po pogrzebie ostatniego Komodore 64,

ponoć przeziębił się na jego pogrzebie.

Pozdrawiam

Edytowane przez antygłup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi