- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Samsung LE40B650 brak połączenia z komputerem
Pytanie zadane przez
Adams83
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witam!
Mam problem z podłączeniem TV do komputera. Konkretnie chodzi mi o usługę DLNA. Na chwilę obecną posiadam sieć w domy postawioną na routerze EDIMAX z którego skrętką podłączyłem moje TV. Internet w TV działa bez zarzutów zarówno jak łącze się automatycznie jak i ręcznie wszystko gra. Problem pojawia się przy udostępnianiu plików na komputerze. Od dwóch dni bezskutecznie próbuje się łączyć za pośrednictwem dołączonego do TV programu PC share manager bezskutecznie :/ Na forum padało kilka podpowiedzi rozwiązań które w moim wypadki nie działają. Program po wejściu w opcję "ustaw zabezpieczenie dla urządzenia" nie wyświetla żadnego urządzenia lub pc w sieci. Bardzo Was proszę bo być może coś przeoczyłem. Dla wtajemniczonych przy próbach wyłączam całkiem antywirusa, dodaje program do listy wyjątków, całkiem "odkrywam" się w sieci, w routerze mam usługę UPNP włączoną, widzę na sieci moje TV lecz tylko jego MAC, próbowałem już wszystkich sposobów i nic
Zastawiam się tylko czy może system (Win7) lub router jest przeszkodą. Lecz wydaje mi się że problem leży po stronie kompa...Proszę o wyrozumiałość i pomoc w miarę możliwości. Z góry dziękuje za zainteresowanie Pozdrawiam
EDIT:
Nie wiem czy to niedziela czy może coś innego ale zadziałało
Chciałbym napisać co zrobiłem żeby post mógł komuś innemu pomóc ale tak na prawdę nie zrobiłem nic i zadziałało. Temat do zamknięcia ;P
Edytowane przez Adams83Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi