Skocz do zawartości
siwyyy77

A200 z Hongkongu

Rekomendowane odpowiedzi

Natury technicznej to nie, ale celno - fiskalnej i owszem... Bierzesz je pod uwagę rozpatrując cenę? VAT i jak się U.C. uprze to i cło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Natury technicznej to nie, ale celno - fiskalnej i owszem... Bierzesz je pod uwagę rozpatrując cenę? VAT i jak się U.C. uprze to i cło.

Tak, z tego co słyszałem do 150E vatu i cła nie ma... bynajmniej zamawiałem acesoria foto za kwotę ok 700zł i nic nie dowalili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A racja, zapomniałem iż jakiś czas temu podwyższono kwotę wolną od cła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A racja, zapomniałem iż jakiś czas temu podwyższono kwotę wolną od cła.

Czyli jak zamówię Popcorna a200 ze strony producenta to nie zapłacę Vatu i cła:) bo jak tak to jeszcze dziś zamawiam ??? :)

Skąd macie takie info, to potwierdzone jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie nie ciesz

Poczytaj forum o NMT znajdziesz informacje o sporej ilosci uwalonych A-200 które idą na serwis

Ważna gwarancja w takim wypadku jest jednak warta tych paru złotych extra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak sie nie ciesz

Poczytaj forum o NMT znajdziesz informacje o sporej ilosci uwalonych A-200 które idą na serwis

Ważna gwarancja w takim wypadku jest jednak warta tych paru złotych extra

To już każdy kalkuluje na własny rachunek :rolleyes:

Osobiście zakupiłem na ebayu, 300zł to sporo ponad 30% ceny, czy będe żałował no trudno ryzyko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, z tego co słyszałem do 150E vatu i cła nie ma... bynajmniej zamawiałem acesoria foto za kwotę ok 700zł i nic nie dowalili

Do 150E nie ma cła, ale VAT nadal po staremu czyli zwolnienie tylko do 22 Euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To już każdy kalkuluje na własny rachunek :)

Osobiście zakupiłem na ebayu, 300zł to sporo ponad 30% ceny, czy będe żałował no trudno ryzyko.

Jak dojdzie to napisz co dostałeś w pudełku (czy jest gwarancja) i jak z Vatem:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doszedł :(

Całość wyszła ok 630zł. (już z vatem) już pracuje jako C200.

Czy warto, jak dla mnie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dla mnie gra nie warta świeczki,mogę kupić w NL z 2letnią gwarancją za 175e,czyli jak łatwo policzyć pare dych więcej...i na drugi dzień w domu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

oczywiscie ze gra nie jest warta swieczki

wziawszy pod uwage ze sie ma sprzet bez gwarancji ktory po awarii mozna wywalic do kosza

a jak widać na forach- popcorny się sypią

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dzięki temu tematowi zwróciłem uwagę na te aukcje A200 i po przeczytaniu paru pozytywnych opinii od kupujących (parę ewidentnie to Polacy) kupiłem i nie żałuję koszt całkowity wyszedł 540 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ciekawe czy wpadłes na watek /na tym forum/ w którym jeden kolega który zamowił A200 musi juz pakować swoją nową zabawkę i wysyłać kurierem w swiat bo ten się zdążył uwalić- na wlasny koszt oczywiscie....

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ciekawe czy wpadłes na watek /na tym forum/ w którym jeden kolega który zamowił A200 musi juz pakować swoją nową zabawkę i wysyłać kurierem w swiat bo ten się zdążył uwalić- na wlasny koszt oczywiscie....

Ja osobiście wysyłek się nie boję a koszt 50 zł za wysłanie przesyłki jakoś mnie nie przeraża. Kto mu karze wysyłać kurierem ? .Osobiście kupuję dużo rożnych rzeczy na zagranicznych aukcjach od drogich do tanich ,od bardzo ciężkich do lekkich i zazwyczaj wszystko idzie PP i jeszcze nigdy z tym problemu nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tu i tu jest racja

ja czesc kupuje w PL a czesc w swiecie, lecz racja w tym ze czasami, niekotre modele lubia padac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi