Skocz do zawartości
  • 0
Haile

Dekoder N + PC - nagrywanie programow ?

Pytanie

Witam,

od dłuzszego czasu spotykalem sie z roznymi opiniami na temat zgrywania z nki. Jedni twierdza, ze sie nie da, ale jak to mawiaja "nie da to sie parasola rozlozyc ...", inni twierdza, ze potrzebna jest specjalna karta z wejsciem hdmi, ktora mozna znalesc na jakiejsc amerykanskiej stronie za 200 $, w sklepach czarna magia podobno tuner cyfrowy TV wystarczy. Teoretycznie tak tylko, ze w tym tunerze mamy takie wejscie antenowe tylko wiec teraz jak pociagnac kabel z dekodera do karty TV ?

Za wszelka pomoc bede wdzieczny, jesli ktos swoja "sekretna" wiedza nie chce dzielic sie na forum prosze o PW lub tez przekazac jej dalej bez korzysci dla siebie za pomoc moge zaplacic jakies pare zl ;] (z reguly na polskich forach ciezko doszukac sie jakiejkolwiek pomocy za darmo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

mój błąd miałem na myśli nagrywarkę stacjonarną bez hdd mowa o tej co mam teraz podpiętej do dekodera z CP czyli nie ma opcji zeby zgrać zawartosc nagranego materiału z dekodera na płytkę poprzez nagrywarkę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

czyli nie ma opcji zeby zgrać zawartosc nagranego materiału z dekodera na płytkę poprzez nagrywarkę ?

No jest. Podłączasz swoją nagrywarkę do wyjścia video Dekodera i nagrywasz.

Tylko nie licz na jakąś super jakość (HD). Nagra się z jakością co najwyżej DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam jest możliwość żeby podłączyć dekoder do karty tv w moim przypadku winfast 2000 xp expert i oglądać tv w jakości SD i HD ?

Edytowane przez skukany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

a jak z nagrywaniem ? jakość będzie tak jak bym zgrywał np. bezpośrednio z tv czy gorsza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dekoder N'ki wypuszcza obraz za pomocą zwykłego analogowego złącza video (czy też scart).

Podłączasz ten sygnał do swojej karty winfast 2000 i nagrywasz.

Wszystko zależy od: kabla, jakości twojej karty nagrywającej, algorytmu kompresji który wybierzesz.

Dokładnie tak jakbyś podłączył sobie magnetowid do komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam!

Po zainstalowaniu windows 8 w mojej lokalnej sieci pojawiła się zawartość turbo dekodera "n" w folderze "rec". Niestety nie mogę żadnym playerem uruchomic zawartości.

Pytanie czy wogóle jest taka możliwość, czy jest player który sobie z tym poradzi. Nie ma mozliwości sprawdzenia we właściowściach pliku jakie mają rozszerzenie.

Pzdr

Poniżej zrzut ekranu z PC

1qug.jpg
Edytowane przez kiero1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jeśli kupimy abonament nc+ w firmie Cardsplitter (są w internecie), to można wybrać wariant z kartą Seca (dawna Cyfra+) teraz wystarczy na Allegro kupić nBoxa z Enigma 2 i po problemie. Jeśli jest to nBox Enigma 2, to zgrywani filmy z dysku dekodera ilustruje film:

Można także normalnie na pendrive, u mnie jednak nie współpracuje z NTFS. Można wziąć bootującego Linuxa (polecam Minta), pod nim (stosując GParted) sformatować pendrive pod ext4. Na takiego pena zgrywamy film z dekodera. W komputerze stacjonarnym z zabootowanym linuxem przegrywam film na windowsową partycję NTFS i gotowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jeśli kupimy abonament nc+ w firmie Cardsplitter (są w internecie), to można wybrać wariant z kartą Seca (dawna Cyfra+) teraz wystarczy na Allegro kupić nBoxa z Enigma 2 i po problemie. Jeśli jest to nBox Enigma 2, to zgrywani filmy z dysku dekodera ilustruje film:

Można także normalnie na pendrive, u mnie jednak nie współpracuje z NTFS. Można wziąć bootującego Linuxa (polecam Minta), pod nim (stosując GParted) sformatować pendrive pod ext4. Na takiego pena zgrywamy film z dekodera. W komputerze stacjonarnym z zabootowanym linuxem przegrywam film na windowsową partycję NTFS i gotowe.

Gratuluję tytułu "Górnika roku" ;)

Po drugie odpowiadasz nie na temat, bo pytanie było o zgrywanie VOD a na Nbox z Enigmą tracisz dostęp do VOD a pytanie było o zgrywanie materiałów z VOD.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi