Skocz do zawartości
maru

Patriot Box Office Multimedia Player

Rekomendowane odpowiedzi

NAS = SAMBA, według programistów Realtek'a.

Shoutcast w menu głównym nie działa, bo firmware jest stare i jakiś czas temu Winamp zmienił API, więc przestało działać. Jak doinstalujesz SiRadio: http://playon.unixstorm.org/siradio.php, to będziesz mieć oprócz działającego Shoutcast'a dodatkowo Icecast.

Do RSS musisz mieć zainstalowane paczki: RSS i Optware.

Movie jukebox to ogólnie galeria filmów, jedno z nich (w sumie są trzy) mniej więcej tak wygląda:

Jak nie chcesz się bawić to proponuję zacząc od YAMJ - chyba najprostsze w obsłudze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z PBO z niektorymi filmami mkv. Odtwarzacz nie zapamietuje ostatniej pozycji, przewijanie dziala maks. X2 oraz nie dziala funkcja GO TO. Posiadam najnowszy firmware producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze te materiały mkv źle zrobione, sprawdz inne filmy mkv z innego zródła , sprawdz tez materiały avi (divxy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem, natomiast, podpowiem, że napisy ściągam poprzez napiprojekt (najnowsze wersje) i w nim można od razu ustawić rozszerzenie ściąganych plików na srt i po problemie. korzystaj z srt, wszystko co czyta txt też przeczyta Ci srt, a odwrotnie właśnie już nie

a przerobienie txt do srt to też nie duży problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy nie ma jakiegos softu zeby czytal napisy txt ???

Nie ma takiego softu.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jak doinstalować radia internetowe do softu playonx?

w poście #510 kolega @stg20 podał link, ściągnąłem stamtąd siradio.rar.

W instrukcji pisze: "extract Into /home/scripts/ directory." Takiego folderu nie ma na dysku PBO, więc uworzyłem taki folder i do niego rozpakowałem.

Następnie pisze:

Add (or replace existing) following item in menu.rss:

<item>

<title>SIRadio</title>

<link>http://127.0.0.1:82/SIRadio/index.php</link>

<media>/home/scripts/SIRadio/layout/menu.jpg</media>

</item>

takiego pliku również nie ma w paczce siradio.rar, więc do utworzyłem, wkeiłem txt ja wyzej,

zapisałem i zmieniłem nazwę na menu.rss i umieściłem w folderze siradio.

I nie działa, kiedy wciskam "radio internetowe" od razu na górze pojawai się napis "pobieranie stacji nie powiodło się"

Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Katalog /home/scripts jest automatycznie tworzony podczas instalacji paczki RSS. Jeśli go nie ma, to znaczy że go nie zainstalowałeś, a jest mocno zalecane:

It's STRONGLY recommended to install both Optware and RSS pack, so you can enjoy all features.

Plik menu.rss jest w dokładnie tej samej paczce, a ścieżka do niego po instalacji to /home/scripts/menu.rss

Radio internetowe nie działa, pisałem już wcześniej dlaczego. Do SiRadio wchodzi się właśnie przez usługi IMS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzięki, popróbuję.

Jeszcze jedna sprawa, bo widzę że na tym sofcie playonx nie ma możliwości ustawienia losowego odtwarzania muzyki w mp3, jest tylko repeat. Da się to jakoś ustawić, bo przyznam że na tym mi zależy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w którym innym sofcie masz wbudowane losowe odtwarzanie muzyki?

Losowe odtwarzanie jest w Random Music (IMS) i ewentualnie przez playlistę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

czy spotkał się ktoś z takim problemem, że sprzęt nie reaguje na komendy pilota np. w tej chwili nie mogę uruchomić odtwarzacza z pilota... a jeśli uruchomię go przyciskiem power na obudowie to włącza się ale i tak później za pomocą pilota nie mogę nic zrobić. zdaża się to losowo bo jeszcze wczoraj bez problemu sprzęt działał. takie "awarie" zdarzają się raz na parę dni...

sprzęt niestety już po gwarancji, zastanawiam sie nad kupnem pilota ale nie jestem w 100% pewien czy to on jest winny bo sprzęt raz działa raz nie. a nie ma niestety możliwości sprawdzenia co jest winne bo na obudowie nie ma poza power żadnych przycisków...

myślicie, że to pilot jest winny?

czy raczej w playerze coś "siedzi"?

Edytowane przez radd2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Losowe odtwarzanie muzyki masz w sofcie Medebo, mnie interesuje natomiast co innego. Wgrałem ostatni soft MedeBO_V4.0.4_SHIZZL_MOD_3.2, fajne skórki, i jest tam taki program jukebox, i wideowall (bardzo rozbudowany), nie ma problemu, ażeby dodać foldery do wideowall, natomiast nie mogę uruchomić funkcji jukebox, aby ściągało mi z internetu dane do filmów, okładki itp. Mam wewnętrzny dysk twardy i po wybraniu opcji jukebox, tworzy na nim folder z podfolderami i na tym koniec, wyskakuje błąd "unable to service request". Może gdzieś trzeba coś ustawić, czy ktoś wie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Playonx ma więcej opcji internetowych, natomiast nie ma wideowall, losowego odtwarzania muzyki, chyba, że przez random music, ani wyboru skórek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Videowall jest, zmiana skórek też w PlayOn!X. MedeBO ma ich więcej, a Videowall jest wbudowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba mi się playerek sypie :( Od jakiegoś czasu po włączeniu PBO po około 1-2 minut zaczyna przerywać sygnał! Tak jakby PBO na ułamek sekundy tracił łączność z TV. I to przerywanie trwa tak przez parę minut,a potem wszystko wraca do normy. Jeżeli niezrozumiale to opisałem to jeszcze raz: przez parę minut PBO zrywa sygnał co kilka sekund,na ułamek sekundy :wacko: Ma ktoś podobne doświadczenia z PBO?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się jakoś uruchomić na PBO z PlayOn!X TVN Player albo Iplex'a ?

TVN player wymaga Androida lub Silverlighta, żadne nie jest i nigdy nie będzie obsługiwane na tym modelu PBO

iplex z kolei korzysta z własnego kodeka, którego też nie można dodać, bo kod jest zamknięty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy działa Wam xJukebox albo Movie Jukebox? Trzeba to jakoś konfigurować, żeby wyświetlało się info nt filmu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xJukebox się konfiguruje przez config.xml oraz scan_folder_settings.txt, za pierwszym razem musi przeskanować podaną ścieżkę w poszukiwaniu filmów

A do Movie Jukebox musisz mieć wcześniej wygenerowane pliki przez TViXie2Playon!HD - zobacz na Google.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ponieważ to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Zamierzam zainstalować taki soft aby jak najlepiej korzystać z YouTube. Po przeczytaniu wszystkich postów doszedłem do wniosku, że ryzykownym jest korzystanie z innego firmware niż oryginalne. Proszę więc mikifin-a i boros2 o dokładną instrukcję krok po kroku jak to zrobić aby nie uwalić sprzętu (przy zmianie softu), bo grzebanie w hardware nie jest moją najmocniejszą stroną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z MedeBO_V4.0.4_SHIZZL_MOD_3.2. na tym sofcie niektróre materiały video działają kilka sekund, potem obraz znika a dzwięk działa. Jak temu zaradzić, oprócz zmiany ustawień video, które problemu nie rozwiązały....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wgrałem ten soft playonx_r4824_rev5_1_pbo.zip i co??? aktualizacja zakończona PBO nie włącza się tylko nieustannie wyskakuje napis początkowy patriot box office. da ię jeszcze temu zaradzić? wcześniej był najnowszy soft a.c.ryan , ale nie chodziło youtube, a teraz nic nie chodzi.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi