Skocz do zawartości
cobra 11

Zrywanie umowy z cyfrowym polsatem po 5 latach i dekoderem na własnosc kupionym

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się zapytać ile czekacie na rozwiązanie umowy z CP < wiem ze 3 miesiące> ale na potwierdzenie lub jakiś ich odezw bo chce wziasc na nowo umowę a nie chce później opłacać dwóch <wysłałem w ubiegłym tygodniu w poniedziałek a do dzisiaj nic nie ma w skrzynce> ???? proszę o spowiedzi zrywających już umowę z Cyfrowym Polsatem.

A najgorsze ze nic nie oglądam bo dekoder Echostar DSB 616 się popsuł :):(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Kolego w zeszłym roku na potwierdzenie odbioru czekałem około miesiąca ( rozumiem, że wypowiedzenie wysłałeś za potwierdzeniem odbioru). Pismo o rozwiązaniu umowy dostałem gdzieś po 2 miesiącach. Po upływie 3 miesięcy jeszcze przez prawie miesiąc odbierałem wszystkie kanały. Teraz chyba znowu musze wypowiedzieć umowę :)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałeś dekoder kupiony na własność i umowę na 1 rok a później jej nie przedłużałeś ,tylko opłacałeś abonament ,to nie musisz czekać 3 m-ce tylko 1 miesiąc rozliczeniowy.Ja tak właśnie miałem ,dokładnie się dopytałem w BOK polsatu i powiedzieli że obowiązuje mnie 1 miesięczne wypowiedzenie ,chyba że przedłużałem umowę na bezterminową to wtedy 3 miesiące....Nie napisałeś czy chcesz nową umowę z Polsatem czy z inną platformą cyfrową .Jeśli z Polsatem to nie musisz im wypowiadać umowy i czekać na potwierdzenie ,wystarczy że pójdziesz do ich przedstawicielstwa (jakiegoś punktu CP) i powiesz ze masz stary dekoder kupiony na własność ,na który skończyła się już umowa na abonament i chciałeś podpisać z nimi nową umowę z nowym dekoderem .Wtedy oni zmieniają umowę automatycznie ,dostajesz nowy dekoder i z końcem okresu rozliczeniowego cieszysz się już nową umową.

Edytowane przez pintr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys jak rezygnowałem to miałem z nimi problem. Naliczyli sobie jeszcze 1 dodatkowy miesiac,przysłali fakture.

Zadzwoniłem,powiedziałem,że nie place bo coś skopali. Po pół roku przyszło upomnienie. Znów zadzwonilem i dopiero raczyli sprawdzić,ze mam racje.

Najlepiej zadzwoń i spytaj ile w Twoim przypadku jest wypowiedzenia. Ja miałem 1mc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi