Skocz do zawartości
cffan

Odtwarzacz Blu-ray z dobrym odtwarzaniem DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam odtwarzacza Blu-ray dla ojca, ważne jest, aby ładnie odtwarzał filmy DVD ponieważ ojciec ma ich jeszcze sporo. Dobrze by było aby nie był za drogi, w sensie z wyższej półki (znalazłem LG BD370 w fajnej cenie, ale nic o nim nie wiem). Nie musi mieć odtwarzania divx'ów, jpg, ale jakby miał odtwarzanie mkv z napisami to by było cudnie, chociaż wątpię, że taki istnieje :o

Odtwarzacz będzie podłączony pod TV Sony 40W2000 i pod amplituner Yamaha, niestety modelu nie pamiętam, ale nie ma niestety HDMI. Tutaj pojawia się pytanie, pewnie oczywiste, ale muszę się upewnić. Czy nie będzie problemu jeśli podłącze przez HDMI obraz do TV, a przez SPDIF dźwięk do ampli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemu nie będzie. MKV obsługuje chyba Samsung i LG. Co do odtwarzania DVD, to ja się szykuję na nowy BD Toshiby, ale brak jakichkolwiek o nim wzmianek na razie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Problemu nie będzie. MKV obsługuje chyba Samsung i LG. Co do odtwarzania DVD, to ja się szykuję na nowy BD Toshiby, ale brak jakichkolwiek o nim wzmianek na razie...

No tak, ale to ma być zakup na 'mikołaja', więc musi być dostępny na rynku teraz :o

Które modele LG i Samsunga obsługują mkv (najlepiej podane na penie albo na dysku zew) i mają dobry skaler DVD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam blureja (hihi) LG BD390. obsługuje MKV, naprawdę dobrze skaluje DVD do 1080p, ma wyjście analogowe dźwięku 7.1.

tak naprawdę nie wiem czy tak sprawnie i miło blureje samsunga obsługują odtwarzanie MKV.

polecam tego LG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
polecam blureja (hihi) LG BD390. obsługuje MKV, naprawdę dobrze skaluje DVD do 1080p, ma wyjście analogowe dźwięku 7.1.

tak naprawdę nie wiem czy tak sprawnie i miło blureje samsunga obsługują odtwarzanie MKV.

polecam tego LG

Właśnie czytam wątek na forum o nim i ma wszystko to czego potrzebuje, u mnie w lokalnym sklepie (Media Expert) jest po 1099zł, wiec cena znośna, jutro chyba idę kupić, no chyba, że ktoś tu zaproponuje coś lepszego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo, najnowszy model, dobra cena (dwa lata gwarancji), tv Sony ( jeden pilot ) i co najważniejsze DVD do 1080p. ładnie skaluje .............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

Szukam odtwarzacza Blu-ray dla ojca, ważne jest, aby ładnie odtwarzał filmy DVD ponieważ ojciec ma ich jeszcze sporo. Dobrze by było aby nie był za drogi, w sensie z wyższej półki (znalazłem LG BD370 w fajnej cenie, ale nic o nim nie wiem). Nie musi mieć odtwarzania divx'ów, jpg, ale jakby miał odtwarzanie mkv z napisami to by było cudnie, chociaż wątpię, że taki istnieje ;)

Odtwarzacz będzie podłączony pod TV Sony 40W2000 i pod amplituner Yamaha, niestety modelu nie pamiętam, ale nie ma niestety HDMI. Tutaj pojawia się pytanie, pewnie oczywiste, ale muszę się upewnić. Czy nie będzie problemu jeśli podłącze przez HDMI obraz do TV, a przez SPDIF dźwięk do ampli?

Nie napisałeś jaka to Yamaha, ale zakładam, że ma przynajmniej wejście analogowe 5.1. Lepszy dźwięk osiągniesz używając BR z dekoderami HD/audio na pokładzie i podłączając osobno każdy kanał. Przez SPDIF nie przejdą sygnały HD audio. Tych BR jest już parę, ja używam Panasa 55, do filmów jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi