Skocz do zawartości
Przezda

Połączenie NMT Egreat M32B z komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Nie umiem polaczyc bezprzewodowo komputera z odtwarzaczem Egreat M32B. Moze ktos ma pomysl i podpowie mi co musze zrobic albo czego mi brakuje ze sprzetu.

Kupilem dedykowany adapter TP-LINK WN 821N, modem ktory posiadam to TeleWell EA510. Czy to powinno wystarczyc do tego zeby polaczyc komp i NMT?

Jesli ktos ma czas i checi pomoc bede bardzo rad z informacji

Pozdrawiam

Przezda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzieki powalcze wieczorem

No i powalczylem ..... K... co za technika, Musze skonfigurowac router, ale ... :) nie jest latwa sprawa wejsc w ustwienia tego urzadzenia. Jak podaje producent nalezy do okienka adresu wyszukiwarki internetowej wklepac 192.168.0.254 a pojawi sie okno do zalogowania i bedzie mozna ustawic ruter. Niestety nie daje sie zalogowac, zadne okienko do zalogowania uzytkownik admin , haslo admin nie wyskakuje. W instrukcji wyczytalem ze router jest z definicji fabrycznie ustwiony WLAN na DISABLED . W tym momencie moja cierpliwosc sie wyczerpala. CDN.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i powalczylem ..... K... co za technika, Musze skonfigurowac router, ale ... :) nie jest latwa sprawa wejsc w ustwienia tego urzadzenia. Jak podaje producent nalezy do okienka adresu wyszukiwarki internetowej wklepac 192.168.0.254 a pojawi sie okno do zalogowania i bedzie mozna ustawic ruter. Niestety nie daje sie zalogowac, zadne okienko do zalogowania uzytkownik admin , haslo admin nie wyskakuje. W instrukcji wyczytalem ze router jest z definicji fabrycznie ustwiony WLAN na DISABLED . W tym momencie moja cierpliwosc sie wyczerpala. CDN.....

Podłącz router do PC

Sprawdź najpierw ustawienia sieci .

Panel sterowania-Połączenia sieciowe-Twoja karta-Właściwości-Protokół TCPIP-Uzyskaj adrs IP automatyznie

Potem jak jest jak powyżej:

Start-Uruchom-wpisz cmd-pokaże się czrane okno - wpisz ipconfig /all

Jak sieć działa to będziesz miał podane adresy IP bram bęzie adresem routera

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podłącz router do PC

Sprawdź najpierw ustawienia sieci .

Panel sterowania-Połączenia sieciowe-Twoja karta-Właściwości-Protokół TCPIP-Uzyskaj adrs IP automatyznie

Potem jak jest jak powyżej:

Start-Uruchom-wpisz cmd-pokaże się czrane okno - wpisz ipconfig /all

Jak sieć działa to będziesz miał podane adresy IP bram bęzie adresem routera

Pozdrawiam

Falka super jasno i klarownie poprowadziles mnie, ale dalej mam to samo, po wpisaniu danych w okienko adresowe mam taki komunikat, Pojawia sie tak samo gdy wpisuje kod z instrukcji obslugi Modemu (routera) jak i wpisujac adres IP wlasny

Network Error (tcp_error)

A communication error occurred: ""

The Web Server may be down, too busy, or experiencing other problems preventing it from responding to requests. You may wish to try again at a later time.

For assistance, contact your network support team.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Falka super jasno i klarownie poprowadziles mnie, ale dalej mam to samo, po wpisaniu danych w okienko adresowe mam taki komunikat, Pojawia sie tak samo gdy wpisuje kod z instrukcji obslugi Modemu (routera) jak i wpisujac adres IP wlasny

Network Error (tcp_error)

A communication error occurred: ""

The Web Server may be down, too busy, or experiencing other problems preventing it from responding to requests. You may wish to try again at a later time.

For assistance, contact your network support team.

Podaj dane z opcji ipconfig /all

Inaczej trudno coś wnioskować.Może sieciówka jest nie zainstalowan lub z błedami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podaj dane z opcji ipconfig /all

Inaczej trudno coś wnioskować.Może sieciówka jest nie zainstalowan lub z błedami?

dzieki, za pomoc, UFFFF..... magiczny otworek z napisem reset i byc moze jeszcze jedna wazna sprawa dla potomnych. WAZNE w ktorym porcie tkwi kabel zejsciowy na komputer z modemu/routera. Facet ze sklepu RTV powiedzial ze powinno byc w porcie 1 lub 2. W portach nastepnych sa klopoty z zalogowaniem sie. Nie wiem co dokladnie zadzialalo czy reset, czy zmiana gniazda z 4 na 1. Moze obydwie sprawy. Pozniej zgodnie z instrukcja no i na goraco sprawdzalem ze internet smiga na bezprzewodowym laczu do NMTa jak rowniez mam dostep do zasobow HD w NMT co mnie niezmiernie cieszy, gdyz wczesniej nie moglem wyjac z dysku HD NMT nic spowrotem na komputer - zdjecia, filmy ktorych nie czyta itp....

Dziekuje za cenne wskazowki

pozdrawiam

Czyli temat zamkniety

Przezda

Edytowane przez Przezda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi