Skocz do zawartości
PS3

Ps3 i Sharp...problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Wczoraj kupiłem sobie ps3. Podłączyłem ją do tv-LCD Sharp Aquos kupiony niecały rok temu. Miałem w zestawie kabel hdmi wiec podłączyłem. I wtedy się zaczęło. Menu się włączyło ale w tle było widać zakłócenia, jakby ,,mrówki,, a co jakieś 40sec takie przełączenia, zmiana koloru monitora i znów jakieś 40sec lekkich zakłóceń. Mam nadzieje, że to tylko kabel Hdmi, jest on nieoryginalny.

Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.

Jeśli był już taki temat to przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek sprawdź inny kabel HDMI. Może ktoś Ci pożyczy? PS3 musisz też ustawić na 1080i lub p w menu PS3 albo odpalając konsolę trzymaj długo przycisk power i wtedy konsola przełączy się w tryb ustawiania obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na początek sprawdź inny kabel HDMI. Może ktoś Ci pożyczy? PS3 musisz też ustawić na 1080i lub p w menu PS3 albo odpalając konsolę trzymaj długo przycisk power i wtedy konsola przełączy się w tryb ustawiania obrazu.

Najgorsze jest to, że wczoraj z problemami jakoś tv działało z konsola, a dziś w ogolę nie ma obrazu tylko na monitorze ,,niepełny przekaz wideo, sprawdź urządzenie wyjściowe" i przez to nie mogę dostać się do menu konsoli. Dziś jadę do sklepu kupić nowy oryginalny kabel do ps3. Może on to poprawi. Już próbowałem z trzymaniem przycisku włączania-nic nie dało.... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabelek kupiony, wszystko śmiga! Ale mam radochę. Dzięki za podpowiedź. Temat zamknięty. :P :P :):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
z kablami za 3 dychy bywa roznie- sam sie o tym przekonałem

oj tak kable za 30 zeta to koszmar lepiej raz wydac ale jest na długi czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi