Skocz do zawartości
barpy

Nie dziala wyboor zrodla mediow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jak w temacie, nie moge ani z pilota ani z menu wybrac zrodla mediow, po kliknieciu pokazuje mi komunikat

"zadanie nie moze byc zrealizowane, nacisnij klawisz return by wrocic do poprzedniego ekranu"

dzieje sie tak od kilku dni, niestety nie jestem w stanie skojarzyc co robilem i co moze byc przyczyna

Pozdrawiam

Barpy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień ustawienia języka z polskiego na angielski i sprawdż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nic nie pomoglo, musialem zgrac wszystko z dysku i zrobic calkowicie nowa instalacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiło mi się podobnie nie działa wybór video.Po naciśnięciu ikonki taśmy filmowej z pilota wyskakuje komunikat "zadanie nie może być zrealizowane, nacisnij klawisz return by wrócić do poprzedniego ekranu".Nie mam pojęcia co robić, z pod innych wyborów Popcorn wszystko widzi, pod komputerem także sa widoczne pliki video.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety odłączenie zasilania nie pomogło. :) Co mam rozumieć pod "Jak to nie pomoże wgraj ponownie system".Popcornhour recovery czy format dysku może wgranie firmwaru jeszcze raz?.Z góry dziękuję za wszystkie sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przywrócić ustawienia fabryczne aplikacji NMT formatując dysk wewnętrzny ( i tracąc przy tym wszystkie dane).

Jeśli nie chcesz stracić danych musisz zrobić formatowanie z poziomu programu NMT Community Software Installer : http://www.nmtinstaller.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trzeba przywrócić ustawienia fabryczne aplikacji NMT formatując dysk wewnętrzny ( i tracąc przy tym wszystkie dane).

Jeśli nie chcesz stracić danych musisz zrobić formatowanie z poziomu programu NMT Community Software Installer : http://www.nmtinstaller.com/

Zgrałem dane żeby ich nie tracić ale wgranie aplikacji NMT przez USB i format wewnętrznego dysku nie pomogły.Dalej jest to samo po naciśnięciu ikony z taśmą filmową pokazuje się wykrzyknik i znany komunikat Żądanie nie może być zrealizowane naciśnij klawisz return by wrócić do poprzedniego ekranu :dobani: Pozostałe ikonki pokazują prawidłowo zawartość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę zrobiłeś format dysku z poziomu popcorna?

Zazwyczaj to pomaga. Najpierw format potem wgranie firmwaru i aplikacji NMT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Naprawdę zrobiłeś format dysku z poziomu popcorna?

Zazwyczaj to pomaga. Najpierw format potem wgranie firmwaru i aplikacji NMT.

Tak zrobiłem format z poziomu Popka i wgrałem aplikacje NMT, firmware nie. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz już pozostaje tylko wgranie firmware.... Przy tej operacji danych juz nie stracisz ,wiec nie zaszkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrałem firmware, jeszcze raz sformatowałem dysk wgrywając aplikacJe NMT i niestety ciągle to samo.Wkurzyłem się i wymieniłem wewnętrzny dysk na WD CAVIAR GP-16 1TB WD10EADS 32MB cache SATA II.Popek sformatował go i na nowym dysku jest wszystko ok.Stary dysk spróbuję włożyć do obudowy i podpiąć do Popka przez USB.

Edytowane przez quzio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wgrałem firmware, jeszcze raz sformatowałem dysk wgrywając aplikacJe NMT i niestety ciągle to samo.Wkurzyłem się i wymieniłem wewnętrzny dysk na WD CAVIAR GP-16 1TB WD10EADS 32MB cache SATA II.Popek sformatował go i na nowym dysku jest wszystko ok.Stary dysk spróbuję włożyć do obudowy i podpiąć do Popka przez USB.

Miałem kiedyś problem, bo nie mogłem wejść do menu usług Popcorna. Format na PCH nie pomagał. Pomogło dopiero wyjęcie dysku i usunięcie wszystkich partycji z poziomu PC. Potem format zrobiony przez PCH i instalacja od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miałem kiedyś problem, bo nie mogłem wejść do menu usług Popcorna. Format na PCH nie pomagał. Pomogło dopiero wyjęcie dysku i usunięcie wszystkich partycji z poziomu PC. Potem format zrobiony przez PCH i instalacja od nowa.

Spróbuję tak zrobić ale na razie nie mam jak podpiąć WD Caviar GP 1 TB WD10EACS pod laptopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy "odgrzeje starego kotleta"- czy ktos znalazł rozwiazanie tego problemu?.Pytam bo mam podobny z Egreatem M33A.Z dyskiem wewnatrz nie działa a bez dysku moge podpiąc wszystkie 4 USB i działa prawidłowo.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Po dzisiejszej aktualizacji firmware w PH A110 mam ten sam problem. Popcorn nie widzi dysku wewnętrznego. Widzę, że muszę zgrać dane i formatować dysk :lol::rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak narazie jest jedyny sposób.Ja formatowałem dysk pod kompem na NTFS i tak sformatowany wsadziłem do egreata i formatowałem jeszcze raz na EXT 3.Dopero wtedy załapało.Jak na razie działa.Powodzenia:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wymianie majlowej ze sprzedawcą odesłałem swojego Popcorna do serwisu (C4i). Brak w menu Instalacja Asystenta konfiguracji NMT. Według sprzedawcy producent zaleca wymianę PCB. Zobaczymy co z tego wyniknie. Czekam cierpliwie i mam nadzieję na pozytywne załatwienie mojej reklamacji. Dam znać co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wczoraj (06.11.2009) przed południem kurier dostarczył mojego Popcorna z serwisu (C4i). Wymieniona została płyta główna. Na razie wszystko śmiga elegancko. Jestem pełen podziwu dla sprawności i szybkości serwisu C4i. PEŁNY PROFESJONALIZM. Mam nadzieję, że A110 będzie działał bezawaryjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi