Skocz do zawartości
sergio213

Nowy Blu-ray LG BD390

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz podac jaki masz numer softu plus skąd go pobrac , mam wgrany najnowszy i [beeep] kiedś tak mialem że był komunikat i szlo dalej.

Możesz pomóc z tym softem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podac jaki masz numer softu plus skąd go pobrac , mam wgrany najnowszy i [beeep] kiedś tak mialem że był komunikat i szlo dalej.

Możesz pomóc z tym softem.

529.B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrałem ten sofcik 529 b , i nadal zero poprawy.

lin do softu.

http://rapidshare.com/files/307453721/LG_BD_390VBB_v808529_Nov09.2009.zip

Moze według tego info kmPlayera ktoś powie gdzie problem z czytaniem ostatnich MKV które idą z kompa a z LG nie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

G:\1 Zielony Szerszeń The Green Hornet (2011)\The.Green.Hornet.720p.BluRay.x264-ToneDiary.mkv

General

Complete name : G:\1 Zielony Szerszeń The Green Hornet (2011)\The.Green.Hornet.720p.BluRay.x264-ToneDiary.mkv

Format : Matroska

File size : 4.53 GiB

Duration : 1h 58mn

Overall bit rate : 5 461 Kbps

Encoded date : UTC 2011-05-12 23:46:17

Writing application : mkvmerge v4.4.0 ('Die Wiederkehr') built on Oct 31 2010 21:52:48

Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0

Video #1

ID : 1

Format : AVC

Format/Info : Advanced Video Codec

Format profile : High@L4.1

Format settings, CABAC : Yes

Format settings, ReFrames : 5 frames

Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1

Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC

Bit rate : 4 968 Kbps

Nominal bit rate : 5 077 Kbps

Width : 1 280 pixels

Height : 536 pixels

Display aspect ratio : 2.35:1

Frame rate : 23.976 fps

Resolution : 24 bits

Colorimetry : 4:2:0

Scan type : Progressive

Bits/(Pixel*Frame) : 0.302

Stream size : 4.12 GiB (91%)

Title : twiz-greenhornet720p

Writing library : x264 core 114 r1924 08d04a4

Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=0 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=1 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=5077 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

Audio #2

ID : 2

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Codec ID : A_AC3

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 384 Kbps

Channel(s) : 6 channels

Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE

Sampling rate : 48.0 KHz

Stream size : 327 MiB (7%)

Title : Polish

Language : Polish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrałem ten sofcik 529 b , i nadal zero poprawy.

lin do softu.

http://rapidshare.com/files/307453721/LG_BD_390VBB_v808529_Nov09.2009.zip

Moze według tego info kmPlayera ktoś powie gdzie problem z czytaniem ostatnich MKV które idą z kompa a z LG nie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

G:\1 Zielony Szerszeń The Green Hornet (2011)\The.Green.Hornet.720p.BluRay.x264-ToneDiary.mkv

General

Complete name : G:\1 Zielony Szerszeń The Green Hornet (2011)\The.Green.Hornet.720p.BluRay.x264-ToneDiary.mkv

Format : Matroska

File size : 4.53 GiB

Overall bit rate : 5 461 Kbps

Encoded date : UTC 2011-05-12 23:46:17

Writing application : mkvmerge v4.4.0 ('Die Wiederkehr') built on Oct 31 2010 21:52:48

Writing library : libebml v1.0.0 + libmatroska v1.0.0

Video #1

ID : 1

Format : AVC

Format/Info : Advanced Video Codec

Format profile : High@L4.1

Format settings, CABAC : Yes

Format settings, ReFrames : 5 frames

Muxing mode : Container profile=Unknown@4.1

Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC

Bit rate : 4 968 Kbps

Nominal bit rate : 5 077 Kbps

Width : 1 280 pixels

Height : 536 pixels

Display aspect ratio : 2.35:1

Frame rate : 23.976 fps

Resolution : 24 bits

Colorimetry : 4:2:0

Scan type : Progressive

Bits/(Pixel*Frame) : 0.302

Stream size : 4.12 GiB (91%)

Title : twiz-greenhornet720p

Writing library : x264 core 114 r1924 08d04a4

Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=0 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=1 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=5077 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

Audio #2

ID : 2

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Codec ID : A_AC3

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 384 Kbps

Channel(s) : 6 channels

Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE

Sampling rate : 48.0 KHz

Stream size : 327 MiB (7%)

Title : Polish

Language : Polish

A napisz jak zachowuje się tsMuxer, czy robi podgląd tego pliku mkv, co do zawartości czy wywala błąd.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do flimów to jest ich kilka ostatnio pobranych , które nie chodza na BD 390.

Wkleic info z kmplayera tychktore nie chodza czy tych które chodza dla porównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Writing application : mkvmerge v4.4.0" - i wszystko jasne.

Jeśli film był zrobiony tą wersją, to na żadnym lg 390 na pewno nie pójdzie.

Trzeba go przerobić starszą wersją "mkvmerge" i na forum jest to dokładnie opisane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba go przerobić starszą wersją "mkvmerge" i na forum jest to dokładnie opisane...

Mozna prosic namiar - i czy opis dla laika - ile to trwa bo moze łatwiej pobrac inną wersje filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj sobie w tym wątku. Nie bądź leniem.

Podpowiedź - poradnik JA pisałem...

Całość trwa 15 minut.

Edytowane przez remmyhi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze, a jak tsmuxer v3.3.0.( ta najlepsza ) wywala błąd na pliku mkv zrobiony wersją 4.4.0.To co? uwalony plik choć komp odtwarza go bezproblemowo.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To możesz rozpakować plik mkv na części programem mkv toolnix (chyba jest tam mkvextractgui)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To możesz rozpakować plik mkv na części programem mkv toolnix (chyba jest tam mkvextractgui)

Dzięki, ale jak dotąd wszystkie pliki mkv otwiereają się bezproblemowo. Jeszcze nie natrafiłem na taki plik co by 390 nie dała rady otworzyć. Jak będzie potrzeba to skorzystam z twojej rady co do mkv toolnix.Soft mam 529.B.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich szpeców od bd390….

Mojego LG-ka obsługuje Wild Media Server i wszystko chodzi super, nie trzeba żadnych kodeków …ale jak zwykle musi być problem: podczas odtwarzania plików muzycznych (obojętnie w jakim formacie) przy przejściu z jednego do drugiego utworu następuje chwilowy ale dość mocny wzrost poziomu sygnału. Bardzo irytująca sprawa …czy może ktoś z Was zetknął się z czymś podobnym? Może jakieś wskazówki jak to wyeliminować….?

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszą na forach że naprawili chaptery na dvd, ale popsuli odtwarzanie trylogii LOTR:Extended.

Pojawił się również zielony freeze przy plikach z mkv i ustawieniach dźwięku z HDMI jako "Re-Encoding"...

Żadnych zmian we funkcjonowaniu, ficzersach.

źródło: http://www.avsforum.com/avs-vb//showthread.php?p=20583670

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos spotkal sie z czyms takim ?

wlaczam sobie jakis plik z filmem mkv (film nie ma zadnych wklejonych napisow), plik z filmem jest w katalogu na pendrivie, w tym samym katalogu jest tylko jeden plik z napisami polskimi. plik z filmem i plik napisow maja te same nazwy.

po wlaczeniu film leci, ale napisy ktore sie pojawiaja sa po hiszpansku lub portugalsku (nie znam tych jezykow i trudno mi powiedziec).

Sprawa jest o tyle dziwna iz tak jak pisalem wyzej w katalogu z filmem jest tylko jeden plik z napisami - polskimi (probowalem txt i srt ale to bez znaczenia bo za kazdym razem jest tak samo).

Dopiero w trakcie odtwarzania filmu z pilota wybieram napisy, to wtedy wlaczaja sie polskie.

Nie wiem czy składnie to napisałem, poprostu wlaczajac film (wczesniej z zaznaczonymi napisami lub nie) wlaczaja mi sie napisy obcojezyczne, ktorych nie mam wcale w katalogu z filmem ani tez na dysku.

any idea ?

Edytowane przez mulec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos spotkal sie z czyms takim ?

wlaczam sobie jakis plik z filmem mkv (film nie ma zadnych wklejonych napisow), plik z filmem jest w katalogu na pendrivie, w tym samym katalogu jest tylko jeden plik z napisami polskimi. plik z filmem i plik napisow maja te same nazwy.

po wlaczeniu film leci, ale napisy ktore sie pojawiaja sa po hiszpansku lub portugalsku (nie znam tych jezykow i trudno mi powiedziec).

Sprawa jest o tyle dziwna iz tak jak pisalem wyzej w katalogu z filmem jest tylko jeden plik z napisami - polskimi (probowalem txt i srt ale to bez znaczenia bo za kazdym razem jest tak samo).

Dopiero w trakcie odtwarzania filmu z pilota wybieram napisy, to wtedy wlaczaja sie polskie.

Nie wiem czy składnie to napisałem, poprostu wlaczajac film (wczesniej z zaznaczonymi napisami lub nie) wlaczaja mi sie napisy obcojezyczne, ktorych nie mam wcale w katalogu z filmem ani tez na dysku.

any idea ?

To proste masz napisy wmuksowane w film. Sprawdź film mkvmerge i się przekonasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawienie pliku MKV z dźwiękiem DTS

Potrzebne: Mkvtoolnix - jeśli przypadkiem nie ma załączonego Mkvextractgui należy ściągnąć osobno i wrzucić do katalogu Mkvtoolnix.

Demuxowanie

- odpalamy Mkvextractgui, ładujemy nasz plik - zakładka "General", okienko Input

- po załadowaniu pliku w okienku "Content" pokażą się wszystkie "strumienie" zawarte w pliku, zaznaczamy wideo i ścieżkę audio, która nas interesuje,

- ustawiamy ewentualnie ścieżkę gdzie wylądują nasze pliki w okienku "Source", (jeśli będzie to inny dysk niż ten na którym jest plik, demuxowanie pójdzie dużo szybciej, ta sama zasada dotyczy późniejszego muxowania)

- klikamy "Extract", jeśli wszystko poszło dobrze dostaniemy oprócz kilku mniejszych, 2 duże pliki .DTS i .h264 to nasze pliki audio i video.

Remuxowanie - czyli składanie naszego pliku z powrotem do kupy

- odpalamy mmg.exe (będzie w katalogu Mkvtoolnix)

- na zakładce Input files, używając przycisku "Add" ładujemy pliki .DTS i .h264.

- powinien wyskoczyć komunikat o domyślnym FPS jaki użyje program, klikamy Ok

- zaznaczamy strumień video, przechodzimy do zakładki na dole "Format specific options", tam wybieramy fps jaki ma nasz film, jeśli jest to 23,976 to będzie to opcja 24000/1001

- w razie potrzeby zmieniamy ścieżkę gdzie wyląduje zmuxowany plik i klikamy "Start muxing"

Po kilku minutach nowy plik mkv powinien być gotowy.

Poprawiałem tak do tej pory ze 20 plików różnej wielkości i za każdym razem rwanie dźwięku dzięki temu znikało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś się orientuje czy jeśli ustawię w wyjściu analogowym 7.1 brak subwoofera to czy odtwarzacz niskie dźwięki, które normalnie skierowałby do suba, skieruje do przednich kolumn? Tak robi to mój amplituner (Marantz 4600).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Pojawił się nowy soft 8.08.557b. Ktoś może robił aktualizacje?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie znalazleś ten soft

tylko ten jest dostepny

Firmware update for BD390(Ver:BD.8.08.554.B/Date:2011.06.23)

Podaj linka do 557b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi