animal27 0 Posted February 18, 2009 Witam.odtwarzajac film mamma mia na ps3 w formacie dts hd ma po wyswietleniu szczegolow z pada na ekranie pisze owszem ze aktualnie jest dts hd ma ale 48khz a ztego co wiem to ten format smiga w 96khz 24 bit, dodam ze ampli to yamaha 663 - w ps3 mam ustawione lpcm bo wiadomo ze bitsream nie wysyla na ampli swieci mi sie pcm czy wszystko jest ok ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Erikos 0 Posted February 18, 2009 Witam.odtwarzajac film mamma mia na ps3 w formacie dts hd ma po wyswietleniu szczegolow z pada na ekranie pisze owszem ze aktualnie jest dts hd ma ale 48khz a ztego co wiem to ten format smiga w 96khz 24 bit, ... czy wszystko jest ok ? Wszystko jest OK. Porównaj sobie Bitrate bo to jest tutaj ważne: DTS-HD Master Audio - średnio 3,6-5,5 Mbps a zwykły DTS do 5.1 - 768 kbps Powinno Cię to uspokoić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
animal27 0 Posted February 19, 2009 jest rzeczywiscie tak jak mowisz-roznica w bitrate. DTS jądro zawiera 5.1 kanałowy strumień danych, nagranych z częstotliwością próbkowania 44,1 lub 48kHz. -ogolnie wiadomo rozszezenie moze zawierac dodatkowe kanaly ,inne dodatkowe usprawnienia itd itp co w tym przypadku jest rozszezeniem? wieksza liczba kanalow maksymalna przepływnośc sięgająca 24,5 Mbps stałą przepływność danych, wynoszącą maksymalnie dla płyt Blu-ray 6,0 Mbps lub cos innego? Quote Share this post Link to post Share on other sites