Jump to content
Sign in to follow this  
Benjamin8888

Problem z montażem speakerów do standów

Recommended Posts

Przyszły mi dziś takie oto standy

apollo-sat-1-pair.jpg

Wszystko mi pasowało do momentu przykręcenia blaszek do tyłu moich speakerów B&W 685. Kolumny są tak ciężkie że pomimo niezłej masy standów przewala się wszystko na jedna stronę.

I zrobił mi się problem bo druga możliwość zamontowania jest tak jak na zdjęciu powyżej, przez posadzenie kolumn na standach ale będę musiał ingerować w obudowę poprzez przykręcenie kilku wkrętów od spodu.... - przez co zniszczę obudowę swoich speakerów. Pytaniem jest to czy nie uszkodzę swoich surroundów przez to ?? - mam na myśli uszkodzenia wewnętrzne . A może mieliście podobne przygody - ciekaw jestem jak wybrnęliście z tego ?

Edited by Benjamin8888

Problem z montażem speakerów do standów....

Nie obejdzie się niestety bez kompletu screwdriverów i jakiś hammer też się pewnie przyda, ale to tylko jeśli screwdrivery nie wystarczą ....

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać.

Edited by SlawekR

Nie obejdzie się niestety bez kompletu screwdriverów i jakiś hammer też się pewnie przyda, ale to tylko jeśli screwdrivery nie wystarczą ....

Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać.

Właśnie jest to dla mnie teraz duży dylemat , a wiesz o tym że jak się będzie wiercić to gwarancje szlak trafia... ?? ;)

Tak mi przyszło do głowy - spróbuje jutro coś z dwustronnymi taśmami samoprzylepnymi , może ktoś ma na to jakiś patent... ?

moje B&W DM 602 stoja na standach Atacama i nic sie nie przewraca, nie sa przykręcone, przyklejone itp. Jedynie przykleiłem 4 takie silikonowe odbojniki od drzwi meblowych o srednicy ok 5mm do podstawek, co by sie nie przesuwały głosniki.

Edited by Slawko

Dzięki Sławko - silicon to jest to !! Świetny pomysł ... Pamietam jak 2 lata temu w moim Vanie odpadło mi lusterko , przykleiłem kawałek wyciętego lustra na silikon ;) - trzyma do dzisiaj ;) A i łatwo to usunąć potem... :) Dzięki :(

Edited by Benjamin8888

nie sadzę, lepsze wydają mi sie te odbojniki do szuflad i drzwi meblowych (do kupienia w castoramie).

dlaczego?

Dlatego, ze:

-maja mała średnicę

-są wypukłe(kolumna styka sie z nimi na bardzo małej powierzchni(kilka mm2))

-doskonale izoluja kolumnę od podstawki(nie przenoszą drgań z obudowy kolumny na podstawkę)

-bardzo mały koszt(ok 10zł za ok 30 podkładek)

-sa antyposlizgowe(przykleja sie płaska powierzchnia do podstawki a na wypukłą część stawia sie kolumne którą bardzo trudno przesynąć-trzeba unieść)

-sa przeźroczyste

-maja ok 2mm wysokości(daje to efekt jakby kolumna tworzyła z podstawka jedna całość)

-łatwe do usunięcia(szybko i bez sladu)

-nie niszczą ani podstawki, ani kolumny

Edited by Slawko