HD Tosiek 0 Posted February 13, 2009 Z sugerowaną ceną 1400 euro NAD T 587 jest ciekawą alternatywą dla Pioneer'a BDP-LX91 i Sony BDP-S5000ES. Dostał wysokie noty w Audio 2/2009, tabela tutaj NAD T 587 potrafi : Plays BD-ROM, BD-R, BD-RE Plays DVD, DVD+R/ RW, DVD-R/RW Plays Audio CD, CD-R/RW Decodes MP3, WMA, DiVX, JPEG, PNG Network BD Live (Profile 2.0) via Ethernet BD Java (Profile 1.0) Picture-in-picture (Profile 1.1) Resolution up to 1080p 24/60 over HDMI Upscales DVD to 1080p over HDMI HDMI Output with support for Deep Colour and xvYCC Extended Colour Space Component Video Output up to 1080i Composite Video Output 480i/576i Linear PCM (uncompressed) via HDMI Dolby TrueHD (decoded to LPCM or encoded bitstream) DTS HD/MA (5.1 decoded to LPCM or encoded bitstream) Dolby Digital and Dolby Digital Plus via HDMI, Optical or Coax DTS via HDMI, Optical or Coax Analogue 2 channel downmix MHP support (Multimedia Home Platform) for interactive video Simultaneous playback of HD and SD video USB 2.0 supports memory stick playback of audio and pictures Quote Share this post Link to post Share on other sites
crazy-j 0 Posted February 13, 2009 Już wcześniej uważałem, że ten plejer toruje drogę małej rewolucji, czyli płytom audio w BR, a nie w SACD. Moim zdaniem Sony przestanie popierać SACD i będzie promował BR audio. Ciekawe co tam zamontowali na wyjściu stereo analogywm ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
hartson 0 Posted February 13, 2009 Jaka to konkurencja dla Pionka LX91 i Sony 5000. Player nie ma wyjścia analogowego audio 5.1 nie mówiąc już o 7.1. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nowy66 6 Posted February 14, 2009 Już wcześniej uważałem, że ten plejer toruje drogę małej rewolucji, czyli płytom audio w BR, a nie w SACD. Moim zdaniem Sony przestanie popierać SACD i będzie promował BR audio. Ciekawe co tam zamontowali na wyjściu stereo analogywm ? Zgadzam sie z Tobą co do rewolucji audio BR (czyli v3.0), jednak .... SACD nigdy nie weszło do szerszego użycia mimo wielu lat promocji, prób itp. Próba łaczenia toru audio i video w jednym na tak wysokim poziomie jak w NAD/Arcam/Marantz (nie wchodząc w prawdziwy highend...) jest moim zdaniem ślepą uliczką. Sam zresztą napisałeś a co tam na wyjściu analogowym (w domyśle dwukanałowym ergo : stereo). Wielokanałowe audio jest pomyłką (moim zdaniem) pzdr Quote Share this post Link to post Share on other sites
MaBri 0 Posted February 14, 2009 (edited) Dla mnie brak obsługi formatów sacd jak i dvd-audio to rozczarowanie. Przestało mnie już bawić kupowanie drogich oddzielnych klocków do poszczególnych formatów. Czekam dalej. Może w następnym modelu? Edited February 14, 2009 by MaBri Quote Share this post Link to post Share on other sites
Soter 0 Posted February 15, 2009 Hmm, a mnie zas kreci wielokalowe audio, szczegolnie po szklaneczce irlandzkiej whiskey, koniecznie single malt Niesamowite wrazenia, a co ciekawsze moj tani odtwarzacz oferuje mi je z SACD, pewnie wbrew woli, czy wiedzy producenta Czekam wiec z utesknieniem na BR Audio, ale tego juz pewnie nie odtworzy Quote Share this post Link to post Share on other sites
matee 12 Posted April 5, 2009 A tu fajne porównanie "flaków" NAD za ~5000zł i LG za ~1000zł NAD http://www.audio.de/Testbericht/28459868_5e83d39578.jpg LG http://www.av.com.pl/files/Image/AV%202-09...odek%20lres.jpg Quote Share this post Link to post Share on other sites