Jump to content
Sign in to follow this  
Adam_2K

Ambra Experience

Recommended Posts

Posiadam te płytkę i muszę powiedziec że to co nam prezentują operatorzy kamer to miód dla naszych oczu. Pierwsza częśc to filmiki przedstawiające przyrodę, a druga to to bańki mydlane pokazane przez różne pryzmaty i filtry( troszkę monotonne). Jeśli chodzi o dźwięk to DTS HD MA zwłaszcza w pierwszej części powala, ta pani co tam śpiewa ma ładny głos. To samo dotyczy Dolby Digital i LPCM. Dźwięk oczywście jest 7.1 . Chciałbym zaznaczyc że jest to płytka dla maniaków. Jeśli ktoś nastawia się na oglądanie bóg wie jakich fajerwerków to mówię że nie jest to film fabularny z mnóstwem efektów specjalnych audio i wideo.

Edited by BoDeX
Tniemy cytaty :)

Chciałbym zaznaczyc że jest to płytka dla maniaków. Jeśli ktoś nastawia się na oglądanie bóg wie jakich fajerwerków to mówię że nie jest to film fabularny z mnóstwem efektów specjalnych audio i wideo.

To, to wiemy :rolleyes:

Chodziło mi właśnie to tę jakość. OK, jakby co to się ssie :)

Ciekawe jak PCH sobie z tym poradzi (bitrejt ~39Mbps).

Edited by Adam_2K

Widoczki ładne ale jakość nie powala [edit: delikatnie rzecz ujmując].

Edited by binary

No... obejrzałem sobie wczoraj.

To jest płytka z zapowiedziami kilku filmów AMBRA.

Rzeczywiście, niektóre takie sobie, ale jest też parę takich, które cieszą oko i ucho.

W sam raz do zademonstrowania gościom jak naprawdę wygląda HD ;)

Bez przesady. Tymi "lepszymi kawalkami" mozna bylo epatowac 2-3 lata temu. Dzisiaj obraz w telewizji HD wyglada lepiej, nie wspominajac o BD i reenkodach najlepszych jakosciowo wydan. To moja prywatna opinia, ale podkreslam ją, bo chcialbym przestrzec uzytkownikow przed tą pozycja.

Jak Ktos lubi widoki to niech lepiej sobie Barake kupi (czy sciagnie) bedzie z tego jakis pozytek dydaktyczny, a jakosc obrazu i dzwieku o niebo lepsza od demowki, o ktorej piszemy.

Witam. Czy ktoś mogłby opisać troche dokładniej jak to wygląda. Ile trwa ta płyta, czy są bonusy? Ja mam 3 DVD Ambry więc niechciałbym zakupować czegoś co już posiadam.Jakiś spis utworów ,czy są w całości czy tylko fragmenty. I co nie tak jest z obrazem HD.