Skocz do zawartości
skalasz1

Grafika w najnowszych grach na X360

Rekomendowane odpowiedzi

Moje ostatnie nabytki na X360 uswiadomily mi jak duzy postep nastapil w grafice i grach, w porownaniu do pierwszych gier z tej konsoli.
Gears of War 2 to calkowity skok do przodu w porownaniu do pierwszej czesci. Grafika,fabula,silnik gry,akcja, wszystko jest lepsze, nie wspominajac
juz o polskiej wersji jezykowej. Ja swoja gre kupilem w Szkocji i bylem milo zaskoczony, ze posiada polskie napisy(numer katalogowy C3U00018)
Prince of Persia wbil mnie w fotel. Czytalem przed premiera tej gry, ze grafika jest podobna do filmu animowanego, ze jest inna niz wszystko co bylo do
tej pory. I rzeczywiscie jest inna, jest niesamowita. Jak dla mnie cos nowego i bardzo swiezego. Grafika wyglada jak obrazy impresjonistow!!!
Jako sama gra tez jest super. Zaryzykuje stwierdzenie, ze to najlepsza gra platformowa na X360. Polecam wszystkim te gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='skalasz1' post='139333' date='30.12.2008, 17:51 ']Grafika wyglada jak obrazy impresjonistow!!![/quote]

Prywatnie cenie sobie impresjonizm, ale to chyba nienajlepszy dla (grafiki) gry komplement :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GOW2 nie widziałem bo nie posiadam X360 (jedynkę ciągle wałkuję) ale co do POP to się w pełni zgadzam, jest prostsza niż poprzednie części - mi to akurat odpowiada, a grafika jest dość oryginalna to jest tzw. Cell Shading , podobną sztuczkę wykorzystywała kilka lat temu gra XIII choć wiadomo grafika nie był na takim poziomie jak w POP. Jak na razie gra się bardzo przyjemnie, grafika w tym nie przeszkadza , wręcz zachwyca pewnymi subtelnymi efektami i nie szkoda projektora na nią. :(

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A moim zdaniem od początków istnienia konsoli grafika niewiele się zmieniła - czasami bywa gorsza, czasami lepsza - jakiegoś wybitnego skoku to ja nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A moim zdaniem od początków istnienia konsoli grafika niewiele się zmieniła - czasami bywa gorsza, czasami lepsza - jakiegoś wybitnego skoku to ja nie widzę.

Tu się zdecydowanie nie zgodzę. Najlepiej jest to widoczne przy GOW. Niby ten sam silnik a różnica spora, chociażby więcej przeciwników jednocześnie na ekranie. genialnie zrobiony drugi plan czego w jedynce nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty wymieniasz jednego GOW2, a ja mogę wymienić tuzin gier z 2008, które grafikę mają gorszą od niektórych dobrych tytułów z początków konsoli. A w przypadku GOW2 i GOW1 też o jakiejś oszałamiajacej rewolucji mowy nie ma.

PS. To ten shumi z Evil'sSquad?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika na konsoli X360, nie jest taka "super", "cool". Niestety, w większości gier widać, tzw. cięcia w grafice. To znaczy gorsze tekstury, mniejszy obszar działania/częstsze loadnigi.

Ale za to na komputerze pojawiają się słabe konwersje właśnie z konsol :>.(PS. Posiadam PS2, X360, NDS, oraz komputer).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi