Skocz do zawartości
jack_stone

Cyfra+ na IPBoxie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Na wstępie napiszę że szukam rozwiązania swojego problemu, jednak mam kilka zasadniczych pytań.

1.Czy aby ogladać kodowane kanały C+(posiadam oryginalną kartę), niezbedny jest mgcamd i newcs(nie udalo mi sie wygooglowac takiej paczki).
2. Czesto mowa jest o bluepanel, stronka aktualnie chyba nie dziala bo nie udalo mi sie z niej nic sciagnac.
3. Czy dla softu AB musze dogrywac mgcamd i newcs, czy wystarczy paczka czytniki_OK autorstwa zbigzbig20.

4 Odpalając webifa dla sifteam softu nie mam opcji add-on tak jak w przypadku AB, jak wiec zainstalowac mgcamd i newcs ?.

5. Prosba o dzialające linki z image ( czy sa image z zaimplementowanym mgcamd i newcs) oraz mgcamd i newcs . Link do 8611 z bluepanel nie działa

Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki, proboje ogarnac temat i dziekuje za instniejące juz opisy zbigzbig20, poki co loguje sie na ipboxie przez TC, jedjak pomimo wgrania paczki czytniki_ok i ustawienie prior. na 775, mam serwis niedostepny(operuje na sofcie SIFTeam 8341, mozliwe ze nie ma mgcamd i newcs)

Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='jack_stone' post='138214' date='23.12.2008, 15:37 ']Witam,
Na wstępie napiszę że szukam rozwiązania swojego problemu, jednak mam kilka zasadniczych pytań.

1.Czy aby ogladać kodowane kanały C+(posiadam oryginalną kartę), niezbedny jest mgcamd i newcs(nie udalo mi sie wygooglowac takiej paczki).
2. Czesto mowa jest o bluepanel, stronka aktualnie chyba nie dziala bo nie udalo mi sie z niej nic sciagnac.
3. Czy dla softu AB musze dogrywac mgcamd i newcs, czy wystarczy paczka czytniki_OK autorstwa zbigzbig20.

4 Odpalając webifa dla sifteam softu nie mam opcji add-on tak jak w przypadku AB, jak wiec zainstalowac mgcamd i newcs ?.

5. Prosba o dzialające linki z image ( czy sa image z zaimplementowanym mgcamd i newcs) oraz mgcamd i newcs . Link do 8611 z bluepanel nie działa

Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki, proboje ogarnac temat i dziekuje za instniejące juz opisy zbigzbig20, poki co loguje sie na ipboxie przez TC, jedjak pomimo wgrania paczki czytniki_ok i ustawienie prior. na 775, mam serwis niedostepny(operuje na sofcie SIFTeam 8341, mozliwe ze nie ma mgcamd i newcs)

Tak Potrzebny jest mgamd+Newcs aby móc oglądać kanały kodowane
Bluepanel dobrze działa w sofcie NLB(polecam go dla Ciebie. W tym sofcie na starcie masz działające czytniki. Musisz jedynie skonfigurować plik mg.cf.W rzędzie AU w ostatniej linijce zmień z 00 na 01)
W sofcie AB muszisz do grać tak zwanego ADONA. .Ale dużó jest z tym roboty więc się tym nie zajmój.

Image masz w poście Nowy soft do IPBOXA. Znajdziesz go na tym forum. Pozdrawiam
Z góry dziękuje.[/quote] Edytowane przez kozik1981

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mozesz wyedytowac posta aby byl bardziej czytelny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='jack_stone' post='138214' date='23.12.2008, 14:37 ']Witam,

1.Czy aby ogladać kodowane kanały C+(posiadam oryginalną kartę), niezbedny jest mgcamd i newcs(nie udalo mi sie wygooglowac takiej paczki).[/quote]

Tak. Tyle że podany link tutaj zdaje się że nie jest już aktywny. Konta na rapidshare i innych ba**** nie są wieczne.

[quote name='jack_stone' post='138214' date='23.12.2008, 14:37 ']2. Czesto mowa jest o bluepanel, stronka aktualnie chyba nie dziala bo nie udalo mi sie z niej nic sciagnac.[/quote]

Blue panel to dodatek do softu. Naprawdę całkowicie zbędny w oglądaniu kanałów z Cyfry+

[quote name='jack_stone' post='138214' date='23.12.2008, 14:37 ']3. Czy dla softu AB musze dogrywac mgcamd i newcs, czy wystarczy paczka czytniki_OK autorstwa zbigzbig20.[/quote]

Ta paczka to zdaje się tylko pliki konfiguracyjne zapewne. Nie wiem bowiem nie była mi w ogóle potrzebna. Pełna wersja mgcamd i newcs, komentarze w przykładowych plikach konfiguracyjnych wszystko tłumaczą. Jedyne co trzeba wiedzieć to nazwa urządzenia którym sa czytniki wbudowane. Reszta to już własna inwencja.

[quote name='jack_stone' post='138214' date='23.12.2008, 14:37 ']4 Odpalając webifa dla sifteam softu nie mam opcji add-on tak jak w przypadku AB, jak wiec zainstalowac mgcamd i newcs ?.[/quote]

Łomatko.... a ftp i telnet do tego vi w ipboxie i polecenia shell'a? No ale jak widzę nie znamy nic nt linuxa. Więc nie wiem czy warto ogólnie coś pisać jak sobie poradzić. Bo chyba to nie problem odnaleźć skryptu startowe i je zmodyfikować albo dodać te które pozwalają na opcjonalne ładowanie programów podczas startu gdy /root jest system plików read-only. moja rada - na windowsie świat komputerów się nie kończy - nieznajomość innych systemów to tak trochę jak analfabetyzm... Zresztą zawsze warto zajrzeć do katalogów etc....

[quote name='jack_stone' post='138214' date='23.12.2008, 14:37 ']5. Prosba o dzialające linki z image ( czy sa image z zaimplementowanym mgcamd i newcs) oraz mgcamd i newcs . Link do 8611 z bluepanel nie działa[/quote]

To załaduj sobie jakieś NLB. A że link nie działa - niestety te linku działają przez krótki czas. Nie ściągałeś wcześniej to niestety już nie ma - szuka j na innych uploadach może znajdziesz.... Miej pretensje do tego który uważa że to nie jest problem wystawienie na rapidshare czy czymś tam podobnym (są upload'y be logowania się, bez opłat, bez usuwania plików po kilku dniach itd.... ).

[quote name='jack_stone' post='138214' date='23.12.2008, 14:37 ']Z gory dziekuje za wszelkie wskazowki, proboje ogarnac temat i dziekuje za instniejące juz opisy zbigzbig20, poki co loguje sie na ipboxie przez TC, jedjak pomimo wgrania paczki czytniki_ok i ustawienie prior. na 775, mam serwis niedostepny(operuje na sofcie SIFTeam 8341, mozliwe ze nie ma mgcamd i newcs)[/quote]
newcs ma swój interfejs diagnostyczny. W czym więc problem? Podczas uruchamiana z palca pojawiają się komunikaty które wsio tłumaczą w kwestii gadania poprzez sieć mgcamd i newcs. Czy słyszałeś w ogóle do czego służą adresy IP: 127.x.x.x ?

Postaram się na jutro przygotować opis tego co zmieniać można w plikach newcs i mgcamd. Może i potrzebne binarki Edytowane przez STUDI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi