yeeezooo 0 Napisano 4 Grudnia 2008 Planuje złożyć sobie media-center i kupić plazme lub lcd 1920x1080 HD. I zastanawia mnie jedna rzecz komputer to będzie jakaś integra z radkiem lub geforcem które wspierają wyświetlanie materiału HD ale będą to raczej karty z dolnej półki (chodzi o grzanie się itp. do tego płyta będzie raczej mini-ITX). I teraz jeśli chodzi o 2D (internet, plus same windows-y to karta taką rozdzielczość wydoli bez problemu), jeśli chodzi o filmy to też ale planuje też odpalanie "prostych" gierek które będą np w rozdzielczości niższej niż nominalna TV HD i tu pytanie jak będzie wyświetlany taki obraz z gry w rozdzielczości mniejszej niż nominalna TV HD czy będzie on "dobry" czy wogóle kiepski i nie ma to sensu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 4 Grudnia 2008 [quote name='yeeezooo']integra z radkiem lub geforcem które wspierają wyświetlanie materiału HD [...] czy wogóle kiepski i nie ma to sensu?[/quote] Hmm ... co rozumiesz przez wspiera? Z tego co ludzie się wypowiadają na forum (na chwilę obecną) to żadna karta nie wspiera odtwarzania na tyle aby zastąpić procesor. Albo inaczej ... niektóre filmy będą ci chodziły inne nie. Rozmawiamy oczywiście o pełnym HD czyli 1080i/p. Co do prostych gierek. Powinny wyglądać ok. Dużo zależeć będzie od telewizora. Jak (i czy w ogóle) przeskaluje obraz z komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yeeezooo 0 Napisano 9 Grudnia 2008 [quote name='Fantom' post='134771' date='04.12.2008, 11:40 ']Rozmawiamy oczywiście o pełnym HD czyli 1080i/p.[/quote] tak rozmawiamy o full HD np: 3470 HD rozumiem to że wyświetli full HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Jeśli potrzebujesz dobrze, tanio, cicho, chłodno i ze wsparciem sprzętowym dla H264, to tutaj masz w zasadzie wszystko co potrzebujesz wiedzieć : [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=14003"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=14003[/url] Edytowane 9 Grudnia 2008 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yeeezooo 0 Napisano 16 Grudnia 2008 dzieki za link bardzo ciekawe spostrzezenia. Ale najciekawsze było to że odpaliłeś QW moją ukochana gre jakiego masz nicka w grze ja mam Stefek do niedawna klan UD ale się rozpadł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 16 Grudnia 2008 (edytowane) Moment, moment. Pisząc ET miałem na myśli Enemy Territory tradycyjne, a nie Enemy Territory Quake Wars. Wersja "kosmiczna" jakoś mnie nie przekonuje, jestem tradycjonalistą . W zwykłe ET przegrałem trochę czasu, to fakt. A mój nick cóż.... łatwo się domyśleć "SlawekR", jak wspominałem jestem tradycjonalistą . Jak ktoś "w temacie" to wie w jakim klanie zdarzyło mi się pogrywać przez 3 lata. Ale chyba trochę odbiegamy od tematu.... Edytowane 16 Grudnia 2008 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yeeezooo 0 Napisano 17 Grudnia 2008 Ok mój błąd źle doczytałem w starego oczywiście też grałem nawet mam ostatnio ochote wrócić ale powiem ci że QW jest ok naprawdę szczególnie field ops ma niezłe zabawki ale nie będę zaśmiecał juz wątku może się spotkamy na polu bitwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach