Skocz do zawartości
Pawlack

Zmieniać Denona na Blu-Raya ?

Rekomendowane odpowiedzi

To będzie może trochę lamerskie, ale:

Posiadam i jestem bardzo zadowolony z odtwarzacza DVD Denon 2910. Upscaluje do 1080i. Odtwarza też SACD. Jeśli znacie dobrze parametry Blu-Rayów Sony BDP-S350 i BDP - S550, czy Waszym zdaniem jest sens na zamianę ?

Sony, gdyż nie stać mnie na BD Denona.

Oczywiście rozumiem, że obraz z Blu-Raya będzie zdecydowanie lepszy i zauważalny, ale zakładam, że tych płyt po pół roku będę miał pewnie kilka a DVD mam kilkadziesiąt. Czy te modele znacznie poprawią też wyświetlanie DVD ? A co z dźwiękiem ?

Mam telewizor Sony KDL 40W2000, a więc Full HD, ale bez 24p
Amplituner Denon 1908, a więc bez HDMI, bez nowych formatów dźwięku i nie zakładam, że będę zmieniał, więc zostaję przy Dolby Digital i DTS.

Dzięki Edytowane przez Pawlack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Pawlack' post='131111' date='13.11.2008, 21:25 ']To będzie może trochę lamerskie, ale:

Posiadam i jestem bardzo zadowolony z odtwarzacza DVD Denon 2910. Upscaluje do 1080i. Odtwarza też SACD. Jeśli znacie dobrze parametry Blu-Rayów Sony BDP-S350 i BDP - S550, czy Waszym zdaniem jest sens na zamianę ?

Oczywiście rozumiem, że obraz z Blu-Raya będzie zdecydowanie lepszy i zauważalny, ale zakładam, że tych płyt po pół roku będę miał pewnie kilka a DVD mam kilkadziesiąt. Czy te modele znacznie poprawią też wyświetlanie DVD ? A co z dźwiękiem ?

Mam telewizor Sony KDL 40W2000, a więc Full HD, ale bez 24p
Amplituner Denon 1908, a więc bez HDMI, bez nowych formatów dźwięku i nie zakładam, że będę zmieniał, więc zostaję przy Dolby Digital i DTS.

Dzięki[/quote]

korzystaj nadal z plyt DVD na Denonie...
kup dodatkowo Blu Ray i kupuj tylko nowe tytuly,ktore cie interesuja...w ten sposob przejdziesz na nowy standard i uwierz mi rzadko bedziesz wracal do DVD...
wilk syty i owca cala... Edytowane przez dude0666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='dude0666' post='131112' date='13.11.2008, 23:29 ']korzystaj nadal z plyt DVD na Denonie...
kup dodatkowo Blu Ray i kupuj tylko nowe tytuly,ktore cie interesuja...
wilk syty i owca cala...[/quote]

Właśnie o tym myślę, w tej sytuacji wystarczy S350 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Pawlack' post='131115' date='13.11.2008, 21:31 ']Właśnie o tym myślę, w tej sytuacji wystarczy S350 ;)[/quote]

mam sony BR 350... jest ok,kupilem za 799 pln
w tej chwili za tak male koszty lepiej byc nie moze,naprawde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi