Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze zeby tylko utworzyli kanal LegiaTV najlepiej HD to juz bedzie pelnia szczescia i z czystym sumieniem moge rezygnowac z Cyfry :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gie' date='27.06.2006, 19:24 ']Każdą umowe mozna złamać, wystarczą dorzy prawnicy.
A z tym TVP1 i 2 to nie jest tak do końca oczywiste. Przecież Polsat miał kłopoty z tymi kanałami, teraz nie wiem czy są czy nie.
[right][post="6816"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
Jak nie bedzie TVP to TVN nie ma szans...dla Nas to moze malo wazne ale trzeba patrzec na cala Polske gdzie jest kiepski zasieg i ludzie biora tylko cyfry i polsaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Miotacz' date='27.06.2006, 19:21 ']Wtrące swoje 3 grosze.
Ale chyba jakość będzie całkiem inna nawet zwykłej telewizji...widziałeś kiedyś Premiere SD? To co jest tam od dawna a to co u nas to jak HD i SD ;p
Napewno. Polsat sie dobrze zabezpieczyl i wykupil TVNy do konca2010 roku.
[right][post="6815"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

tak się składa że mam pakiet premiere SD + HD, zgadzam się że jakość SD jest super, długo nic i dopiero SD PL..
ale nie wierzę aby wiara kupowała pakiety by mieć lepsze SD, musi być coś czego jeszcze nie było w PL, inaczej na dzień dobry można zamykac nowy kramik iti Edytowane przez olatigid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='olatigid' date='27.06.2006, 19:43 ']tak się składa że mam pakiet premiere SD + HD, zgadzam się że jakość SD jest super, długo nic i dopiero SD PL..
ale nie wierzę aby wiara kupowała pakiety by mieć lepsze SD, misu być coś czego jeszcze nie było w PL, inaczej na dzień dobdy można zamykac nowy kramik iti
[right][post="6819"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

A to dobrze to wiesz o czym mowie. Szczerze to iti bardzo ryzykuje...czy az tyle sprzedalo sie plaskich ekranow? Chyba ktos to wyliczyl ...pewno abonament bedzie super wysoki...bo ja niewiem co o tym sadzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oby wypaliło, bo jak nie znowu będziemy 2-3 lata wplecy za europą,
a to fakt, że bez ekranu conajmniej HDready pakiet iti go home

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj widzę, że się napaliliście na to co było pokazane. Ciekawe tylko ile z tego co pokazali wdrożą w życie ?

Ja nadal pozostaję przy opcji Dreambox 8000 lub Relook 510. Każdy inny tuner to okrojona do maximum kopia tych zabawek lub Humaxa, Pace czy też Philipsa.
W każdego Dreamboxa można spokojnie wsadzić dowolny dysk i nagrywać do woli, tak więc nie jest to nic specjalnego.

Jesli chodzi o Video on Demand to bedzie to pewnie dzialalo na zasadzie Premiere Direct itp. Placisz za konkretna rzecz i ogladasz. Ciekaw jestem tylko jakie ceny będą ? Oby nie poszli w ślady Canal+ z wysokosciami oplat.

Kiedyś bawiłem się satelitarnym łączem internetowym. Muszę powiedzieć, że czegoś podobnego jak nawet na te czasy nie widziałem.
Zwykła karta typu SkyStar 2 lub Technotrend 1 pozwala odbierac dane z predkoscia ok 800 KB/s :-)
Cztery strumienie po 200KB/s jednocześnie :-)
Dane lecą z satelity na zamówienie. Więc nic nowego nie wnoszą.

No może poza wejściem z HDTV. Tylko jak znam życie to pewnie większość programów w tych trzech będzie w SD i upscaling, a tylko niektore pozycje puszcza w HD.

Szkoda, że nie mogłem być na tej prezentacji i szkoda, że jestem takim sceptykiem co do tego o czym mówią.
Mam tylko nadzieję, że będą jakościowo i cenowo lepsi od konkurencji.

Pozdrowionka

braavoo Edytowane przez braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[img]http://img367.imageshack.us/img367/8104/dsc000403mm.jpg[/img]

Dziwne porównanie. Z tą widocznością to ostro przegieli. Widać ze to dla tumanów...a nie ludzi się znających...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli cena bedzie w miare rozsadna to chetnie przejede, jezeli wkoncu programy tematyczne beda w orginalnej wersji lub do wyboru chcialbym ogladac je np discovery z napisami , wkoncu mogl bym laczyc dwie rzeczy angielski i poznawanie swiata :mellow: bo tego mi brakuje strasznie,a narazie jestem w UPC . a ogladac wersje Discovery HD bylo by super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Mario:

Ja tez niewiem co oni chca pokazac przez takie obrazy. Ale sciema;p

[quote name='picimen' date='27.06.2006, 19:10 ']jezeli cena bedzie w miare rozsadna to chetnie przejede, jezeli wkoncu programy tematyczne beda w orginalnej wersji lub do wyboru chcialbym ogladac je np discovery z napisami , wkoncu mogl bym laczyc dwie rzeczy angielski i poznawanie swiata :P bo tego mi brakuje strasznie,a narazie jestem w UPC . a ogladac wersje Discovery HD bylo by super!
[right][post="6825"][/post][/right][/quote]

Z ta cena moze byc roznie :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Masz racje Maro.
To co pokazują to już przegięcie, szczególnie dla znawców tematu. Ale wiesz to niezły chwyt marketingowy.
Przeciętny Polak kupi bo będzie mógł sie pochwalić, że ma w domu telewizję w standardzie HD, tylko pytanie na czym to będzie oglądał ten przeciętny Polak.

Na zwykłym Elemisie 28 cali :-))

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i to jest ten ból, że ludzie kupują DVD, kina domowe, itd. a oglądają na starych CTR'tach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ant3k' date='27.06.2006, 21:23 ']i to jest ten ból, że ludzie kupują DVD, kina domowe, itd. a oglądają na starych CTR'tach ;]
[right][post="6830"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

same hasła, wyciagneli kilka terminów ze słownika i je opisali - badaja rynek, czekaja na reakcje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ważne, że są pierwsi - wygrywa ten kto jest pierwszy a nie lepszy.
Mają świadomość, że na początku dopłacą. Ale tak samo startowały GSM w Polsce.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Termin to ogólnie jesień.
Jeżeli zaczynaja pod Wrocławiem produkcje pierwszych terminali to znaczy , że są już blisko.
Jestem bardzo ciekawy jaki procek siedzi w ADB x800 ?

Kolejna sprawa:
Ile będzie kosztował 250 GB dysk wewnętrzny.
Bo w sklepie go kupię za 200 zł. A jak wbudowany podniesie cen o 1000 pln to Panom dziękujemy.

Trzecia sprawa na którą najbardzie liczę:
Jeżeli experci od KISS szukają softu od 18 m-cy to jak to wyjdzie polskim informatykom ?
Trzymam kciuki.

W ofercie nie ma nic nowego. Ale jeszcze nikomu to nie wyszło na świecie.
Ale dlaczego nie mamy być kiedyś pierwsi i najlepsi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Adamm' date='27.06.2006, 21:30 ']Ważne, że są pierwsi - wygrywa ten kto jest pierwszy a nie lepszy.
Mają świadomość, że na początku dopłacą. Ale tak samo startowały GSM w Polsce.
Pozdrawiam
[right][post="6834"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Czy napewno pierwsi?

Wiadomo już teraz, że Polsat jest gotowy do transmisji HDTV. Problemem może być jedynie zawartość w HD - zbyt mała liczba programów, które są tworzone w tej rozdzielczości w Europie) - tekst z linku poniżej:

[url="http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&kat=45&id=33138"]http://www.satkurier.pl/?cyfrowy_polsat/&kat=45&id=33138[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HD przyszlosc - kto ci powiedzial ze polsat jest gotowy na wprowadzenie HD. Mylisz sie jezeli uznajesz pokaz dla zamknietej grupy kilku osob jako potwierdzenie gotowosci wprowadzenia HD.
Co do terminu wprowadzenia HD przez ITI-jesien, ale moze terminarz Ligi Mistrzostw pomoze doprecyzowac termin, zapowiedzieli przeciez transmisje meczy w HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='HDTV przyszłość' date='27.06.2006, 21:33 ']Czy napewno pierwsi?

Wiadomo już teraz, że Polsat jest gotowy do transmisji HDTV. Problemem może być jedynie zawartość w HD - zbyt mała liczba programów, które są tworzone w tej rozdzielczości w Europie) - tekst z linku poniżej:[/quote]

Nawet jakby polsat rozdawał dekodery za darmo to i tak bym nie wziął. Już się naciąłem na nich w poprzednim mundialu, i teraz bardzo stanowczo dziękuję.

Autorus Edytowane przez Gmeru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='tesbor' date='27.06.2006, 23:06 ']HD przyszlosc - kto ci powiedzial ze polsat jest gotowy na wprowadzenie HD. Mylisz sie jezeli uznajesz pokaz dla zamknietej grupy kilku osob jako potwierdzenie gotowosci wprowadzenia HD.
Co do terminu wprowadzenia HD przez ITI-jesien, ale moze terminarz Ligi Mistrzostw pomoze doprecyzowac termin, zapowiedzieli przeciez transmisje meczy w HD.
[right][post="6841"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Masz rację, był to pokaz dla zamkniętej grupy i nie ma obiektywnych informacji na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ekstro' date='27.06.2006, 17:22 ']Jeśli ktoś wyrazi chęć to wrzucę wieczorkiem avi-ka z tej prezentacji, dajcie znać czy chcecie.
[right][post="6782"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Jasne że chcemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Już dawno wrzucony :-)

[url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=1355&view=findpost&p=6807"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=...findpost&p=6807[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale tak jak niektórzy tutaj zauważyli metody edukacji publiczności co to jest wysoka rozdzielczość były żałosne ; )

"horror 4 razy straszniejszy"

Obrazki pokroju tego albo tego co pokazał Mario:

[img]http://img367.imageshack.us/img367/4590/dsc000431fi.jpg[/img]

itd nie robi dobrego wrażenia :/ Może to ma małe znaczenie ale jednak niesmak pozostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
My wiemy to czego oni jeszcze nie wiedzą.
Że:
HDTV pokazujemy na 42 - 65 calowych LCD full HD.
I wtedy to powala.
Ale zanim do tego dojdą to jeszcze trochę wody popłynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja się zastanawiam czy taki high-endowy tuner jaki zaproponują umożliwia streaming ? W końcu to co nagrywa na HDD to odtwarza więc skoro ma ethenet to logicznym jest:
1. możliwość podpięcia do PC w celu zrzucenia zawartości HDD
2. i w drugą stronę ... odgrywania tego co jest w PC

A z innej beczki to nagrywanie chyba będzie w HD ???

Zapewne takich funkcji nie będzie w originalnym sofcie ... ale ludzie lubią sobie uprzyjemniać życie i mam nadzieję, że takowe potem się pojawią ;-)

Tak czy siak będę na pewno jednym z pierwszych klientów nowej platformy ;-) Gotowy jestem nawet stanąć w kolejce w punkcie obsługi ;-)
A jednak HDTV zawita do nas szybciej niż ktokolwiek się spodziewał - gdyby nie ITI to zapewne za 2-3 lata a tak już w tym roku ;-) A jeszcze 2 miesiace temu na forach były wpisy po co kupowac TV plasma/lcd HD Ready skoro w Polsce jescze długo nie będzie HDTV ;-) - brawo dla wizionerów polecajacych wtedy CRT ;-)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...