Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='wieslaw' date='20.09.2006, 00:39 ']nazwa to !! ITI NEOVISION !
[right][post="11091"][/post][/right][/quote]

Bravo :D:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='wieslaw' date='19.09.2006, 23:09 ']nazwa to !! ITI NEOVISION !
[right][post="11091"][/post][/right][/quote]

moim zdniem błąd :)

disclaimer: nie mam dostepu do tajnych danych ITI Neovision. Nie jestem pracownikiem ITI Neovision i nie znam nazwy platformy. Jestem wyłącznie pewien (w zasadzie stuprocentowo) tego co pisałem ponieważ polegam na tym co sobie sam wygrzebałem ogólnodostępnymi informacjami, narzędziami i bazami danych i połączyłem w jedną całość. to na co was naprowadzam mówiąc o nazwie jest moim wyobrażeniem i wydaje mi się rozsądne, gdyż wpisuje się i pasuje do wszystkich tych ochłapów informacyjnych, które są dostępne :)

Edytowane przez kaczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszyscy zastanawiają sie czy filmy z HDD dekodera ITI będzie można przenieśc na kompa, (Hmm.. prawdopodobnie nie).
A mnie zastanawia czy dałoby się w drugą strone, tzn z kompa skopiowac na dekoder, np. "naszych zbiorów" filmów HD, lub streaming z HDD kompa (coś jak KISS lub XBOX360). Lan w dekoderze ITI jest. Ciekawe czy było by to możliwe? Edytowane przez k@li111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a może "itvn"
azbitka ITI i TVN ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='janunio' date='20.09.2006, 10:04 ']a może "itvn"
azbitka ITI i TVN ?
[right][post="11117"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

itvn to nazwa kanałów dla niemiec i stanów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='k@li111' date='20.09.2006, 08:49 ']Wszyscy zastanawiają sie czy filmy z HDD dekodera ITI będzie można przenieśc na kompa, (Hmm.. prawdopodobnie nie).
A mnie zastanawia czy dałoby się w drugą strone, tzn z kompa skopiowac na dekoder, np. "naszych zbiorów" filmów HD, lub streaming z HDD kompa (coś jak KISS lub XBOX360). Lan w dekoderze ITI jest. Ciekawe czy było by to możliwe?
[right][post="11115"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

hmm ciekawy koncept - byłoby naprawdę fajnie, ale z drugiej strony po co mają udostępniać taką opcję skoro raczej nie zamierzają promować piractwa (a filmy w plikach zamiast na dyskach BD lub HDDVD są podejrzane o piractwo)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='batibat' date='19.09.2006, 20:12 ']Na telewizjanowejgeneracji.pl w jendym z komentarzy pojawiły się spekulacje, ze platforma będzie sie nazywać n-planet. To by było okropne :/
[right][post="11070"][/post][/right][/quote]

Okropne...?? Bo i tak też sie stało... N-PLANET... tak sie nazywa nowa platforma...
Reszta w piątek o 12.00 na zywo na TVN24... :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaczo dobrze naprowadził :) a ja jako niezwiązany z ITI dam już chyba jasną podpowiedź.
Popatrzcie na bąbelki.
Co to jest za związek N2 0?
i jaki jest jego popularny skrót zaczynający się na literę N.
Myślę że wszystko jasne java script:emoticon(':)')
smilie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mikado78' date='20.09.2006, 11:15 ']Okropne...?? Bo i tak też sie stało... N-PLANET... tak sie nazywa nowa platforma...
Reszta w piątek o 12.00 na zywo na TVN24... :):):)
[right][post="11124"][/post][/right][/quote]

jak już na jednym z forów pisałem nie wiem kto wpadł na to, że nazwa jednego z zapowiadanych kanałów tworzonych przy współpracy z discovery będzie nazwą platformy - prawdopodobnie bo żadnego info na ten temat nie znalazłem.

Edytowane przez kaczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kamilm' date='20.09.2006, 11:24 ']kaczo dobrze naprowadził :) a ja jako niezwiązany z ITI dam już chyba jasną podpowiedź.
Popatrzcie na bąbelki.
Co to jest za związek N2 0?
i jaki jest jego popularny skrót zaczynający się na literę N.
Myślę że wszystko jasne java script:emoticon(':)')
smilie
[right][post="11125"][/post][/right][/quote]

Podtlenek Azotu... :-)

ITI zaprasza do zakupu nowej platformy - PODTLENEK AZOTU!
Podtlenek bawi, podtlenek uczy, podtlenek rozsmiesza najwiekszych ponurakow!
Zglos sie do najblizszego punktu sprzedazy i ciesz sie nowym gazem w swoim domu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie podtlenek azotu a jego skrot na litere N to NITRO

to nitro to ni jak nie pasuje do zagatki kaczo

slaby jestem z polskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mcz' date='20.09.2006, 10:52 ']rzeczywiscie podtlenek azotu a jego skrot na litere N to NITRO

to nitro to ni jak nie pasuje do zagatki kaczo

slaby jestem z polskiego :)
[right][post="11129"][/post][/right][/quote]

albo jeszcze inne mozliwosci

Nitrous Oxide Systems, NOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mcz' date='20.09.2006, 10:54 ']albo jeszcze inne mozliwosci

Nitrous Oxide Systems, NOS
[right][post="11131"][/post][/right][/quote]

Znaczy się gaz rozweselający :) Jak podadzą ceny to pewnie wszystkim będzie wesolo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOS? ee chyba nie na polski rynek (troche offtopic ale OSRAM jest dla mnie wielka zagadka, odwazna firma ze nie zdecydowala sie na osobna marke, wiele firm daje nowe nazwy w nowych rejonach dzialalnosci)

NITRO? Tez chyba ma zle skojarzenia. Mnie osobiscie w pierwszym momencie kojarzy sie z... Rozpuszczalnikiem. Sorry!

N-Planet, N-Sport? Przeciez to nie brzmi! i niby ze co to ma byc te "N"? Nie mowiac juz o tym ze jest juz kanal PLANET (konkurencja Discovery!!). Mom zdaniem odpada.

Jak dla mnie dosc podejrzanym wydaje sie byc wprowadzenie do uslugi neostrady (dostalem ulotke z faktura od TP ) o wprowadzeniu w paru miastach polski (na poczatek) telewizji do internetu. I
mialaby to byc oferta TVN jak jest napisane w ulotce!

Jak dla mnie najbardziej prawdopodobna nazwa ( a przynajmniej jej czesc) to: NEO!
[color="blue"]
NEO- w złożeniach: nowy; świeży, niedawny; nowy okres, nowa postać czegoś; postać niedojrzała.
Etym. - gr. néos 'nowy'.
Władysław Kopaliński, Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych
pierwsze wydanie w Internecie
[/color]

Uzasadnienie:
- koligacje z TP i NEOstrada w wersji LIVEBOX!!!
- literka N na tunerze
- wszelkie domysly kolegi kaczo co do domen z literka N
- ITI [color="red"]NEO[/color]VISION a co to niby jest i skad sie wzielo? wszedzie tego pelno!

[color="red"]NEO[/color]VISION = NOWA WIZJA TELEWIZJI :)

Edytowane przez Maro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
na tysiącpińćsetstodziewińcset nie będzie to nazwa neo ponieważ domena neo.pl jest z powodzeniem używana przez pewną firmę. Edytowane przez kaczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ugh...
[url="http://media2.pl/media/12494,tp,i,n-planet,wprowadza,interaktywnosc,do,polski.html"]http://media2.pl/media/12494,tp,i,n-planet...,do,polski.html[/url]

N-Planet... Czego nazwali to po angielsku? Kurde, zyjemy w POLSCE...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pbuda' date='20.09.2006, 15:12 ']Ugh...
[url="http://media2.pl/media/12494,tp,i,n-planet,wprowadza,interaktywnosc,do,polski.html"]http://media2.pl/media/12494,tp,i,n-planet...,do,polski.html[/url]

N-Planet... Czego nazwali to po angielsku? Kurde, zyjemy w POLSCE...
[right][post="11151"][/post][/right][/quote]

dobra :) ja juz sobie daruje tlumaczenie :) przynajmniej w piatek bede mial satysfakcje, ze nie dalem sie nabrac na nazwe n-planet jak czesc serwisow w sieci :) media2 rzucilo ta propozycja , wirtualnemedia podchwycilo i prawdopodobnie zaraz cala reszta bedzie podawala nazwe, ktora jest niepoprawna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze jak kaczo napisał tu domeny to potem napisałem na TNG że nazwa bedzie prawdopodobnie n-planet nie myślałem że satkurier,media2 pochwycą to ale widać słowo prawdopodobnie ludzie nie umią przeczytac ,a być może nazwa bedzie n,
tu(http://www.tvn.pl/2006,09,1360269,nagoraco.html) film jest słabej jakości a na dole tych dwóch książek widac jakieś niebieskie kolko i mi sie wydaje ze jest to logo n ale nie jestem tego pewien czy to poraz kolejny nasze logo.
Jestem jeszcze ciekawy że tvn może wykiwac w bambuko canal+ udostepniejac kanał itvn na ktorym jest liga polska ale nie wiem jaka jest forma pawna tego kanału.Bo jeśli jest umowa na nadawanie na itvn bez dopisku ze poza terenami kraju to bedzie impreza ;)

Edytowane przez paw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='14.09.2006, 15:53 ']Ale nie chodzi mi o jakość jako obraz(to też) tylko kontentu programowego...
Nie bądź tak sceptycznie nastawiony...raczej nikt nie będzie kazać płacić 100zł za 4 mecze ;)
Ten PVR będzie powiązany z EPG (tak musi być zeby mialo to sens)..to całkiem inna bajka niż stacjonarna nagrywarka ktora nie nagrasz HD....dlatego to wszystko podoba mi się bardziej niż zwykła nagrywarka z HDD. Dużo większe możliwości..
[right][post="10523"][/post][/right][/quote]
Witam, prosze o objaśnienie dlaczego nie będę mógł nagrać na stacjonarną nagrywarkę z HDD. Noszę się zamiarem kupna LG RH200MHS z 250 GB dyskiem i myślałem, że będę mógł nagrać materiał nadany w HD. Pytałem na różnych forach ale nikt nie potrafił mi udzielić odpowiedzi. Zadam pytanie takie czy nie będę mógł nagrac bo ITI nie chce czy dlatego, że sprzęt mój nie będzie potrafił?
Pozdrawiam
Piotr

Edytowane przez besson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z logicznego punktu widzenia hd oczywiście da się nagrać na nagrywarkę. Tzn na dysk nagrywarki. Ale to nie może być zwykła nagrywarka niestety. U mnie np w philips z dyskiem 80gb ustawiam jakość nagrania ale w opcjach nie ma hd, więc moja nagrywarka nie jest w stanie tego nagrać. Te lg sądzę ze też nie. Przyznam się ze myslałem o niej ale skoro iti ma dawać dysk to mija się to z celem.

Autorus

[quote name='besson' date='20.09.2006, 17:09 ']Witam, prosze o objaśnienie dlaczego nie będę mógł nagrać na stacjonarną nagrywarkę z HDD. Noszę się zamiarem kupna LG RH200MHS z 250 GB dyskiem i myślałem, że będę mógł nagrać materiał nadany w HD. Pytałem na różnych forach ale nikt nie potrafił mi udzielić odpowiedzi. Zadam pytanie takie czy nie będę mógł nagrac bo ITI nie chce czy dlatego, że sprzęt mój nie będzie potrafił?
Pozdrawiam
Piotr
[right][post="11172"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='autorus' date='20.09.2006, 18:23 ']
Z logicznego punktu widzenia hd oczywiście da się nagrać na nagrywarkę. Tzn na dysk nagrywarki. Ale to nie może być zwykła nagrywarka niestety. U mnie np w philips z dyskiem 80gb ustawiam jakość nagrania ale w opcjach nie ma hd, więc moja nagrywarka nie jest w stanie tego nagrać. Te lg sądzę ze też nie. Przyznam się ze myslałem o niej ale skoro iti ma dawać dysk to mija się to z celem

Ja mam LG200 mozna nagrac HD ja nagrywam po 1,5-2min i pojawia sie napis
wykryto sygnał blokujacy nagrywanie to znaczy ze wszystkie jest blokowane
czytałem ze juz chinczyki produkuja przewody i bedzie mozna nagrywac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Większość nadawców, żeby nie powiedzieć wszyscy, blokuje możliwość nagrywania treści HD. Z tego powodu powstał interface HDMI, który wykrywa czy do wyjścia źródła sygnału podłaczony jest TV czy inne urządzenie. Jak jest coś innego to sygnał jest blokowany. Dlatego odpowiadając na Twoje pytanie mogę powiedzieć, że na 99,99% nie będzisz mógł nagrać sygnału platformy ITI na innym sprzęcie niż dekoder dedykowany do tej platformy z wbudowanym dyskiem. Edytowane przez tuptus55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='remek' date='20.09.2006, 18:35 '].....
czytałem ze juz chinczyki produkuja przewody i bedzie mozna nagrywac.
[right][post="11178"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
To nie przewód jest potrzebny tylko urządzenie "udające" TV.
Nawet jeśli uda się chinczykom wypuścić taki oszukiwacz to organizacja wydająca licencję na HDMI szybciutko zakaże sprzedaży lub zablokuje dostawy tego urządzenia na USA i Europę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...