Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

Robi wrażenie :-)
Zobaczymy co to potrafi :-)

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kaczo' date='18.09.2006, 14:20 ']Mówisz do projektanta - musi mieć wygląd :)
[right][post="10894"][/post][/right][/quote]
Widzisz gusta sa rozne o tym sie nie dyskutuje :). Zobacz jak wyglada taki dreambox, jak tania chamska zabawka ze wschodu, a jest bardzo pozadanym sprzetem :). Tym niemniej z wygladu mi sie nie podoba. Mam tylko cicha nadzieje ze wrzuca do tej zabawki dysk maks 24db bo glosniejszego sobie nie wyobrazam :). Ja juz powoli mam tego dosyc jeszcze troche i wentylatory beda w komorkach montowac. To juz powoli przestaje byc smieszne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='miaziol' date='18.09.2006, 14:59 ']Widzisz gusta sa rozne o tym sie nie dyskutuje :). Zobacz jak wyglada taki dreambox, jak tania chamska zabawka ze wschodu, a jest bardzo pozadanym sprzetem :). Tym niemniej z wygladu mi sie nie podoba. Mam tylko cicha nadzieje ze wrzuca do tej zabawki dysk maks 24db bo glosniejszego sobie nie wyobrazam :). Ja juz powoli mam tego dosyc jeszcze troche i wentylatory beda w komorkach montowac. To juz powoli przestaje byc smieszne :)
[right][post="10900"][/post][/right][/quote]

To nie tak :)

Liczy się głównie to co może i nawet gdyby był z kartonu to dla mnie to nie ujmuje nic sprzętowi :) Liczą się możliwości ale dzięki ładnemu designowi dodaje to profesjonalizmu i po prostu "robi mi dobrze" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się bardziej podoba jasna wersja kolorystyczna, ale jest bez dysku :)

Jak myślicie czy te charakterystyczne "n" może być logiem nowej platformy?

Jakoś wątpie by nowa platforma nosiła nazwę neovision lub coś zwiazanego z iti..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='batibat' date='18.09.2006, 15:34 ']Jak myślicie czy te charakterystyczne "n" może być logiem nowej platformy?

Jakoś wątpie by nowa platforma nosiła nazwę neovision lub coś zwiazanego z iti..
[right][post="10904"][/post][/right][/quote]

tak, to napewno logo - jest zbieżne z kampanią teaserową (te koła itd)...

również sądzę, że nazwa będzie całkiem inna - nazwa kodowa była już przyjemna więc myślę. że ostateczna i oficjalna bedzie bardzo miła i trafna :) Żadne tam neoviżyny czy ajtiaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, ale chyba coś z "neo" będzie w nazwie :)

Stawiam na neowizję :)

Zauważcie, że mamy też NEOstradę tp, a przecież ostatnio krążyła plotka nie potwierdzona), że zestawy platformy ITI bedzie można kupić właśnie w telepunktach czyli inaczej mówiąc w TP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='batibat' date='18.09.2006, 15:56 ']Oj, ale chyba coś z "neo" będzie w nazwie :)

Stawiam na neowizję :)

Zauważcie, że mamy też NEOstradę tp, a przecież ostatnio krążyła plotka nie potwierdzona), że zestawy platformy ITI bedzie można kupić właśnie w telepunktach czyli inaczej mówiąc w TP...
[right][post="10906"][/post][/right][/quote]

hmm. nie sądzę - ITI nie będzie jedynym pakietem dostępnym w wideostradzie. TP nie będzie raczej faworyzować ITI i na odwrót...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem pewny, że tuner srebrny z zielonym wysświetlaczem będzie przypisany do pakietu tańszego a czarny do droższego bez możliwości wyboru. Zreszta z przecieków wynika, że tunery nie będą sprzedawane tylko wliczone w pakiet także dywagacje na temat ceny nie mają większego sensu. Prawie napewno będą pakiety jak neostrada umowa na 24 miesiące. Przy droższym pakiecie o ile bedzie on oscylował w granicach 120-140 zł mozna spokojnie przyjac cene tunera na poziomie 30 zł miesiecznie czyli za 24 miesiace maja 720 zł za tuner co jest przyzwoitym lub nawet wiecej niz przyzwoitym wynikiem w sprzedazy abonamentowej.
To są oczywiście dywagacje ale wydaje się, ze nie pozbawione sensu a oparte po części na cenach telefonów komórkowych wraz z abonamentem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mjasinsk' date='18.09.2006, 16:49 ']Jestem pewny, że tuner srebrny z zielonym wysświetlaczem będzie przypisany do pakietu tańszego a czarny do droższego bez możliwości wyboru.
[right][post="10910"][/post][/right][/quote]

Dokładnie tak będzie i to jest zrozumiałe, dlatego też moim skromnym zdaniem czarny z błękitnym wyświetlaczem (alfanumerycznym o ile dobrze widzę na zdjęciach) ewidentnie wydaje się bardziej "pro" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten tuner bez HDD jest BIAŁY a nie srebrny, biały i czarny. A nazwa... może samo Neo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Bero' date='18.09.2006, 17:12 ']Ten tuner bez HDD jest BIAŁY a nie srebrny, biały i czarny. A nazwa... może samo Neo?
[right][post="10914"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

neo jest ciężkim "słowem" - "eo" jest ciężej wymówić niż np "la" - np: "neo neo" i "la la"... Nazwa powinna być dwu lub trzysylabowa (np. "gadu gadu" jest jedną z gorszych nazw w polsce)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neoTV

a logo wyglada jak 'kropek'... z powyginanymi brzegami :)

Edytowane przez pbuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pbuda' date='18.09.2006, 17:19 ']neoTV

a logo wyglada jak 'kropek'... z powyginanymi brzegami :)
[right][post="10917"][/post][/right][/quote]

panowie... nazwą kodową (co było widać po mailach) była Minerva co ma się nijak do Waszych pomysłów.

Neostrada kojarzy się z:
- "dziećmi neostrady" /negatywnie/
- tpsa /również negatywnie/
- wolnym transferem (lub szybszym za stosunkowo wysoką cenę) i limitami /negatywnie/

Czy chcielibyście, aby wasz produkt nazywał się podobnie jak neostrada i budził negatywne skojarzenia?

Generalnie wszystkie nazwy z neo* źle mi się kojarzą i nie podobają:
- neowizja - zbyt podobne do wizji tv /skojarzenia z końcem platformy czyli źle/
- neovision - jak zwykły szary obywatel ma wiedzieć jak napisać "neowiżyn" - trochę głupio brzmi?
- neoTV - 4 sylaby to za dużo plus fakt, że ITI to coś więcej niż tv (w niedalekiej przyszłości) i bez sensu sobie tak ograniczać zakres manewrów dodając do nazwy "tv"
- iti też nie pasuje
- tvn jak już widzimy nie pojaw się w nazwie

Skłaniam się ku całkiem noowej marce. Jeśli w nazwie pojawi się "neo-" to dam się pociąć komisyjnie. Nie wierzę w ten człon - jest dużo za blisko neostrady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ gorąco jest przed tym piątkiem. Normalnie sam jestem ostro podniecony :)

Chyba rzeczywiście Neo to raczej odpada. Chociaż NEOtv brzmi nieźle.

Ktoś tu mówił o płaceniu miesięcznie za tuner. Już była mowa, że za tuner nic się nie płaci! Tylko abonament i aktywacja.

Ale tunery są naprawdę ładne. ADB się postarało. Zobaczymy jak będzie z awaryjnością.

Fajnym patentem jest to a może jeszcze nie było na forum a przypomniało mi się, że zasilacz będzie wyjęty na zewnątrz. Czyli to co najczęściej się psuje jak ludzie wkładają klocka między ciasne szafki.

Albo TVn ; ) TiViEn

Edytowane przez Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ooo jeszcze info ze strony ciekawe:

[quote]Dekodery będą miały dwie skrzynki satelitarne na chipie STi7100 z pamięciami flash NOR 4MB, flash NAND 64MB, ram 192MB oraz tunerze DVB-S2. Taka konfiguracja umożliwia odtwarzanie danych HD (full High Definition) i jest najmocniejszym urządzeniem jakie będzie dostępne na polskim rynku.[/quote]

[quote]Jeden z boxów będzie miał dysk twardy Seagate o pojemności 250GB i funkcjonalności DVR (pauzowanie żywego obrazu, nagrywanie). Dodatkowo ma być uruchomiony serwis Push VoD (Video on Demand) dla którego będzie zarezerwowane 170GB dysku. ... Inne dane techniczne: standard DiSEqC 1.1, wyjścia: HDMI, SPDIF, SCART (SD lub HD skalowane w dół do SD dla użytkowników bez telewizora HD), Ethernet, USB. Będzie także system dostępu warunkowego (CA): Conax CAS7.... Początkowo wprowadzone zostaną co najmniej trzy kanały telewizyjne w standardzie HD (m.in. Discovery Channel).

„Zainteresowanie telewizorami High Definitnion jest duże, ale do tej pory na polskim rynku nie można było wykorzystać podstawowych możliwości tych odbiorników. Już dziś mogę obiecać, że na starcie w nowej technologii wprowadzimy co najmniej trzy stacje telewizyjne, w tym kanał sportowy, a w nim rozgrywki Ligi Mistrzów” - informuje Maciej Sojka.

W przyszłości ma być ich więcej kanałów w HD. Ponadto w normalnym standardzie będzie dostępnych kilkadziesiąt kanałów.[/quote]

170GB na VOD. HD Discovery było do przewiedzenia.

Oj taki przeciek to chyba tylko od samych inzynierów albo kontrolowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Mario' date='18.09.2006, 19:33 ']Ależ gorąco jest przed tym piątkiem. Normalnie sam jestem ostro podniecony :P

Chyba rzeczywiście Neo to raczej odpada. Chociaż NEOtv brzmi nieźle.

Ktoś tu mówił o płaceniu miesięcznie za tuner. Już była mowa, że za tuner nic się nie płaci! Tylko abonament i aktywacja.

Ale tunery są naprawdę ładne. ADB się postarało. Zobaczymy jak będzie z awaryjnością.

Fajnym patentem jest to a może jeszcze nie było na forum a przypomniało mi się, że zasilacz będzie wyjęty na zewnątrz. Czyli to co najczęściej się psuje jak ludzie wkładają klocka między ciasne szafki.

Albo TVn ; ) TiViEn
[right][post="10927"][/post][/right][/quote]

No chyba jak każdy jest bardzo ciekawy co takiego sie szykuje :)
Każdy chciałby wiedizeć jako pierwszy, ale spokojnie. To jeszcze tylko (a raczej aż) kilka dni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A wiadomo coś o przelącznikach Diseq będzie tuner zdolny do obsługi obrotnicy diseq 1.2 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='batibat' date='18.09.2006, 19:30 ']no to powiedz mi w takim razie co robi w logo ta literka 'n'? :P
[right][post="10926"][/post][/right][/quote]

a czy literka "N" pozwala Ci wyłącznie utworzyć nazwę zawierającą na początku człon "neo-"? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pitek' date='18.09.2006, 20:16 ']A wiadomo coś o przelącznikach Diseq będzie tuner zdolny do obsługi obrotnicy diseq 1.2 ??
[right][post="10938"][/post][/right][/quote]
Wydaje mi sie ze o ile sam tuner bedzie mial taka mozliwosc to po prostu nie bedzie ona dostepna w sofcie. Sprawa tutaj jest dosyc prosta nie jest to tuner do zabawy tylko pod konkretna platforme. Nie ma wiec potrzeby ladowania nie potrzebnych ficzerow. To cudo ma chodzic zalozmy z astry i koniec kropka. Tak pewnie to bedzie zrobione. I jeszcze jedno obym sie mylil :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pitek' date='18.09.2006, 20:16 ']A wiadomo coś o przelącznikach Diseq będzie tuner zdolny do obsługi obrotnicy diseq 1.2 ??
[right][post="10938"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Za wirtualnemedia.pl

[quote]Inne dane techniczne: standard DiSEqC 1.1[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nikt nie pyta o kanał dystrybucji nowej platformy? Otóż dowiedziałem się, że oferta ITI będzie rozprowadzana w... salonach Ery. Dla potwierdzenia tej teorii udałem się dzisiaj do (chyba?-nie wiem bo mam telef w idei) głównego i największego salonu ERY w Poznaniu przy Murawie. Zapytałem dżentelmena o sprzedaż oferty ITI i gościa zamurowało: uśmiechał się pod nosem i mówił że nic nie wie na ten temat. A ponieważ kłamać nie umiał jestem gotowy założyć się o dobrego Macallana, że po dekodery udamy się moi drodzy do salonów ERY. Co Wy na to ?!? Edytowane przez aztec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z dostępnych ogólnie informacji o chipie STi7100 wynika, że jest on "full power".
Sądzę, że autorzy FW liczą sobie kaskę od każdej sztuki STB w rozbiciu na uruchamiane opcje (tak jak TVN Style za każde gniazdko).
Dla przykładu:
- obsługa USB 2.0 = 25EU
- obrotnica = 10 EU
- streaming Ethernet = 30 EU
- komplet statelit = 15 EU
- HDD ............
- CI ............
Itd, itd.
Tak więc nadawca ma wiele możliwości od Low-End do Hi-End.
Zaś kody źródłowe są pewnie w posiadaniu i pod ochroną patentową projektanta "kości".
Tak więc na ten przykład KISS zakupił tylko kody źródłowe i sam napisał nieudolne oprogramowanie. I mamy tego opłakane skutki.
I teraz zlecenie naprawdę dobrego FW może się wiązać z podliczeniem ile sztuk już jest na rynku i po przemnożeniu powstaje gigantyczna kwota. Nic dziwnego, że Linksys nie chce zapłacić teraz za błędy KISS-a popełnione przed zakupem tej spółki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile wiem to w salonach ery sprzedawana jest cyfra a usługi wap,mobile tv światczy polszmat ??
więc sprawa jest dość zagmatwana :PJeszcze tylko 4 dni i sie dowiemy wszystkiego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca Cyfra sprzedawana jest w salonach Germanos a to jest dystrybutor ERY. Byloby niezle nmam telefon w Erze licze na zniżke ha aha ha ha :P
Ale faktycznie muszą skorzystać z sieci obcej. na ta chwilę, a rynek nieruchomosci warszawski znam dobrze w zadnym punkcie na miescie jak rowniez co wazniejsze w centrach handlowych nie prowadzi sie przystosowywania lokali pod nowe punkty więc podejrzewam ze gotowe są reklamy naklejki n aszyby i standy oraz ewentualnie stoiska na ciągi piesze w centrtah handlowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...