Skocz do zawartości
buku

ITI HD SAT TV PL zaprasza na pokaz

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='02.09.2006, 14:30 ']Ponoć na TVN poleciała już reklama telewizji nowej generacji  :rolleyes: Ale bez szczegółów oczywiście ; )
[right][post="9458"][/post][/right][/quote]

Nawet nie ponoć a dokładnie tuż przed wczorajszym koncertem festiwalu w Sopocie około 19.30... W zasadzie ta reklama nic nie powiedziała, tyle co inne reklamy i informacje dostepne w sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czyli co TVNy pomału znikają z kablówek? Coś czuje, że to dopiero początek zniknięć ; ) Ciekawe co będzie jak znikną z cyfry...ja tylko TVNy oglądam na cyfrze...bez tego to niewiem po co to wogole brac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to sa te binarki bo nie jestem w stanie nigdzie tego znalezc :) ...

Jezeli maja puszczac w tvn hd "Super Kino" np. shreka czy trylogie wladcy pierscienia w DD5.1 to co to bedzie mialo za sens jezeli i tak najprawdopodobniej bedzie z podlozonym dubbingiem polskim :) a wtedy nie ma to znaczenia czy jest stereo czy 5.1 bo i tak efektow nie ma bo niestety ale duzo glosniejszy jest dubbing :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='wojo' date='02.09.2006, 22:56 ']A co to sa te binarki bo nie jestem w stanie nigdzie tego znalezc :) ...

Jezeli maja puszczac w tvn hd "Super Kino" np. shreka czy trylogie wladcy pierscienia w DD5.1 to co to bedzie mialo za sens jezeli i tak najprawdopodobniej bedzie z podlozonym dubbingiem polskim :)  a wtedy nie ma to znaczenia czy jest stereo czy 5.1 bo i tak efektow nie ma bo niestety ale duzo glosniejszy jest dubbing :(
[right][post="9483"][/post][/right][/quote]

Tu masz wszystko o bin... [url="http://hdtvpolska.com/_ZRODLA_FILMOW_HD_-t76.html"]http://hdtvpolska.com/_ZRODLA_FILMOW_HD_-t76.html[/url]

Co do języka i napisów będzie można sobie zmieniać jak na DVD. Zesztą przecież na cyfrze też tak jest....napisy i wersja językowa do wyboru jeżeli takowa istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote]Co do języka i napisów będzie można sobie zmieniać jak na DVD. Zesztą przecież na cyfrze też tak jest....napisy i wersja językowa do wyboru jeżeli takowa istnieje.
[right][post="9484"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]

Miejmy nadzieje, ze bedzie mozliwosc wyboru wariantu dubling / napisy. Inaczej tego sobie nie wyobrazam.

A z innej beczki Gmeru - jak tam testowanie sprzetu jest w trakcie czy jeszcze nie? Czy ITI narzucilo Tobie ograniczenia w zakresie informowania o "stanie" prac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='tesbor' date='02.09.2006, 23:16 ']Miejmy nadzieje, ze bedzie mozliwosc wyboru wariantu dubling / napisy. Inaczej tego sobie nie wyobrazam.

A z innej beczki Gmeru - jak tam testowanie sprzetu jest w trakcie czy jeszcze nie? Czy ITI narzucilo Tobie ograniczenia w zakresie informowania o "stanie" prac?
[right][post="9485"][/post][/right][/quote]

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motyw z dubingiem jest nawet do wyłączenia w tym nibyto cyfrowym odbiorniku Astercity, napisy też ale ta opcja jakoś nie działa :) Przynajmniej na kanałach HBO (Cyfry też jak dobrze pamiętam). Więc jeżeli ten box od iti ma mieć wszelkie możliwe bajery to tą opcję musi mieć na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Someone' date='02.09.2006, 23:39 ']Motyw z dubingiem jest nawet do wyłączenia w tym nibyto cyfrowym odbiorniku Astercity, napisy też ale ta opcja jakoś nie działa :) Przynajmniej na kanałach HBO (Cyfry też jak dobrze pamiętam). Więc jeżeli ten box od iti ma mieć wszelkie możliwe bajery to tą opcję musi mieć na pewno.
[right][post="9489"][/post][/right][/quote]

Będzie mieć, :) podobno :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oby miala bo inaczej tego sobie nie wyobrazam! w koncu wtedy nie bedzie mial zadnego zastosowania dzwiek dd 5.1 a w cyfrze to wiem ze niby taka opcja jest ale nigdy jakos dobrze nie dzialala ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Someone' date='02.09.2006, 14:10 ']W astercity nie ma już kanałów tematycznych TVN. Turbo i Style. Widocznie iti chce żeby były one na wyłączność na swojej nowej platformie.
[right][post="9453"]<{POST_SNAPBACK}>[/post][/right][/quote]
Witam
Ja mam inna teorie kablowka musi placic za kazdy kanal i niestety ostatnio byla renegocjacja cen za kanaly iti zwyzka oplat byla praktycznie o 100% nie kazda kablowka sie na to zdecydowala. Moze to jest powod? Nie liczylbym na wylacznosc kanalow na platfomie cyfrowej. To jest busines. Zadna platforma nie da nadawcy tak duzego zysku jak kablowki. Jest to spore potencjalne grono odbiorcow. Ma to tez duze znaczenie przy negocjowaniu cen za reklame, reklamodawca chce dotrzec do jak najwiekszej liczby odbiorcow a nie np. tylko do grupy 300tys. pasjonatow.
P.S
ITI robi powoli przeglad punktow dystrybucyjnych przedstawiciele handlowi juz buszuja w terenie. Narazie zadnych konkretow. Tylko pytania czy ew. bylby pan zainteresowany itd. Nie sa w stanie podac cen za platforme ani warunkow umowy. Nie podaja jakie odbiorniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo możliwe, że to ma związek z renegocjacją cen. Może właśnie dlatego TVN podniósł te ceny po to żeby mieć jakiś powód wycofania tych kanałów? :) A jeżeli chodzi o reklamę to wiesz mając nawet grupę 300 tys pasjonatów to reklamodawca dobrze wie jacy są to pasjonaci, ludzie z kasą. A dzięki temu dobrze wie kto jest odbiorcą reklamy w związku z czym mogą lecieć specyficzne reklamy drogich markowych rzeczy a nie dosi i biedronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='02.09.2006, 22:20 ']:)
[right][post="9486"][/post][/right][/quote]

No coz dopadli i Ciebie w tym wzgledzie (cicho-sza) - ok Czekam z niecierpliwoscia na info w wiadomej sprawie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='tesbor' date='03.09.2006, 12:39 ']No coz dopadli i Ciebie w tym wzgledzie (cicho-sza) - ok Czekam z niecierpliwoscia na info w wiadomej sprawie!
[right][post="9509"][/post][/right][/quote]

Powiem tak: jest na co czekać, wszystko jest już real a nie fikcyjnie :) Tak jak "ktos" tu juz pisał: to jest i działa :) i to działa wyśmienicie :( I to jest już naprawdę "COŚ" :) a nie przechwałki, że coś będzie itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='03.09.2006, 11:45 ']Powiem tak: jest na co czekać, wszystko jest już real a nie fikcyjnie  :) Tak jak "ktos" tu juz pisał: to jest i działa  :) i to działa wyśmienicie  :( I to jest już naprawdę "COŚ" :) a nie przechwałki, że coś będzie itd..
[right][post="9510"][/post][/right][/quote]

Gmeru, dzieki to mnie uspokaja i napawa optymizmem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ah sopocik w Dolby Digital...za roczek już pewno będziemy cieszyć się Sopocikiem w HD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='03.09.2006, 19:56 ']Ah sopocik w Dolby Digital...za roczek już pewno będziemy cieszyć się Sopocikiem w HD :)
[right][post="9535"][/post][/right][/quote]

A ja tam myślę, że za kilka tygodni zobaczymy koncert Eltona Johna w HD B)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pewnie tak. Jak na razie to TVN w Sopocie wycisnął maksimum z tego co może pokazać PAL. Było lepiej niż MŚ w ARD. Brakowało jedynie 16/9.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='arsenal' date='03.09.2006, 21:52 ']Pewnie tak. Jak na razie to TVN w Sopocie wycisnął maksimum z tego co może pokazać PAL. Było lepiej niż MŚ w ARD. Brakowało jedynie 16/9.
[right][post="9537"][/post][/right][/quote]

Prawda na LCD obraz żyletka, bardzo dobry...naprawdę jak ktoś mówi, że do SD się nie nadają płaskie ekrany to LOL dla niego :) (też tak mówiłem kiedyś ale od dawna już zmieniłem zdanie po tym co widze z TVNu u siebie czy Polsatu)Fakt brakuje tylko 16:9 też dopiero przed chwilą zwróciłem na to uwagę. Ciekawe czemu brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to i lepiej. Wolę oglądać 4/3 i mieć wszystko po Kaczyńsku niż zoomować na tym pseudo16/9 z TVP. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DD5.1 wczoraj i dzis pieknie gra!

Czy slyszycie jak ladnie pada deszcz? I to wlasnie sa te niuanse, ktore mozna swietnie wychwycic. Edytowane przez tesbor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='tesbor' date='03.09.2006, 22:12 ']DD5.1 wczoraj i dzis pieknie gra!
[right][post="9544"][/post][/right][/quote]

Może i się podniecam ale co tam: już nie mogę się doczekać takiej jakości na codzień..siadam w fotelu, DD5.1, jakiś tam matrix czy coś w HD bez zadnych przygotowań itd kombinowań :) Siadam i mam B) Yh to już tak blisko tak bardzo : ) Ale zima to będzie emocjonująca: ITI, PS3, nośniki HD, huh to juz tuz tuz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' date='03.09.2006, 21:19 ']Może i się podniecam ale co tam: już nie mogę się doczekać takiej jakości na codzień..siadam w fotelu, DD5.1, jakiś tam matrix czy coś w HD bez zadnych przygotowań itd kombinowań  :)  Siadam i mam  B)  Yh to już tak blisko tak bardzo : )  Ale zima to będzie emocjonująca: ITI, PS3, nośniki HD, huh to juz tuz tuz
[right][post="9546"][/post][/right][/quote]

Gmeru czy szczeka mi opadnie tej jesieni gdy zobacze PS3, nosniki HD i [b]I[/b]nne [b]T[/b]akie [b]I[/b]nteresujace nowinki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='tesbor' date='03.09.2006, 22:38 ']Gmeru czy szczeka mi opadnie tej jesieni gdy zobacze PS3, nosniki HD i [b]I[/b]nne [b]T[/b]akie [b]I[/b]nteresujace nowinki?
[right][post="9548"][/post][/right][/quote]

Oj tak....OJ TAK..sam zastanawiam się jak to wszystko ogarne B) To może być złota gwiazdka B) Już chyba dawno nie było w jednym momencie tylu ważnych wydarzeń w tym światku. Nie bedzie wiadomo za co się złapać :)
[b]I[/b]nne [b]T[/b]akie [b]I[/b]nteresujace nowinki napewno nas powalą ; - )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strona www.telewizjanowejgeneracji.pl właśnie przestała być dostępna. Nadchodzi poniedziałek czy co? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No no bitrate na TVN w tej chwili (koncert Budki) jest miedzy 5 a 7 Mb/s niepamiętam aby bitrate dochodził do 7Mb/s na SD.

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...