Skocz do zawartości
marcindh

czemu nie ma obrazu Geforce -> Amplituner -> TV (HDMI)

Rekomendowane odpowiedzi

Polaczylem Geforca z amplitunerem poprzez HDMI dalej do TV tez HDMI , w panelu controlnym Nvidii wykrywa mi amplituner (Onkyo) jednak amplituner nie przepuszcza sygnalu do telewizora jest No signal. Jak podlacze Geforce bezposrednio do TV mam do wyboru sygnaly typu 1080p50 itp z tymi koncowkami (50 itp) czy w tym tkwi problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='marcindh' post='122842' date='28.09.2008, 12:43 ']Polaczylem Geforca z amplitunerem poprzez HDMI dalej do TV tez HDMI , w panelu controlnym Nvidii wykrywa mi amplituner (Onkyo) jednak amplituner nie przepuszcza sygnalu do telewizora jest No signal. Jak podlacze Geforce bezposrednio do TV mam do wyboru sygnaly typu 1080p50 itp z tymi koncowkami (50 itp) czy w tym tkwi problem ?[/quote]
Naprawde nikt sie nie znalazl w takiej samej sytuacji? , przeciez musi sie dac podlaczyc amplituner z grafika przez HDMI ......... Edytowane przez marcindh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='marcindh' post='122938' date='28.09.2008, 22:05 ']Naprawde nikt sie nie znalazl w takiej samej sytuacji? , przeciez musi sie dac podlaczyc amplituner z grafika przez HDMI .........[/quote]
Mozliwe, ze karta ma jakies problemy w przesylaniu sygnalu poprzez repeater. Problem dosc znany, czesto kwestia firmware na repeaterze. Wpisze sobie w google: "hdmi repeater issues".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='marcindh' post='122842' date='28.09.2008, 12:43 ']Polaczylem Geforca z amplitunerem poprzez HDMI dalej do TV tez HDMI , w panelu controlnym Nvidii wykrywa mi amplituner (Onkyo) jednak amplituner nie przepuszcza sygnalu do telewizora jest No signal. Jak podlacze Geforce bezposrednio do TV mam do wyboru sygnaly typu 1080p50 itp z tymi koncowkami (50 itp) czy w tym tkwi problem ?[/quote]

Nie wiem jakie masz możliwości podłączenia tzn odległość od kompa do ampa ale zakładam, że skoro HDMI z kompa podpinasz pod ampa to kolejne pół metra nie będzie robiło żadnej róznicy. I to Ci polecam - podpiąć komputer bezpośrednio pod TV ( obraz kablem DVI-HDMI lub HDMI-HDMI ) a dzwięk coaxem do ampa. I problem rozwiązany. Na początku tez chciałem aby obraz z komputera szedł mi przez amplituner ale po kilku godziach zabawy spasowałem, szkoda zachodu.

Pozdrowienia
Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzieki za informacje, posiedzialem nad tym w miedzyczasie i powiem ze mi sie udalo. Powiem tak Telewizor mialem podpiety dwoma kablami, jednym VGA->VGA bezposrednio do kompa, i drugim HDMI->HDMI do amplitunera i toz dziwny problem gdy wlaczam sygnal HDMI na karcie grafiki amplituner lapie sygnal , ale gdy przelaczam sie na zródlo HDMI w tv amplituner gubi sygnal, jest to dosc uciazliwe, wiec poki co powrocilem do opcji bezposredniej. Jakby co to sprzet Onkyo Tx-SR 705, Samsung 32A656, jakby ktos mial jakies podobny problem to chetnie powymieniam sie spostrzezeniami.

Aha Kable HDMI 2metry z pozlacanymi koncowkami z filtrami ferrytowymi 13 zl sztuka, obraz rewelacja wiec po co przeplacac - kupione na allegro wiec mozna miec 3 w cenie jednego. Edytowane przez marcindh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Amp onkyo ....605 i Tv samsung

tez mialem .no signal. jak resetowalem laptop to obraz byl, uruchamianie windowsa itd itd ,a jak tylko windows sie pojawil ,ekran przeszedl automatycznie na laptop ,a w tv NO SIGNAL

dogrzebalem sie opcji jak SKALOWANIE zaznazylem to i nagle sie znalazl i tu i tam a tez możdzyłem

karta ati readon dzwiek realtek.

Skalowanie bylo w w7 /prawy pulpit catalyst controller // moje wbudowany ekrany //wlasciwosci i tam powinno byc,

jak pomoglem to prosze bardzo specjalnie sie tu rejestrowalem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi