talib71 0 Napisano 2 Września 2008 czy warto kupić lcd 37cale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marteno 0 Napisano 6 Października 2009 czy warto kupić lcd 37cale Do powyższego pytania dorzucę jeszcze od siebie: czy warto aby to był TX-L37V10E ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ippfam 0 Napisano 25 Października 2009 Posiadam ten model. Długo szukałem odbiornika , który spełniał by moje oczekiwania czyli, Kąty boczne, Tuner DVBT; DVBS2; DVBC; odtwarzanie DivX z polskimi napisami z kart SDHC, Lan'em oraz dobrą współpracę z PC poprzez D-SUB. Ale ma jeden problem po zmianie przez CYFRA+ wartości FEC z 2/3 do 3/4 na transponderze z kanałami Canal+ Film HD, Canal+ Sport HD, utrudniony jest dostęp do tych kanałów przez moduł CI ASTON ver. 2.2, z innymi CI sprawdzałem dzieje się podobnie. Aby oglądać trzeba wielokrotnie wyłączać i włączać TV z pilota. Ogólnie. I to tyle reszta jest O`k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marteno 0 Napisano 8 Grudnia 2009 Jakoś trudno o nowych posiadaczy TX-L37V10E. Witaj ippfam i jeśli możesz, napisz jak skonfigurowałes telewizor i moduł dostępu do płatnych tv. Słyszałem, że po ustawieniu podczas instalowania kraju <Polska> nie działa DVB-S, poprostu nie ma oglądania programów satelitarnych. Dopiero po ustawieniu <Niemcy> pojawiają sie kanały Astry i HotBirda, ale włożenie do slotu modułu dostępowego likwiduje odbiór satelitarny, pojawia się komunikat "brak wszelkich usług", czy jakoś tak. Trochę to dziwaczne, ale Ty chyba potrafisz, po paru miesiącach użytkowania, udzielić jakichś jednoznacznych wskazówek, w sprawie eksploatacji tego odbiornika. Ja mam tylko skromne TNK na zewnętrznym tunerze, liczę się z zakupem dobrego telewizora, właśnie z DVB-Sem i tak myślę, że mogę wyjść na tym jak Zabłocki na mydle. A swoją drogą, nie wierzę, aby tylko jeden człowiek w kraju miał w domu to cudo . Dlaczego się nie chwalicie? Czyżby nie było czym?.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ippfam 0 Napisano 16 Grudnia 2009 (edytowane) Do marteno Na wstępie chciałbym przeprosić za zwłokę w odpowiedzi. Odnośnie odbioru programów nadawanych przez Cyfra+. Tuner DVB-S w TX-L37V10E Panasonic-a z udziałem modułu CI Aston radzi sobie dobrze, brak zawieszeń tunera czas przełączana między kanałami HD to ok. 4 sek. Odbieram wszystkie kanały SD oraz Filmbox HD; HBO HD; MTVNHD. Wyjątek stanowią Animal Planet HD; Canal+ Film HD; Canal+ Sport HD; National Geographic; Eurosport HD; Eurosport 2 HD, Jeśli chcę oglądać wymienione kanały to przełączam TV na jeden z wymienionych i pilotem kilkakrotnie włączam i wyłączam telewizor i gdy załapie to działają wszystkie wymienione wyjątki HD. Jeśli poruszamy się w grupie wymienionych programów HD jest wszystko o`k, ale w przypadku zmienimy na inny kanał to te wyjątki ponownie są niedostępne (kanał zakodowany). Bardzo żenujące podejście do opisywanego przykładu ma Panasonic Polska "Tuner DVB-S na terenie RP nie jest wspierany" i tyle, żadnej pomocy. A co ciekawe zalecają dla tunera DVB-T wybór kraju "Niemcy" z uwagi na brak w zakładkach DVB-T przy wyborze kraju "Polska". Można podciągnąć ten fakt jako niezgodność towaru z opisem J. W obecnej chwili mam odczucie o moim błędzie finansowym w wyborze modelu TX-L37V10E, za mniejsze pieniądze można spokojnie kupić TX-L37G15E lub innej marki z DVB-T (H.264). Pozostaje mi tylko czekać na upgrade firmware, który pozwoli mi na korzystanie w pełni z jego rozbudowanych możliwości. Jeśli to nastąpi to nic lepszego na rynku nie widzę i co ważne dodatkowe skrzynki nie będą już potrzebne. Sprawdzałem osobiście współprace modułu CI z Polsatu Cyfrowego z tym TV, działa bez problemów wszystko co ma do zaoferowania Cyfrowy Polsat. Co do TNK wypowiadać się szczegółowo nie będę, ale moduły CI które wspierają system kodowania Conax działać będą z tą kartą w tym TV. Edytowane 16 Grudnia 2009 przez ippfam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach