Skocz do zawartości
wonski83

purevideo pod vista ultimate 64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z PureVideo, obojetne jakie oprogramowanie odtwarzajace używam to PureVideo się nie włącza!! Posiadam kmplayera, wmp11, mpc powerDVD 8 i po skonfigurowaniu zadna ikonka w tray'u nie wyskakuje. Dodam, iż mam:

GeForce 7300 GT 128 DDR3,
AMD Athlon 64 3500+,
1,5 GB DDR 400MHz.
Sound Blaster Audigy 4

Filmy w 1080p (mkv -x.264 z DTS) raczej się tną, ale zauważyłem, że na media player 11 chodzą najlepiej, nie wiem tylko jak dodac napisy w tym odtwarzaczu oraz jak zmieniać aspect ratio oprazu z 16:9 na 4:3 i z niepełnego 16:9 na pełne 16:9. Kodeki jakie mam zainstalowane to AC3 Filter, CoreAVC, MatroskaSplitter - wszystkie najnowsze wersje.

Używam Windows Vista Ultimate 64 + najnowsze sterowniki nvidii 175.16 + PureVideo 1.02-223.

Jezeli na tym systemie operacyjnym purevideo nie da się właczyć to prosze o podpowiedź jak w windows media player ustawić napisy, jaki kodek zainstalować by nie zwalniał 720p i 1080p (mkv - x.264) oraz jak ustawić obraz np. z 16:9 na 4:3

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1. Nie wiem czy ma znaczenie x86 / 64bit, ale...
2. W trayu przy akceleracji nic się nie pojawia ;-),
3. Moim zdaniem do akceleracji najlepiej nadają się kodeki cyberlinka + KMPlayer + wzmocniony generator EVR (domyślnie działa tylko pod Vistą)

Wkrótce powstanie mój mały, amatorski poradnik odnośnie kodeków i ich konfiguracji wraz z akceleracją. Być może skorzystasz.
Do końca tygodnia powinienem skończyć.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi