Skocz do zawartości
TOmeKK

ITV HD na 28,5 East, mocny sygnał w PL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Odbiera ktoś? Bedą mecze z ME.

[url="http://satkurier.pl/news/41072/itv-hd-dla-freesat-z-eurobirda-1.html"]http://satkurier.pl/news/41072/itv-hd-dla-...urobirda-1.html[/url]

Pozdr.

Edycja:
usunąłem pierdzielone logo satkuriera - kto go tu wkleił? Edytowane przez TOmeKK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='TOmeKK' post='102187' date='16.05.2008, 14:35 ']Odbiera ktoś? Bedą mecze z ME.[/quote]

oczywiście, że odbiera, w środę był np. finał pucharu UEFA.
Jakość średnia, bitrate około 11 MB/s, rozdzielczość 1440x1088

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na TF 7700
Mam go jako kanał radiowy i qrna nie da się :angry2: zedytować, przy wyszukiwaniu nie wchodzi, czyli sztuczka działa.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to sygnał, MPEG2 czy MPEG4? Jedyne co udało mi się załapać to dźwięk, obrazu brak (karta DVB, ręczna edycja PID, SID, itd.) Poziom sygnału niski tj. 29% (pld-wsch, zachmurzone niebo, 120cm antena), może to przez to :( Próbowałem też na Elecardzie jak przy przekazach 4:2:2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to jest sygnał MPEG-4, wybór filtrów nic nie da, trzeba wybrać filtr video np. CyberLink H.264, ale najważniejszą rzeczą jest wejść we właściwości kanału (tak by była możliwość jego edycji) i ustawić aby kanał był wyświetlany w MPEG-4.
W ALTDVB robi się to tak :
najechać na kanał na liście, wcisnąć prawy przycisk myszki ->Edit channel -> Video type -> z rozwijanej listy wybrać H.264

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z lektury wynika, że chodzi na kartach dvb-s do kompa, a na tunerach trudno jest wyedytować.

Chociaż jest nadawane akurat w polaryzacji, która ma mocny sygnał w PL, a np. BBC hd, które jest w innej polaryzacji z tego sat., wymaga anteny >1,80 m.
Chyba wgranie gotowej listy może pomóc.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi