Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'onkyo tx-nr686'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum News
    • News
    • Informacje prasowe
    • Targi IFA w Berlinie
    • CES - Consumer Electronics Show
    • Targi ISE w Amsterdamie
    • Targi ES w Warszawie
    • Konferencje prasowe producentów
    • Patronat medialny
    • Wywiady
  • Wstęp
    • Forum testowe
  • Blog
    • Blogi
  • Technologia HDTV
    • HD-Pedia
    • Co kupić i gdzie?
    • Pomoc techniczna
    • Okablowanie
    • Ogólnie o HDTV
    • Kupie/Sprzedam/Zamienie
    • Domowe pokoje kinowe
    • HARDCORE HD
    • Kamery HD
    • Mobile HD
    • In english, any questions? Write here.
  • Wyświetlacze HDTV
    • LCD LED
    • Plazma
    • Projektory HD
    • Systemy operacyjne w TV
    • Telewizja 3D
    • CRT
    • Tylna projekcja
    • Kalibracja ekranów
    • SED
    • OLED
  • Blu-ray & HD DVD & DVD
  • Odtwarzacze sieciowe HDTV
  • Komputery PC HD
  • Audio - Dźwięk HD
  • DVB - Telewizja cyfrowa
  • Platforma satelitarna nc+
  • Platforma satelitarna n
  • Platforma satelitarna Cyfra+
  • Platforma satelitarna Cyfrowy Polsat
  • Konsole
  • Redakcja HDTVPolska

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Lokalizacja


Interests

Found 1 result

  1. Witam. Potrzebuję solidnej pomocy w rozwiązaniu problemu, bo już w żaden znany mi sposób nie mogę sobię z nim poradzić. Problem polega na tym, że kiedy mam podłączony po HDMI komputer stacjonarny (k.g. AMD Radeon RX480) z amplitunerem (Onkyo TX-NR686), a amplituner z telewizorem (LG 43UJ635V, jedyny obraz dla PC) i ustawię rozdzielczość w Windowsie 10 na 4K (3840x2160) 59/60hz, to obraz w raz z dźwiękiem zanikają na ułamek sekundy w losowych odstępach czasu. Czasami zdarza się, że przy takim zaniku sygnał nie wraca i dopiero pomaga przełączenie np. na AUX i z powrotem na PC. Jest to bardzo irytujące w codziennym korzystaniu, a nie wspominam o graniu w gry. Mam do amplitunera podłączony jeszcze tuner satelitarny Cyfrowego Polsatu i Xboxa One X z ustawieniem na 4K z HDR, i tutaj nie ma żadnego problemu z działaniem. Czynności jakie już zrobiłem bezskutecznie: - aktualizacja systemu i sterowników, - aktualizacja amplitunera, - zamiana i wymiana kabli HDMI (zgodnych z 4K), - ustawienie częstotliwości odświeżania na 50hz, 59hz, 60hz, - ustawienie formatu pikseli (w panelu AMD) na yCbCr 4.4.4 (domyślnie), 4.2.2, 4.2.0, Full RGB, Limited RGB, -wył/wł ARC CEC. Czynności które pomagają, ale mają skutki uboczne: - zmniejszenie rozdzielczości do 1600x900 59hz (przy 60hz obraz zanika) - działa stabilnie, ale rozdzielczość jest niska i wszystko jest jakby rozmazane (nie ostre), - podłączenie PC bezpośrednio z TV i wysyłanie dźwięku przez tv do amplitunera, wszystko po HDMI - obraz idealny w 4K 60hz, bez problemów, minus taki, że telewizor ma tylko podstawowe kodery Dolby Digital i DTS, a zależy mi na Dolby TrueHD/Atmos, DTS HD/X (po to ten amplituner kupiłem). Co może być problemem, że amplituner nie dogaduje się tylko z komputerem, a inne urządzenia działają z nim poprawnie? Proszę o pomoc.
×
×
  • Create New...