- Dodano
- Wygasła
O ofercie
Z powodu wymiany serwera na szybszy i większy sprzedam mój dotychczasowy magazyn danych czyli server albo Network Attached Storage jak kto woli .
Ta maszyna to Synology DS2411+ ze stacją rozszerzającą DX1211.
http://www.synologic.pl/pliki/Synology_DS2411+_Data_Sheet_enu.pdf
Jak widać ze zdjęć serwer może pomieścić 24 dyski twarde. W mojej sztuce wszystkie dziurki są zapełnione dyskami o pojemności 4TB każdy. Są to głównie dyski serwerowe WD40EFRX:
Na 24-ech dyskach po 4TB postawiona została macierz w RAID6 co oznacza, że macierz jest sprawna i dane nie ulegną utracie nawet gdy dwa dyski ulegną uszkodzeniu. Całkowita pojemność tej stacji wynosi 22 x 4TB = 88TB, pojemność użyteczna to 80TB.
Na serwerze znajdują się multimedia w postaci filmów i koncertów muzycznych na BD-UHD, BD, DVD oraz muzyka w formacie FLAC. Dane te zajmują ok. 70TB.
Nowa cena samego serwera ze stacją rozszerzającą wynosiła ok. 10.500 zł. Dzisiejsza cena twardych dysków 4TB to 24 x 550 zł = 13.200 zł. Ja niestety kiedyś płaciłem duuużo więcej.
Razem ok. 14.000 zł.
Sprzęt jest w stanie idealnym. Dyski twarde mają przebieg od zera (nowe) do ok. 3,5 roku. Kupowane były na bieżąco w miarę rozbudowy pojemności serwera.
Moja cena sprzedaży to: 8.000 zł.
Zapraszam.
Kontakt na PW lub 502555936.