Skocz do zawartości
andidvb

XBMC z XBOXA na PC mozna troche potestowac

Rekomendowane odpowiedzi

siemka

wczoraj znajomek przedstawil mi mozliwosc odpalenia Xboxowego XBMC na PC

super sprawa jak narazie wyglada tak samo jak w xboxie

zmieniamy rozdzielczosc 480 720 1080

filmy smigaja takie same jak obsluguje Xbox

narazie odpalilem to co mialem czyli divx.avi i HD x264 w 720

moze to byc fajna alternatywa jako sofcik do media center

tu podaje linka :

[url="http://t3ch.yi.se/"]http://t3ch.yi.se/[/url]

sciagamy najnowsza wersje dla Xboxa

T3CH XBMC 2008-02-10 SVN rev11601

potem zawartosc z katalogu WIN32 kopiujemy do katalogu XBMC

i odpalamy run me first

milego testowania

z racji ze nie posiadamy za duzo materialu w HD to moze koledzy potestuja Edytowane przez andidvb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten znajomek to ja :(
Dziwna sprawa, nikt o tym nie pisze a niby mozliwosc odpalenia XBMC na PC i to w windowsie a nie linuxie jest juz od okolo dwoch lat ! U mnie dziala wszystko ladnie, nawet czyta filmy spakowane w rar'ach tak jak Xbox czego nigdy nie udalo mi sie na PC. Z tego co zorientowalem sie to nie chce odpalic na wszystkich kartach, u mnie jednak dziala na kazdym kompie.
Podsumowujac, XBMC, ten sam co na Xboxie bez zadnej kompilacji, ustawien, wyglada na to ze bez codekow systemowych, dziala na PC, nawet mozna zgrac XBMC z Xa z wlasnymi ustawieniami, skorkami i zadziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
u mnie na 2 kompach z grafika Nividi poszlo na jednym z Ati nie czarny ekran i kicha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie interesuje odpalenie XBMC na _czymkolwiek_ szybszym od xboxa bo jak narazie nie spotkałem tak dobrego systemu/programu do odpalania i zarządania filmami. Jak bedziesz miał chwilę to odezwij sie na gg 1821549 bo mam kilka pytań odnośnie odpalenia go na PC min. jak zrobić go na pełny ekran.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten XBMC dla Windows jest to wersja do testowania Skinów i debugowania skryptów w Pythonie. To że komuś działają filmy - to przy okazji. Dopiero rozwijana wersja pod Linuxa (i MACOSX) ma być pełnoprawnym następcą tej XBOXowej. Na razie niestety development linuxowy słabo idzie , to co jest to wersja alfa. Mi się udało to skompilować na 2 kompach ale ani na jednym nie uruchomiło się.

Mówi się też o sporych wymaganiach wersji linuxowej - np. grafika z PixelShader 3.0. Na starych maszynach i na zintegrowanej grafice nie pójdzie. Jeszcze mi się nie podoba za bardzo fakt że do odtwarzania video nie będzie używany mplayer tylko własny moduł (pewnie mniej wydajny od mplayera). Dodając do tego brak kodeków takich jak CoreAVC i CyberLink na linuksie oznacza wysoką poprzeczkę dla CPU szczególnie przy HD.

Mimo to, czekam niecierpliwie na XBMC dla peceta, bo w kategorii Media Center wszystko co jest (MediaPortal, MythTV, itd.) po prostu chowa się w stosunku do starego dobrego XBMC na XBOXie.

Pozdrawiam , L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A wiesz może jak wygląda sprawa XBMC na OSX? Czy już da się z niego korzystać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='martig' post='87770' date='24.02.2008, 10:50 ']A wiesz może jak wygląda sprawa XBMC na OSX? Czy już da się z niego korzystać?[/quote]

Czy komus udalo sie odpalic napisy w tej wersji windowsowej XBMC...bo mi nie i nie wiem jak. Jakby sie udalo to bylo by fantastycznie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zarowno wersje na win, jak i linuxowa i macosowa sa juz obecnie w wersji beta2 i chodza prawie bez bledow i problemow. Uzywam xbmc na windzie od paru tygodni, i jestem bardzo zadowolony.
Napisy w microdvd dzialaja, ale tylko kiedy maja nazwe taka sama, jak film, napisy w tmplayer nie dzialaja. Oficjalnie wspierane sa tylko subripy (srt). Oficjalna obsluga microdvd i tmplayera (txt) sie pisze, bez niej napisy nie beda widoczne przy przegladaniu dysku z poziomu filmu. Dziala juz tez skrypt do pobierania napisow srt obslugujacy rowniez polskie, info o instalacji mozna znalesc na forum xbmc.
Pozdrawiam Edytowane przez koc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziala niby fanie, ale za cholere nie moge odpalic odtwarzania plikow .mts, .m2ts. Odpala plik ale widze szarosc i ze trzy kolorowe linie na gorze ekranu. Komus sie udalo?

Pozdrawiam Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='piotralski' post='127939' date='27.10.2008, 13:32 ']Dziala niby fanie, ale za cholere nie moge odpalic odtwarzania plikow .mts, .m2ts. Odpala plik ale widze szarosc i ze trzy kolorowe linie na gorze ekranu. Komus sie udalo?

Pozdrawiam Piotrek[/quote]

Czy komus udalo sie odpalic AVCHD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Bawię się z XBMC pod Windows od kilku dni i naprawdę jest rewelacyjny :-)

Jedna nie mogę sobie poradzić z pobieraniem okładek i informacji o filmach.

Jak ten "bajer" uaktywnić lub ustawić. Czytam angielsko języczne fora ale za żadne skarby nie mogę zrozumiec o co chodzi.

Jeżeli to działa w wersji na windowsa to bardzo proszę o pomoc za co z góry bardzo dziękuje.

P.S internet ustawiony , Apple movie trailers działa rewelacyjnie oraz pogoda się ściąga :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mslaw

Najpierw musisz ustawic zawartosc katalogu, w ktorym masz filmy. Prawym klik na katalog, Okresl Zawartosc. Wybierasz film, wybierasz filmweb.pl. Mozna zaznaczyc, zeby pobierac okladki w lepszej jakosci, reszta moze zostac domyslnie.

Jak to zrobic to wystarczy prawy i Pobierz info dla nowych plikow.

Jak cos nie zaczyta sie automatycznie to mozna recznie ("i" na podswietlonym filmie).

BTW. Polecam pobrac skina MediaStream.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi