- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Firmware TitanOS w TV philips 2023+ czy już poprawili jak aktualna dostępność serwisów streamingowych?h
Pytanie zadane przez
Leszek Posłuszny (epsonix)
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Mój pierwszy post na forum więc wszystkich chciałbym przywitać. Szukałem wyszukiwarką i googlami ale nie bardzo znalazłem co mnie interesuje, dlatego proszę Was o jakieś komentarze.
Myślę o zakupie TV najpewniej mini-LED, a że lubię ambilight (obecny 15 letni Philips), to w tym kierunku kombinuję - modele z TitanOS czy to 55PML9308 (2023) czy nowsze 55PML90x9 (2024) a może najnowszy 55MLED920. Zastosowanie PS5, sporadycznie wykupujemy któryś serwis streamingowy na1-2 mce i oglądamy co nas interesuje, chcemy korzystać z Youtube czasem czy ze Spotify, 55" max co sie zmieści, fortuny nie chcę wydać, jakość obrazu przyzwoita żeby była, miło żeby dźwięk był dobry.
Tyle że mam dużą zagwozdkę po lekturze komentarzy/opinii na różnych sklepach czy stronie Philipsa.
Przewijają się problemy typu:
1.Mało apek (ciężko sprawdzić mi listę bieżącą - nie znajduję aktualnych oficjalnych informacji, raczej coś starego z testów) - wtedy był brak Spotify, brak Apple TV, brak SkyShowtime (przez przeglądarkę chyba nie chce mi się korzystać bo to był (lub ciągle jest) workaround?)
2.pendrive obsługują tylko FAT32
3.zwiechy przy DLNA/UPnP
4.nie działa airplay czy casting
5.Strzela ramka w miarę zmian termicznych (nie wiem czy dotyczy to np modeli 2025), narzekano że licho wykonane/zbyt delikatne wszystko
Większość tych opinii jest jeszcze z 2024r i nie wiem czy to się nie poprawiło (chyba wprowadzili kiedyś Max), natomiast niektórzy pisali że po latach kupowania TV Philipsa po obecnych z TitanOS juz niekupią nigdy Philipsa.
Pytanie do użytkowników którzy poaktualizowali firmware w tych telewizorach. Czy nowe wersje wprowadzają nowe apki szczególnie te które wymieniłem w #1? Czy stabilność się poprawiła? Czy Airplay działa? Co z Airplay2?
I pytanie o system audio B&O wbudowany w PML9308 - czy to jest przyzwoite (dużo lepsze od tych standardowychPML90x9) i czy polecilibyście ten TV? Najfajniej byłoby gdybym nie musiał np za każdym razem przełączać się na audio w net-receiverze (korzystać z kilku pilotów), tylko miał wbudowane już wystarczające głośniki w TV do słuchania sobie muzyki (nie jestem audifilem, ot żeby w tle coś leciało). Na soundbara nie bardzo mam miejsce a i pewnie z 1k też trzeba wydać dodatkowo.
Czy model 55PML9308 jako ten z 2023 będzie różnił się np aktualnością vs nowsze, czy póki co aktualizacje je zrównują i problemy tak samo rozwiązują we wszystkich modelach, czy jednak tu 90x9 albo MLED920 będzie miał przewagę? PML9308 można teraz kupić w mocnej przecenie - nie chcę jednak TV którego wsparcie jest już ograniczone i będę bujał się z niedopracowanym firmwarem i brakiem tych kilku apek streamingowych na kolejne 10-15 lat.
Rezygnować z ambilight nie bardzo chcę, choć wstępnie też po opiniach rozważam Samsunga QE55QN85 czy jakieś LG QNED w budżecie ok 3-4k.
Dziękuję z góry za komentarze, w razie czego proszę też o info jaki macie.
Edytowane przez Leszek Posłuszny (epsonix)Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi