Skocz do zawartości
magawek

Potrzebuję kupić 2 TV - 65 cali oraz 43-50 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Z racji, iż wprowadzam się do mojego nowego domu chciałbym zakupić dwa telewizory (jeden do salonu - 65 cali i drugi 43-50 cali do Sypialni - tutaj rozmiar z uwagi na to, że przestrzeni na ów telewizor mam około 120 cm (szerokości wnęki).

W obu przypadkach zależy mi na szybkim działaniu smart tv oraz dobrym nagłośnieniu. Możliwe, ze z czasem do tego TV z salonu doloze soundbar z jakimis glosnikami. Ogolnie nie jestem audiofilem, wiec wystarczy mi prosta przestrzennosc dzwieku i lekkie jego podbicie jakims wlasnie soundbarem.

Zupełnie nie wiem czym się sugerować i czego szukać? Myśłałem o budżecie do 3,5-4k za telewizor do salonu i pewnie 2-2,5k do sypilani? Ale to tak bardziej strzelam, bo rynku aktualnie nie znam.
Nie obchodzi mnie marka, ma byc dobry model z fajnym ekranem, softem, dzwiekiem. Telewizor w salonie bedzie montowany na sciane, ten w sypialni bedzie na komodzie.

Moje doświadczenia z telewizorami z domu rodzinnego to : PHILIPS 55PUS7303/12 - działą 7 lat bez zarzutu, ma tylko juz bardzo powolny soft i lubi zaciac netflixa lub cos podobnego.
Sony KE-75XH9005 - jeden z najlepszych telewizorow z jakimi mialem do czynienia osobiscie dluzje niz dzien. Problem jest tylko taki, ze po 4 latach ma problem z podswietleniem i bardzo nierowna jasnosc ma na bardziej czarnych obrazkach...

A wy co byscie polecili? A może warto cos upolowac z OLX " z zepsutym zasilaczem" łatwe do uratowania ? (bo podobno duzo osob tak zyskuje fajne telewizory :).

Telewizor beda uzywane dosc czesto, bo jak nie w sypialni weekendami czy wieczorami jakis serial, czy salon bajka dla dziecka i film wiczorem lub weekendem to moze tez z czasem jakas konsola na jednym z tych dwoch TV ( w koncu GTA VI za rok to na czyms pasuje pograc). Dajcie znac czy warto isc w taki budzet czy moze lepiej cos taniej wyrwac? Duzych oczekiwan jak widac nie mam, ale lubie fajny obraz, przyjemnie dzialajacy system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi