Mroczny Wędrowiec 0 Napisano 12 Czerwca Dzień dobry Chciałbym wymienić obecny telewizor LG 42lm660s-za na coś nowszego i nieco większego. Moje preferencje są poniżej. Niektóre z nich postaram się rozwinąć. Wycięcie w meblach na telewizor mam takie, że maksymalnie zmieści się model 55 cal. Żona głównie ogląda programy informacyjne i filmy. Ja oglądam sport, filmy i programy dokumentalne. Nie gramy i nie zamierzamy grać (mamy po 60 lat) Od 3 lat funkcje Smart w telewizorze przejął Google Chromecast, więc jesteśmy z nim "opatrzeni". Z racji upodobań żony do telewizji informacyjnej chyba odpada OLED. Z chęcią odpowiem na jakiekolwiek pytania ułatwiające pomoc w wyborze. I z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam Robert 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 16m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,7m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać6. Jak słońce świeci w pokoju ? tak, do godziny 137. Jaki masz obecnie telewizor ? LG 42lm660s-za8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? funkcje Smart9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K/HD10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder Canal+ 4K DualBox+11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-712. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez znaczenia13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, filmy, informacje14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? możliwe15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? pół na pół17. Preferencje co do wielkości? 50-55 cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? niedopracowany system19. Preferencje co do marki ? LG, Samsung, może Philips i Sony20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mroczny Wędrowiec 0 Napisano 20 Czerwca Ostatecznie kupiłem telewizor 55" Samsung Neo QLED 4K QNX1D Tizen OS Smart TV. Kupiłem w sklepie Samsunga, łącznie dostałem 422 zł rabatu. Myślę, że ostateczna cena jest dobra. Temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach