Skocz do zawartości
Robsonf

Nbox recorder i przesyłanie nagranego materiału

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam pytanie odnoścnie nbox hdtv recorder, mianowicie czy jest w ogóle możliwość przesłania dalej nagranego już na dysk twardy recordera materiału na inne urządzenie (jak np. komputer czy zewnętrzny HDD). Mam w domu LANa, a nka ma przecież wyjście sieciowe więc zastanawiam się czy możliwe byłoby przesyłanie materiału właśnie w taki sposób.

Jeśli nie da rady to może są jakieś inne sposoby? Dodam że interesuje mnie głównie materiał jakości HD, tak więc jakieś zabawy w nagrywanie na kasetach VHS, czy kombinowanie ze złączem component i nagrywarką mnie nie interesuje.

Liczę na waszą pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='konstant' post='82768' date='31.01.2008, 21:44 ']A programy SD?
Jaka metoda najprosciej i najtaniej zarchiwizowac material z dysku nboxa na PC?[/quote]
Nagrywarka DVD. (no chyba, że magnetowid VHS, będzie jeszcze prościej i jeszcze taniej ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można taniej to zrobić za pomocą Karty TV. Nagrywarka DVD kosztuje około 300-400 zł, a prosta karta poniżej 100 zł. Pomijam tu aspekt jakości, bo lepszą jakość otrzymasz na pewno metodą z nagrywarka DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ok, a moglby ktos łopatologicznie napisac jak to zrobic? nbox podpiac karty i co dalej?
nie mam zielonego pojecia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='konstant' post='82840' date='01.02.2008, 11:03 ']Ok, a moglby ktos łopatologicznie napisac jak to zrobic? nbox podpiac karty i co dalej?
nie mam zielonego pojecia...[/quote]
Na allegro nagrywarki stacjonarne są za 170 zł, więc jak nie masz zielonego pojęcia to lepiej skorzystaj z tej opcji. Albo faktycznie poszukaj bo ten temat był tysiące razy wałkowany na różnych stronach, forach, grupach dyskusyjnych i opisywany w czasopismach. A jak bardzo chcesz jednak przez kartę to skorzystaj z Nero Vision.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi