Skocz do zawartości
Gulii

Lg 65c41la czy, aby na pewno warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, technicznie jest to, to samo co c45, prawda? 

Problem leży w dystrybucji, końcówka c41 oznacza, że jest to podobno tv z Chorwacji lub Węgier i niektórzy piszą, że mogą być problemy z gwarancją, ale napisałem do LG Polska

I mówią, że jeśli tv jest z UE to uwzględniają gwarancję, a Chorwacja jak i Węgry są w UE więc czego tu się bać, tak naprawdę? 

Dodatkowo kupiłbym ekstra gwarancję na 4lata, co myślicie?

Różnica w cenie z polskiej dystrybucji 65c45  to 2tysiace złotych więc nie są to małe kwoty.

P. S

Oczywiście zanim bym kupił, spytam dokładnie skąd pochodzi telewizor, dziękuję za pomoc, udanego dnia 

Edytowane przez Gulii
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są Twoje pieniądze 

Dobrze policzyłeś tą różnicę bo ja widzę inną między 65c41 vs 65c45     :)

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie patrzyłeś ceny? :p

No w media jest za 8400 c45, a na morele c41 za 6500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli tak patrzysz to powinieneś także zobaczyć zwrot np. dla tego modelu C45 jest chyba 400 zł to masz już 1500 różnicy 

A jakbyś lepiej poszukał z polskiej dystrybucji to by było 600 - 700 zł różnicy i spokój ducha

Morele na 1000% ma ze swojej dystrybucji i wiem że cudują z TV

Nie wiem po co Tobie extra gwarancja jak LG daje 5 lat na panel -- ale to Ty wydajesz nie ja    :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A jakbyś lepiej poszukał z polskiej dystrybucji to by było 600 - 700 zł różnicy i spokój ducha

możesz zdradzić gdzie ty widzisz taką ofertę? bo szukam i nic : / 

Cytat

Morele na 1000% ma ze swojej dystrybucji i wiem że cudują z TV

nie mają chyba ze swojej, skoro końcówka to "L41" to musi byc zza granicy
Co masz na mysli, że cudują? 

Cytat

Nie wiem po co Tobie extra gwarancja jak LG daje 5 lat na panel -- ale to Ty wydajesz nie ja    :)

No niestety po to mi ta gwarancja, ponieważ mam dwie małe córeczki, które są nieobliczalne (po mamie) ;)

p.s

ale fajnie wiedzieć, że dają gwarancje na panele

•  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Gulii napisał:

możesz zdradzić gdzie ty widzisz taką ofertę? bo szukam i nic : / 

nie mają chyba ze swojej, skoro końcówka to "L41" to musi byc zza granicy
Co masz na mysli, że cudują? 

No niestety po to mi ta gwarancja, ponieważ mam dwie małe córeczki, które są nieobliczalne (po mamie) ;)

p.s

ale fajnie wiedzieć, że dają gwarancje na panele

•  

1.Nigdzie nie widzę - dzwonię, piszę sms i mam cenę bez żadnej łaski czy stękania o ,, a może jeszcze ze 100 zł opuścicie? ,, - jak tv ma plamy, jakieś defekty bez problemu wymiana, zamiana ....

2. Chyba tutaj Ktoś pisał że widział jak na własne oczy przekładali np. przewód z wtyczką na europejski i inne cuda wklep sobie w google 

3. I telewizorem się bawią?  Może trochę to rozumiem choć moje potomstwo było grzeczne i ciche    :) Za to mam 2 koty które chyba są bardziej nieobliczalne ale wiedzą co mogą a czego nie np. nie usiądą na głośnikach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Eleonor napisał:

1.Nigdzie nie widzę - dzwonię, piszę sms i mam cenę bez żadnej łaski czy stękania o ,, a może jeszcze ze 100 zł opuścicie? ,, - jak tv ma plamy, jakieś defekty bez problemu wymiana, zamiana ....

2. Chyba tutaj Ktoś pisał że widział jak na własne oczy przekładali np. przewód z wtyczką na europejski i inne cuda wklep sobie w google 

3. I telewizorem się bawią?  Może trochę to rozumiem choć moje potomstwo było grzeczne i ciche    :) Za to mam 2 koty które chyba są bardziej nieobliczalne ale wiedzą co mogą a czego nie np. nie usiądą na głośnikach...

ale gdzie ja mam dzwonić, by mi cenę niższą dali, do infolinii LG? bo nie rozumiem

Co do przekładania wtyczek, wysyłania uszkodzonego towaru itp to w jakichś januszowych sklepach - to zgadzam się, zdarza się na pewno,
ale nie w sieciówkach typu media markt, morele, x kom itd 
Tam możesz co najwyżej dostać towar, który został zwrócony i tyle.

Zrobiłem mini śledztwo ;) i w węgierskim media markcie ten LG c41la - kosztuje UWAGA :) 
6750,08! ...
a u nas 

8499,– zł

Więc jeśli zamówili z 30 sztuk, dostali cenę 6000zł , a sprzedają po 6500 z dużą przebitką i tak dla nich i to moje śledztwo przekona mnie chyba do tego zakupu :)
Pytanie czy skoro to węgierski telewizor czy, aby na pewno wszystkie aplikacje, funkcje głosowe będą wykrywały automatycznie PL język? 
Mam nadzieję, że nie będzie trzeba w każdej aplikacji ustawiać PL języka

Edytowane przez Gulii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po moim śledztwie wyszło że u nas 65C45 kosztuje na tą chwilę co piszę od 7100 do 7200 zł brutto z dowozem i  rozpakowaniem.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Eleonor napisał:

Po moim śledztwie wyszło że u nas 65C45 kosztuje na tą chwilę co piszę od 7100 do 7200 zł brutto z dowozem i  rozpakowaniem.

ale jak Ty to robisz :D kurde czy ja mam Ci blika na flachę zrobić, żebyś mi zdradził tajemnice? :o 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuję rynek, wiem kto sprzedaje z polskiej dystrybucji - wszystko jest ogólniedostępne wystarczy w google poszperać

masz do pobrania regulaminy, kto sprzedaje itd...

Nic mi nie musisz stawiać   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Eleonor napisał:

Obserwuję rynek, wiem kto sprzedaje z polskiej dystrybucji - wszystko jest ogólniedostępne wystarczy w google poszperać

masz do pobrania regulaminy, kto sprzedaje itd...

Nic mi nie musisz stawiać   :)

zdecydowałem się na b4 65|"
kosztuje 6400 minus 600zł od media ex minus  300zł od lg = 5500zł
na własną rękę, chyba dużo taniej bym nie znalazł?

+ w media exepert mogę kupić od razu ubezpieczenie na 5lat
a prywatnie nie wiem czy jakas "warta/link4" czy coś tam udzieliłaby mi za 1800zł ubezpieczenia od wszystkiego?

Edytowane przez Gulii
  • Plusik 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam też jestem zainteresowany C41 i mam pytanie czy to faktycznie ten sam model co 45, na morele w pytaniach i odpwiedziach ktoś napisał ze jest inny procesor bodajże ten co w b4 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.11.2024 o 15:48, westrafal napisał:

Witam też jestem zainteresowany C41 i mam pytanie czy to faktycznie ten sam model co 45, na morele w pytaniach i odpwiedziach ktoś napisał ze jest inny procesor bodajże ten co w b4 ?

Przymierzam się do zakupu C4, drążyłem temat, jeśli chodzi o specyfikację techniczną wszystkie parametry są te same, procesor jest ten sam - 7 generacja. Jednak ta różnica w cenie nie dawała mi spokoju, że ma to wynikać wyłącznie z dystrybucji na inny kraj, skoro i tak sprzedają polscy dystrybutorzy/sklepy. W sklepie Beemart uzyskałem informację, że jest różnica w miejscu produkcji części. Na pewno C41 matryca ma pochodzić z chińskiej fabryki, C41 z koreańskiej, jest różnica w podzespołach (miejscu ich produkcji, co ma wpływać na jakość wykonania i zespolenia/zoptymalizowania całości), sklep ten oferuje obie wersje więc udzielane informacje wydawały mi się rzetelne. Otrzymałem wprost informacje, że w funkcjonowaniu mimo tej samej specyfikacji technicznej C45 ma po prostu obraz lepszy. Na ile jest to zauważalne dla przeciętnego odbiorcy, w tym dla mnie ciężko mi powiedzieć.  Może byłoby to widoczne tylko w specjalistycznych testach?  Ja chyba zdecyduję się jednak na wersję C45 77 cali 

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi