Kornel Cempel 0 Napisano 16 Września Cześć, Przymierzam sie do zakupu TV. Generalnie postawiłem na HISENSE 55U8KQ 55" ale też brałem pod uwagę TCL. Poniżej kryteria:1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? pomieszczenie jest duze ale odległośc od TV jest jakieś 2-2'5m2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? j.w ok 2-2,5m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? głównie na wprost z małymi kątami5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? będzie stać6. Jak słońce świeci w pokoju ? mam okno na wprost TV i z boku (półnosno wschodnie ale są drewniane żaluzje więc można przyciemnić)7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG 49SM86008. Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobry obraz oraz dzwięć bez soundbara, do oglądani jak i grania (XSX)9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? kablówka, blue ray i konsola10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder tv i XSX, wyświetlanie treści z tel (ale tu moge przez dekoder - android tv)11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6h 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nie umiem powiedzieć13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy seriale i przyrodnicze14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? sporadycznie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak, ok 20%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? do 55"18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolno działający system 19. Preferencje co do marki ? HISENSE 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? -21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 4500 Poprzedni TV zostal wybrany na podstwie testu zrobionego przez was. Dużo czytam ale jednak nie umiem w pełni zrozumieć pełnych różnic. Nie ukrywam żę widziałm i b.mi się spodobał HISENSE 55U8KQ 55" ale nie znając marki trudno jest mi się zdecydować. Przy poprzedni było łatwiej bo miałem wcześniej LG i marka jest znana. Obawy jakie mam to czy kupująć Hisense nie kupię TV na dwa lata a potem mi "padni" zabraknie wsparcie itp. Z góry dziekuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach