Skocz do zawartości
BitTornado

xbox360 i awaryjnosc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie czy w nowej wersi xboxa360 elite tez wystepuje awaryjnosc [color="#FF0000"]3 Red Lights of Death[/color] bo mysle nad zmianom konsoli moj xbox360 Premium juz raz byl w naprawie i po 6 miesiacach znowu ten sam problem znowu 3 Red Lights of Death niewiem czy jest sens znowu go odsylac do naprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='BitTornado' post='62357' date='06.10.2007, 09:53 ']Witam! Mam pytanie czy w nowej wersi xboxa360 elite tez wystepuje awaryjnosc [color="#FF0000"]3 Red Lights of Death[/color] bo mysle nad zmianom konsoli moj xbox360 Premium juz raz byl w naprawie i po 6 miesiacach znowu ten sam problem znowu 3 Red Lights of Death niewiem czy jest sens znowu go odsylac do naprawy[/quote]

Ciezko powiedziec czy problem wciaz wystepuje w elite....(nie slyszalem jeszcze o rrod w tym modelu)Sam posiadam ta wersje i jedyne co ja rozni to nowe chlodzenie.Do konca roku(podobno) maja sie pojawic konsole wykonane w technologii 65nm o nazwie falcon,ktore maja zuzywac o 50% mniej energii co sie wiaze z mniejsza iloscia wydzielanego ciepla. Edytowane przez lobo2304

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='lobo2304' post='62359' date='06.10.2007, 09:57 ']Ciezko powiedziec czy problem wciaz wystepuje w elite....(nie slyszalem jeszcze o rrod w tym modelu)Sam posiadam ta wersje i jedyne co ja rozni to nowe chlodzenie.Do konca roku(podobno) maja sie pojawic konsole wykonane w technologii 65nm o nazwie falcon,ktore maja zuzywac o 50% mniej energii co sie wiaze z mniejsza iloscia wydzielanego ciepla.[/quote]

Niestety wciąż występuje problem i w Elite oraz o dziwo w wersjach 65nm.

[url="http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=21323"]http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=21323[/url]

Pozdrawiam

(double RRoD experience)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zakupiłem nowiutką konsolke wersja arcade z poprawionym chlodzeniem data produkcji 12.11.2007 i padla po pierwszym dniu uzytkowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Obalamy MITY !

Po pierwsze - wadą nie jest w tych konsolach chłodzenie lecz wykonanie układów LSI
W moim PREMIUMIE awaria nastąpiła 5 minut po właczeniu konsoli- ZANIM sprzęt osiągnał 30 stopni, zanim procesor wygenerował jakikolwiek obiekt 3D
Tak wiec nie ma tu mowy o przegrzaniu... Obecnie takze mam Elite ale kultura pracy tego urzadzenia jest identyczna z Premium (hałas) - pewnie i awaryjnosć jest zblizona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam premiuma (65nm) od 2 tyg i wszystko gra :)
więc jeśli ktoś planuje zakup to z mojej strony polecam wersje z 65nm procesorem, jak narazie jest bezawaryjna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 tygodnie to jednak troszkę mało żeby powiedzieć że konsola jest bezawaryjna :rolleyes:. Ja mam swojego "starego" premium-a ponad 6 miesięcy i dzięki Bogu nie miałem jeszcze żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam swojego prawie dwa lata i tez moglbym powiedziec ze jest malo awaryjny:D ale ja malo gram, wiec pewnie dlatego :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Xboxa 360 Elite jak tylko ukazał sie na naszym rynku. Działał przez kilka godzin i padł :rolleyes: . Otrzymałem nowy egzemplarz i jest wszystko OK :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma na to reguly. Na poczatku mialem core jak tylko sie pojawil Xbox360 w europie, nigdy sie nie zawiesil, dzialal bez problemow. Teraz mam Arcade z hdmi (falcon) i tez zadnych problemow. Gram raz dziennie, wieczorkiem, po ok 2h. Konsole kupowac na gwarancji i sie zbytnio nie przejmowac :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konsola na gwarancji i nie ma się co martwić

Ja mam swojego x'a 8 miesięcy i dwa razy mi się zawiesił - ważne jest zapewnienie dobrego obiegu powietrza wokół konsoli, ale jak mówili przedmówcy - nie ma reguły.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to się zgadza.
Teraz mam takie pytanie :
Xbox 360 Elite Falcon + HDMI
Xbox 360 Premium Falcon + HDMI
Co jest lepsze?? Z tego co wyczytałem to lekko Elite.. Ale teraz do rzeczy.
Jeżeli ktoś niema Falcon'a proste, gdy się zepsuje poprostu wysłać go to oni sami instalują Falcon'a :P Niedługo mają mątować Sunrise'y :P
Co kupić lepiej??
X360 E
X360 P ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczekać do konca roku
Ma wyjść podobnmo gruntownie przemodelowany iks gdzie grafa jest juz w nowym procesie technologicznym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mobor' post='111062' date='27.07.2008, 05:56 ']Poczekać do konca roku
Ma wyjść podobnmo gruntownie przemodelowany iks gdzie grafa jest juz w nowym procesie technologicznym[/quote]
Od niecałego roku słychać plotki, że w sierpniu br. ma pojawić się nowa wersja 360-tki o nazwie Jasper. Ma mieć procesor graficzny wykonany w technologii 65 nm (dotąd Falcony miały CPU 65 nm a GPU 90 nm) oraz zasilacz o mocy ~150 W, co ma jeszcze zmniejszyć ilość generowanego ciepła. Niestety jest już połowa sierpnia a jak dotąd w USA pojawiły się tylko konsole Premium o zwiększonej pojemności dysku (i podobno położenie pamięci zmieniło się, ale GPU dalej 90 nm). W planach jest też niby model Valhalla, gdzie CPU i GPU znajdują się na jednej płytce czy jakoś tak. Ja planuje właśnie zakup 360-tki i w sumie nie wiem co robić - czekać na bardziej niezawodny "model" czy kupować natychmiast. Z natury jestem niecierpliwy ale jakby za tydzień wszedł do sprzedaży Jasper to pluł bym sobie w twarz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi