jerzykiler 4 Napisano 15 Sierpnia 2023 QN91B ma tesciu i uwazam, ze tez jest spoko. W testach "OLEDowych" (fajerwerki, ruszajace sie biale kolko na czarnym tle) widac problemy z podswietlaniem segmentow, ale przy normalnym uzytkowaniu jest ok, chociaz wiadomo ze to nie poziom czerni OLEDa. Niemniej jednak nie uwazam go za zly wybor, szczegolnie jesli ktos jest fanem programow z paskami. Kazdy musi sam rozstrzygnac do czego potrzebuje TV. Co do opinii, to chetnie zobace produkt, ktory ma same pochlebne opinie Elektronike teraz robi sie nawet nie na odpie***l, tylko celowo ja sie pogarsza i efekt jest jaki jest - kazdy jeden model ma jakies fakapy, a ludzie i tak kupuja, bo nie ma nic innego. Smieszy mnie napinka na tym forum (chociaz to cecha wiekszosci for/grup dzisiaj) w stylu "moja racja jest najmojsza" przejawiajaca sie najezdzaniem na "nieswoje" TV Dla mnie zakup Panasonica za dosc konkretna kase i koniecznosc dokupowania dodatkow ze smart "no bo Panasonic tak ma, ze nie obsluguje" to jakis zart i nawet nie patrzylem w jego kierunku. Inni moze planuja ogladac tylko materialy na BR, do ktorych i tak trzeba dokupic przystawke, wiec im to powiewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Ale szajsung ma niestety najniższe normy jakościowe i to fakt. Największy temat na forum pod testem szajsunga, gdzie ludzie narzekają na problemy jakościowe mówi sam za siebie. Nawet w sklepie jak się przechodzi koło ich tv to śmierdzi plastikiem. Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzykiler 4 Napisano 15 Sierpnia 2023 32 minuty temu, Usl napisał: Ale szajsung ma niestety najniższe normy jakościowe i to fakt. Największy temat na forum pod testem szajsunga, gdzie ludzie narzekają na problemy jakościowe mówi sam za siebie. Nawet w sklepie jak się przechodzi koło ich tv to śmierdzi plastikiem. Nie wiem tego, nie znam statystyk awarii do liczby sprzedanych sztuk, wiec nie umiem sie do tego odniesc. Temat o problemach S95B widzialem i dlatego z niego zrezygnowalem, ale po ok. 5-6 miesiacach widze, ze ludzie nadal polecaja S95B i pisza, ze dziala spoko, wiec nie traktowalbym narzekan na forum jako jedyny wyznacznik, bo a) w znakomitej wiekszosci pisza ludzie ktorym cos nie dziala, a nie ci ktorym dziala i sa zadowoleni, b) samsung jest jednym z najczesciej wybieranych producentow, wiec wiadomo ze statystycznie wiecej sprzedanych sztuk = wiecej sztuk z awaria = wiecej postow z narzekaniem i c) niektorzy chca kupic TV za 5k, a miec taki za 15k i glosno placza nad kazdym detalem, ktory te telewizory rozni. Patrzac na narzekania to trzebaby nic nie kupowac (a juz na pewno nic ponizej 15-20k), bo wszystko ma jakies wady. Odnosnie smrodu plastiku - nei czulem, zeby QN91B jakos szczegolnie smierdzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 Pokaż mi jakieś przypadki skrzywionych matryc innych producentów 😅 W szajsungu to było nagminne 🤭 Już nie wspominając o ścierających się powłokach 😆 Sam widzisz, że szajsung to dno 👎🏿 jakościowe skoro inni producenci nie mają takich problemów 😜 Gdzie polecają s95b, bo chyba nie tu xD A Samsung oled sprzedaje mizernie mało w stosunku do konkurencji 😛 Powyżej 20k to niby już sprzęt nie ma wad? Nie ośmieszaj się 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 Masz swój flagowy model 😂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzykiler 4 Napisano 15 Sierpnia 2023 6 godzin temu, Usl napisał: Pokaż mi jakieś przypadki skrzywionych matryc innych producentów 😅 W szajsungu to było nagminne 🤭 Już nie wspominając o ścierających się powłokach 😆 Sam widzisz, że szajsung to dno 👎🏿 jakościowe skoro inni producenci nie mają takich problemów 😜 Gdzie polecają s95b, bo chyba nie tu xD A Samsung oled sprzedaje mizernie mało w stosunku do konkurencji 😛 Powyżej 20k to niby już sprzęt nie ma wad? Nie ośmieszaj się "Osmieszaj sie" to sobie pisz do matki buraku. Widze, ze jestes zbyt ograniczony zeby wymienic pare zdan w kulturalny sposob, wiec nie pisz juz nic wieccej. 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) No ja też życzę dobrego dnia 😊 Sam widzisz jak to jest u szajsunga 😁 S95B ma znacznie lepszą wydajność od c2, ale kosztem gorszego software i kontroli jakości 😬 Nie hejtuje tylko przedstawiam fakty 🙄 Też spotkałem bardzo zadowolonych posiadaczy s95b, ale statystyki mówią swoje. Jak pisałem z oficjalnych danych sprzedało się oledów od szajsunga bardzo mało w porównaniu do konkurencji. Do LG nie ma podjazdu, który ma aż 70% rynku, a Samsung jest jeszcze dopiero za Sony i Philipsem 🤭 Taki słaby udział w rynku i taka masa niezadowolonych użytkowników? Odpowiedź sobie sam. Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach