vader851 4 Napisano 1 Stycznia 2023 Proszę o poradę, który z tych dwóch modeli wybrać. Obecnie TCL 65C935 65" MINILED 4K 144Hz jest w cenie 6000 pln, a samsung QE65QN91BAT w cenie 7000 pln. TV przeznaczony do oglądania filmów. seriali generalnie kino to 90% czasu. Zero gier. Preferowany obraz jak najbardziej zbliżony do kinowego, bez efektu opery mydlanej. Pokój z możliwością zaciemnienia. Który z nich wypada lepiej w trybach fabrycznych, a który po profesjonalnej kalibracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 153 Napisano 1 Stycznia 2023 dołóż jeszcze 1000 zł i bierz OLEDa Panasonic 65LZ1000. Jest teraz na promocji za 7999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jfy9@wp.pl 0 Napisano 5 Stycznia 2023 proma TCL jest do dzisiaj 05012023... osobiście szukam uzasadnienia swojego wyboru, ponieważ sam wybrałem C935. podstawowy argument za: - mniej zmartwień o wypalanie się oled'ów ... matryca może świecić jak wściekła i być naprawdę ciemna. na spory plus C935 wychodzi dzięki nagłośnieniu (ten sub ma plecach daje radę, oczywiście że w porównaniu z jakimkolwiek sprzętem audio przegra aaalleeee...tylko kto tv kupuje dla dźwięku ) Testów porównawczych zrobić nie mogę, ale nie znalazłem wad - przynajmniej tak muszę sobie tłumaczyć :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach