Skocz do zawartości
Ziddoman

LG G1 i sundbar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem szczęśliwym posiadaczem telewizora LG G1. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna jakiejś odpowiedniej dla niego belki.

W związku z tym chciałbym się poradzić szanownych forumowiczów. Może ktoś ma taki sprzęt. Mam też kilka pytań. Zależało by żeby belka obsługiwała Dolby Atmos. Chcę także żeby były głośniki tylne, względnie żeby można je było dokupić.

Brałem pod uwagę soundbary LG, Samsunga i JBL. Nie biorę pod uwagę LG GX i LG G1 choć to dedykowane belki. Nie przekonuje mnie ich płaski kształt. Myślę że niewiele więcej dają niż głośniki telewizora. No chyba że ktoś mnie jednak przekona.

Myślę jeszcze o :

Samsung HW-Q950A

Samsung HW-Q950T

LG SN11RA

LG SN11RG

JBL BAR 9.1

Czy warto wybrać soundbar LG ze względu na tę samą firmę, współpracę z TV. Robiąc to nawet kosztem jakiegoś kompromisu, np ciut gorszy dźwięk.

Dodam że interesuje mnie tylko oglądanie filmów, muzyki raczej słucham na innym sprzęcie.

Mam jeszcze jedno pytanie natury technicznej. Nie chce żadnych pośredników w przesyle obrazu. Źródło łączę od razu do TV. Soundbara zamierzam podłączyć z HDMI aRC telewizora.

Nie bardzo wiem czy to będzie możliwe.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję. Nie ma potrzeby wybierać belkę LG ze względu na kompatybilność. Wszystkie soundbary powinny prawidłowo współpracować z TV. Ja obecnie mam Harman Kardon i działa z LG bez zarzutu, wcześniej miałem TCL 8111 - ale on powodował czasami trzaski, a na dodatek miał kieski dźwięk. Nie słyszałem wyżej wymienione zestawy ale w tej cenie masz bogaty wybór soundarów. Nie tylko od producentów TV ale firm które specjalizują się w dźwięku, na przykład BOSE, Teufel lub https://www.tophifi.pl/glosniki/soundbary/bowers-wilkins-panorama-3.html?gclid=EAIaIQobChMIvfanlabo9gIViqmyCh3sBQLPEAYYAyABEgKd3vD_BwE

Zawsze masz czas na zwrot jak w moim przypadku, TCL oddałem po tygodniu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi