Artur Finc 0 Napisano 19 Grudnia 2021 Witam. Ostatnio wymieniłem dekoder właśnie na Ultrabox 4k od Nc+/Canal+ i pojawił mi się problem. Tv to Lg oled b9 oraz amplituren Denon x2400h. Wcześniej jak miałem dekoder Nc+ Mediabox wszystko działało idealnie. Amplituner z tv spięty hdmi po gniazdach ARC a dekoder drugim kablem hdmi pod gniazdo w tv nr 1. Przełączając w tv źródło dźwięku na arc automatycznie włączał mi się amplituner i ustawiał sobie rodzaj odbieranego dźwięku (atmos, dts itp) a sterowanie głośnością było z pilota od telewizora. Po zmianie na dekoder 4k przy niezmienionej konfiguracji przestało mi to działać. Amplituner się nie włącza a jak włączę go ręcznie to pojawia się sterowanie głośnością przez pilot od tv ale nie mam żadnego dźwięku czy to z dekodera czy bezpośrednio z tv na Youtube, Netflix czy z dysku. Jak odłączę dekoder i jeszcze raz zmienię źródło dźwięku na arc amplituner włącza się i działa wszystko idealnie. Gdzie szukać problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afflux 80 Napisano 22 Grudnia 2021 Ja bym ponownie skonfigurował podłączone urządzenia. Kiedyś gdy w swoim B9 pozamieniałem hdmi to wszystko działało źle. Musiałem skonfigurować ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach