czp 1 Napisano 16 Grudnia 2021 Mam takie wrażenie , że ogólnie poziom czerni jest za wysoki ( zbyt intensywny) przy oglądaniu TV czy też np. filmów z Netflixa. Chcę zmniejszyć tą ilość czerni , ale nie potrafię ! W ustawieniach LG - ustawienie obrazu pozwalające zmienić poziom czerni jest włączone na auto i jest zablokowana możliwość zmiany tego ustawienia - może ktoś podpowiedzieć czy idzie to jakość obejść i poprawić obraz. ? Wcześniej miałem plazmę i dlatego też ciągle porównuje obraz LG do poprzednika. No ogólnie obraz w LG OLED jest żyleta, ale jednak plazma ma obraz taki bardziej plastyczny przyjemniejszy dla oka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukcinek 31 Napisano 17 Grudnia 2021 Myślę że warto zmienić gamma na 2.2 i będzie ok. A przynajmniej będzie jaśniej. Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czp 1 Napisano 17 Grudnia 2021 No dzięki Pewna mała poprawa na ustawieniu gamma na 2.2 jest. Doczytałem w instrukcji, że poziom czerni na ( Auto, Ograniczony lub Pełny) można ustawić ale tylko dla źródła zewnętrznego - czyli wynika z tego, że dla oglądania TV nie idzie tego ustawienia zmienić - a szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach