exde123 0 Napisano 29 Listopada 2021 (edytowane) Dzień dobry, Zamówiłem do sypialni nowy telewizor tj. lg oled 65c11lb Przy tej okazji planuję kupić nowy soundbar najlepiej z tylnimi satelitami. W załącznika wrzuciłem zdjęcie mojej sypialni z zaznaczonymi miejscami gdzie mogę umieścić tylne głośniki (jedynie mogę do nich podłączyć zasilanie, nie będę do nich ciągnął kabli audio) Zastanawiam się nad soundbarem i mam kilka typów: 1. samsung hw-q70t - sounbar najtańszy bez tylnych głośników i cena około 1500 zł +- 2. Samsung HW-Q950T 3. jbl bar 5.1 (z tylnimi satelitkami bezprzewodowymi, ładowanymi na aku) Ewentualnie rozważę każdą inną propozycję (przedział cenowy do 3500 zł) i będę wdzięczny za każdy pomocny komentarz. Czy soundbary te będą kompatybylne w pełni z LG? Soundbar z pierwszej pozycji dość mocno odbiega cenowo do tych w kolejnych pozycjach wynika to z tego, że sam nie wiem do końca czego chce. Telewizora używam głównie wieczorami i oglądam na nim głównie filmy z platform typu netflix. Przy takim korzystaniu i układzie pomieszczenia czy jest warto inwestować w droższy sprzęt ? Czy różnica pomiędzy tańszym a droższymi soundbarami będzie mocno zauważalna? Jeśli mam płacić około 3000 zł za soundbar to chciałbym osiągnąć namiastkę efektu kinowego. Pozdrawiam M. Edytowane 29 Listopada 2021 przez exde123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach