przemo83 0 Napisano 24 Stycznia 2021 Witam, od pewnego czasu na matrycy mojego telewizora pojawily sie ciemniejsze miejsca/plamy, telewizor jest jeszcze na gwarancji, czy gwarancja obejmuje takie usterki i ewentualnie jak je opisac? załączam zdjecie chociaż na zdjeciu ciezko to wychwycic - golym okiem lepiej widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 1 Napisano 24 Stycznia 2021 Obstawiam brudną matrycę, jeśli tak to dalej samsung leci w kulki.Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo83 0 Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) 27 minut temu, tajson1 napisał: Obstawiam brudną matrycę, jeśli tak to dalej samsung leci w kulki. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka co znaczy bdurdna matryca? myta regularnie (podejrzewam ze nie o to chodzi) plamy pojawily sie po ok 12miesiacach intensywnego uzytkowania, na poczatku bylo ok, nie znam sie na tym ale wydawalo mi sie ze po prostu diody podswietlajace sie przepalily lub cos w tym stylu, gwarancje mam do czerwca, da sie to reklamowac? jesli tak to jak to opisac? Edit: dobra ogladnalem filmik na YT i juz wiem co to brudna matryca podlega to pod gwarancje? czy moze bez rozkrecania TV da sie to wydmuchac np. sprezonym powietrzem? Edytowane 24 Stycznia 2021 przez przemo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 1 Napisano 24 Stycznia 2021 co znaczy bdurdna matryca? myta regularnie (podejrzewam ze nie o to chodzi) plamy pojawily sie po ok 12miesiacach intensywnego uzytkowania, na poczatku bylo ok, nie znam sie na tym ale wydawalo mi sie ze po prostu diody podswietlajace sie przepalily lub cos w tym stylu, gwarancje mam do czerwca, da sie to reklamowac? jesli tak to jak to opisac? Edit: dobra ogladnalem filmik na YT i juz wiem co to brudna matryca podlega to pod gwarancje? czy moze bez rozkrecania TV da sie to wydmuchac np. sprezonym powietrzem?W moim starym modelu wymiana na gwarancji, ale najprościej poproś o serwisanta. Przyjedzie zerknie na tv i oceni.Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo83 0 Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) 9 minut temu, tajson1 napisał: W moim starym modelu wymiana na gwarancji, ale najprościej poproś o serwisanta. Przyjedzie zerknie na tv i oceni. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka telewizor zakupiony w orange to mam do orange zglosic czy do samsunga? jak o tego serwisanta prosic? kogo? sry za durne pytania ale nigdy TV nie reklamowalem a moje poprzednie TV LG chodza latami bez awarii a szajsung to szajsung PS telewizor ci caly wymienili czy tylko usunęli wade/naprawili? Edytowane 24 Stycznia 2021 przez przemo83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 1 Napisano 25 Stycznia 2021 telewizor zakupiony w orange to mam do orange zglosic czy do samsunga? jak o tego serwisanta prosic? kogo? sry za durne pytania ale nigdy TV nie reklamowalem a moje poprzednie TV LG chodza latami bez awarii a szajsung to szajsung PS telewizor ci caly wymienili czy tylko usunęli wade/naprawili?Znalazłem na stronie samsunga kto ogarnia ich serwis w mojej mieścinie, zadzwoniłem gość podjechał i cała filozofia. Wymienili matrycę na nową. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo83 0 Napisano 25 Stycznia 2021 2 godziny temu, tajson1 napisał: Znalazłem na stronie samsunga kto ogarnia ich serwis w mojej mieścinie, zadzwoniłem gość podjechał i cała filozofia. Wymienili matrycę na nową. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka oki, dzieki za informacje... po wymianie problem nie porwocil? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach