Skocz do zawartości
przemo83

Samsung 50RU702 - plamy na matrycy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od pewnego czasu na matrycy mojego telewizora pojawily sie ciemniejsze miejsca/plamy, telewizor jest jeszcze na gwarancji, czy gwarancja obejmuje takie usterki i ewentualnie jak je opisac?

załączam zdjecie chociaż na zdjeciu ciezko to wychwycic - golym okiem lepiej widac

IMG_20201205_021424.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam brudną matrycę, jeśli tak to dalej samsung leci w kulki.

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, tajson1 napisał:

Obstawiam brudną matrycę, jeśli tak to dalej samsung leci w kulki.

co znaczy bdurdna matryca? myta regularnie :D (podejrzewam ze nie o to chodzi)

plamy pojawily sie po ok 12miesiacach intensywnego uzytkowania, na poczatku bylo ok, nie znam sie na tym ale wydawalo mi sie ze po prostu diody podswietlajace sie przepalily lub cos w tym stylu, gwarancje mam do czerwca, da sie to reklamowac? jesli tak to jak to opisac?

Edit:

dobra ogladnalem filmik na YT i juz wiem co to brudna matryca :) podlega to pod gwarancje? czy moze bez rozkrecania TV da sie to wydmuchac np. sprezonym powietrzem?

Edytowane przez przemo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
co znaczy bdurdna matryca? myta regularnie  (podejrzewam ze nie o to chodzi)
plamy pojawily sie po ok 12miesiacach intensywnego uzytkowania, na poczatku bylo ok, nie znam sie na tym ale wydawalo mi sie ze po prostu diody podswietlajace sie przepalily lub cos w tym stylu, gwarancje mam do czerwca, da sie to reklamowac? jesli tak to jak to opisac?

Edit:
dobra ogladnalem filmik na YT i juz wiem co to brudna matryca  podlega to pod gwarancje? czy moze bez rozkrecania TV da sie to wydmuchac np. sprezonym powietrzem?
W moim starym modelu wymiana na gwarancji, ale najprościej poproś o serwisanta. Przyjedzie zerknie na tv i oceni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, tajson1 napisał:

W moim starym modelu wymiana na gwarancji, ale najprościej poproś o serwisanta. Przyjedzie zerknie na tv i oceni.

telewizor zakupiony w orange to mam do orange zglosic czy do samsunga? jak o tego serwisanta prosic? kogo? sry za durne pytania ale nigdy TV nie reklamowalem a moje poprzednie TV LG chodza latami bez awarii a szajsung to szajsung :(

PS

telewizor ci caly wymienili czy tylko usunęli wade/naprawili?

Edytowane przez przemo83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
telewizor zakupiony w orange to mam do orange zglosic czy do samsunga? jak o tego serwisanta prosic? kogo? sry za durne pytania ale nigdy TV nie reklamowalem a moje poprzednie TV LG chodza latami bez awarii a szajsung to szajsung

PS

telewizor ci caly wymienili czy tylko usunęli wade/naprawili?

Znalazłem na stronie samsunga kto ogarnia ich serwis w mojej mieścinie, zadzwoniłem gość podjechał i cała filozofia. Wymienili matrycę na nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tajson1 napisał:

Znalazłem na stronie samsunga kto ogarnia ich serwis w mojej mieścinie, zadzwoniłem gość podjechał i cała filozofia. Wymienili matrycę na nową.

oki, dzieki za informacje...

po wymianie problem nie porwocil?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi