Skocz do zawartości
mateozz

jaki TV do media center

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,
lg 37LB2R mnie bardzo zainteresował i nie wiem czy slusznie - prosze o info;

szukam czegos w tym rozmiarze a uzywam glownie do: tv: 70% i pc: 30%. obecnie mam stare crt 29'' i obraz ze zwyklej kablowki nie jest zbyt dobry na niektorych kanalach. gdy przechodze w tryb PC i odpalam np. internet niemal nie da sie czytac (czcionka w zbyt malej rozdzielczosci i obraz migocze - nie mam zadnych filtrow w tv). moj crt jest podlaczony do acer idea 500 media center via s-video (bo tv nie ma nic innego..), ktory ma pelno roznych bajerow wizyjnych i podlaczeniowych (niestety nie ma dobrej karty graficznej).

oto kawalek speka media center:
- Obsługiwane rozdzielczości (HDMI): 480p / 720p / 1080p / 1080i (z obsługą protokołu HDCP)
- Obsługiwane rozdzielczości (DVI): 640x480 / 800x600 / 1024x768 / 1152x864 / 1280x600 / 1280x720 / 1280x768 / /1280x960 / 1280x1024 / 1440x900 / 1440x1050 / 1600x900 / 1600x1200 / 1680x1050 / 1920x1080 / 1920x1200
1 gniazdo wyjściowe DVI-I
2 gniazda S-Video: 1 wejściowe " Input " (z przodu), 1 wyjściowe " Output " (z tyłu)
1 gniazdo wyjściowe HDMI
2 gniazda Composite RCA: 1 wejściowe "Input" (z przodu), jedno wyjściowe "Output" (z tyłu)
1 wyjście komponent (3x) składowych (Y Pb Pr)
2 gniazda SCART: jedno wejściowe " Input " (S-Video, CVBS, Stereo), jedno wejścia/wyjścia " Input/Output " (System’s CVBS, Stereo wyjście i drugi S-Video, CVBS, Stereo wejście)
2 gniazda antenowe: 1 wejście TV; 1 wyście TV
1 gniazdo wyjściowe VGA (w zestawie adapter DVI / VGA)

no i wlasnie kilka pytan:
- 37lb2r ma inna rozdzielczosc. co to dla mnie oznacza? czy moge isc w ten model czy generalnie hd ready moge sobie darowac?
- czy podlaczac tylko przez hdmi czy probowac tez inaczej?
- czy klopoty z jakoscia obrazu zarowno z kabla jak i pc ulegna poprawie na tym lg?
no i czy polecacie ten model do mojego sposobu uzytkowania czy moze powininem szukac czegos inengo?

dzieki,
mateo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi