Skocz do zawartości
chris

Toshiba HD-DVD pod koniec kwietnia w cenie do 1000 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Mam potwierdzoną informację z pierwszej ręki iż pierwsza partia napędów nagrywarek do PC HD-DVD trafi do Warszawy pod koniec kwietnia.

Dystrybutor zapewnia iż cena powinna nie przekroczyć 1000 zł w sprzedaży detalicznej...

Jak pojawi się oficjalne info to rzucę link do wiadomości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='chris' post='43369' date='30.03.2007, 11:24 ']Mam potwierdzoną informację z pierwszej ręki iż pierwsza partia napędów nagrywarek do PC HD-DVD trafi do Warszawy pod koniec kwietnia.

Dystrybutor zapewnia iż cena powinna nie przekroczyć 1000 zł w sprzedaży detalicznej...

Jak pojawi się oficjalne info to rzucę link do wiadomości.[/quote]
to juz wiemy od 2 miesiecy, juz na tym forum była potwierdzana zapowiadana cena,
wraz z napedami wejdzie kilkanaście marek płytek czystych hd dvd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='olatigid' post='43378' date='30.03.2007, 11:01 ']to juz wiemy od 2 miesiecy, juz na tym forum była potwierdzana zapowiadana cena,
wraz z napedami wejdzie kilkanaście marek płytek czystych hd dvd[/quote]

No ale dziś mam potwierdzenie terminu - wiadomość źródłowa pochodzi od samej Toshiby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może trochę szkoda , że dysków HD-RW nie będzie obsługiwać , ale cóz ... pierwsze koty za płoty .
Ciekawe jaka będzie cena za oceanem - póki co , cisza ....

[url="http://www.videohelp.com/dvdwriters.php?DVDnameid=1945&Search=Search&list=2&orderby=Price"]LISTA NAPĘDÓW HD do PC - ZOBACZ !!![/url]

Pzdr.

BoDeX ®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena na pewno zmobilizuje do dzialania obóz BD gdzie palniki wciaz kosztuja 2-3x wiecej ....
Poniekad- na zdrowie wyjdzie nam ta wojenka :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no zobaczymy swoją drogą mam palnik Toshiby DVD 2x (jeden z pierwszych modeli) i służy mi do dziś.
Ma świetna korekcje nawet najbardziej porysowane płytki reza. Tak więc nie narzekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swego czasu kupilem PIERWSZY model nagrywarki DVD Pioneera (A03) za 4k złotych - nie mam go juz ale osoba która go uzywa- jest z niego zadowolona. Napęd jest nie do zarżnięcia... Spróbujcie to samo z obecnymi nagrywareczkami za 100zl ;)
Ale z drugiej strony - nawet jesli nagrywarki obecnie produkowane są obliczone tylko na rok- i tak bardziej oplaca sie kupowac nagrywarkę nawet co 6 miesiecy nową niz płacic za dobrze wykonany napęd 4 tysiaki ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladajac allegro natrafilem na czytnik hd dvd za 650zl: [url="http://www.allegro.pl/item197799096_odtwarzacz_hd_dvd_rom_toshiba_hddvd_nowy_tanio_.html"]http://www.allegro.pl/item197799096_odtwar...owy_tanio_.html[/url] (aukcja nie moja)
Fajnie, sprzet staje sie coraz bardziej przystepny cenowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO JEST TYLKO CZYTNIK - TEMAT JEST O NAGRYWARCE ( poniżej 1K pln. ) , KTÓREJ NIE BYŁO , NIE MA i NIE BĘDZIE ... :)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='48279' date='22.05.2007, 21:00 ']TO JEST TYLKO CZYTNIK - TEMAT JEST O NAGRYWARCE ( poniżej 1K pln. ) , KTÓREJ NIE BYŁO , NIE MA i NIE BĘDZIE ... :)
Pzdr.[/quote]

To jest czytnik - prawda
Narazie nagrywarek nie ma - prawda
Nie będzie - nie prawda - będą w 3 kwartale br. (ALSTOR - Toshiba)

Dziś na targach TGExpo rozmawiałem z gościem z Toshiby ponoć ma się coś zmienić w temacie napędów - bo sam przyznał, że obóz BD ilością dostępnych napędów bije HD-DVD na głowę...

Wypowiedź gościa była nieco zbywająca - ale pozostaje mieć nadzieję, że faktycznie się coś ruszy...

Inaczej moje 4 filmy HD-DVD będą tylko muzealnym eksponatem :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='chris' post='43369' date='30.03.2007, 08:24 ']Mam potwierdzoną informację z pierwszej ręki iż pierwsza partia napędów nagrywarek do PC HD-DVD trafi do Warszawy pod koniec kwietnia.[/quote]

Widzisz , że jednak tak nie jest - powinieneś to swoje źródło conajmniej zawstydzić .... :)

Najtańszy czytnik to napęd do X-boxa , można wydłubać i ... się pobawić !

Zresztą ta nagrywarka i tak nie umiała obsłużyć płyt dwuwarstwowych , więc o kant D....

W ogóle sprawa z hardwarem do HD-DVD na polskim rynku jest żenująca - nie ma niczego ! ! ! !

Ehhh ....

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='48287' date='22.05.2007, 22:36 ']Widzisz , że jednak tak nie jest - powinieneś to swoje źródło conajmniej zawstydzić .... :)
Najtańszy czytnik to napęd do X-boxa , można wydłubać i ... się pobawić !

Zresztą ta nagrywarka i tak nie umiała obsłużyć płyt dwuwarstwowych , więc o kant D....
W ogóle sprawa z hardwarem do HD-DVD na polskim rynku jest żenująca - nie ma niczego ! ! ! !
Ehhh ....
Pzdr.[/quote]

w Xbox jest CZYTNIK a nie NAGRYWARKA HD-DVD ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='chris' post='48290' date='23.05.2007, 00:16 ']w Xbox jest CZYTNIK a nie NAGRYWARKA HD-DVD ...[/quote]
Przeciez to wlasnie BoDeX napisal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='chris' post='48282' date='22.05.2007, 22:31 ']Nie będzie - nie prawda - będą w 3 kwartale br. (ALSTOR - Toshiba)[/quote]
Jakiś czas temu też rozmawiałem z Alstorem (jest to w innym wątku) i rzeczywiście (podobno) pierwsze nagrywarki Toshiby mogą pojawić się w 3 kwartale. Z tym, że wrzesień jest najwcześniejszym okresem a więc mówimy o końcu 3 kwartału.
Wygląda na to, że Toshiba wykończy swój format sama - marną dostępnością hardwaru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paweł 71 - THX :)

Pomimo głębokiej wiary w sukces HD-DVD wypada mi zarekomendować napęd UNIWERSALNY .
Czyta Blu-Ray i HD-DVD , nagrywa Blu-Ray , DVD i CD , ale za to szybko i wszystko .
Napęd nazywa się [b]LG GGW-H10N[/b] i w stanach można go zakupić poniżej 1000 $ :)
Miejmy nadzieję , że to cena nowości i szybko osiągnie niższy pułap , bo póki co odstrasza ?
W Europie spodziewany jest "na dniach" . Ciekawe tylko które napędy stacjonarne BR potrafią
czytać płyty z tego palnika - były już sygnały , że LIPA ( Samsung , Panas - może PS3 ruszy? )

Polityka TOSHIBY i obozu HD-DVD jest żenująca - jeśli nic się nie zmieni , to blado to widzę .

Pzdr.

BoDeX ®

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie rozwój hd dvd przygnębia mnie. W sumie teraz wszystko co zostanie wydane powinno iść na dvd i w hd dvd. Tylko nie dość że w takim Saturnie są 2 płyty to jeszcze nie ma sprzętu który by to odtworzył. No i bez polonizacji płyt mogą się ugryźć d ....
Ja mam odtwarzacz do xbox no ale nie każdy chce kupować konsolę żeby sobie film obejrzeć. Szczególnie jak ta konsola zachowuje się ja pralka przy wirowaniu. :)

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi