Daniel Bryś 0 Napisano 8 Października 2019 Witam, przeszukałem forum, ale nie zlalazlem satysfakcjonującego mnie wątku wiec prosze o pomoc w nowym. W najblizszym czasie będe kupować tv, cena do 2300zl, najważniejsze dla mnie jest jakoś obrazu, aby był on wyraźny oraz płynny jesli Mogłby ktos polecic cos sensowengo to byłbym wdziędzny. 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 18m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? głównie na wprost, czasami ktoś ogląda z boku siedząc przy stole5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? słońce nie świeci na telewizor7. Jaki masz obecnie telewizor ? jakiś stary Samsung8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder,, konsola, kino domowe11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-4h 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy akcji, sport14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak, ale nie jest to głowny wyznacznik16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 5518. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nie mam aż tak dużego doświadczenia z tv aby juz mnie cos denerwowało 19. Preferencje co do marki ? nie20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2300 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? wolałbym nie generować dodatkowych kosztów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach