Skocz do zawartości
koles

Tańsze nagrywarki BLue Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
LG obniżyło cenę nagrywarki Blu-Ray GBW-H10N na Tajwanie o 33%.
Myślę że przyczyną takiego stanu jest chęć opróżnienia magazynów ze starszych modeli przed wprowadzeniem w połowie roku nowej serii nagrywarek Blu-ray

[url="http://www.cdfreaks.com/news/LG-cuts-its-4x-Blu-ray-writer-retail-price-by-33.html"]http://www.cdfreaks.com/news/LG-cuts-its-4...rice-by-33.html[/url] Edytowane przez koles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='koles' post='41242' date='08.03.2007, 21:15 ']LG obniżyło cenę nagrywarki Blu-Ray GBW-H10N na Tajwanie o 33%.[/quote]

Ciekawe czy ta fala dotrze szybko do Polski ?

Następca , model GGW-H10N ma radzić sobie z odczytem i zapisem Blu-Ray , a także z odczytem HD-DVD !
Myślę , że nagrywarka HD-DVD Toshiby w cenie 999 pln. byłaby większym hiciorem ! Poczekamy :D

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='41260' date='08.03.2007, 23:25 ']Poczekamy :D[/quote]
Ja tym razem poczekam na pewno i nie powtórze błędu który popełniłem z zakupem nagrywarki DVD za 1800 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byli i lepsi od Ciebie :D Pierwsze modele Pioneera kosztowały kilkanaście tysięcy ... sic ! :)

999 za nagrywarkę Toshiby to byłoby atrakcyjnie ! :)

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='41275' date='09.03.2007, 00:49 ']Byli i lepsi od Ciebie :D Pierwsze modele Pioneera kosztowały kilkanaście tysięcy[/quote]
Ja sobie zdaję z tego sprawę, bo obserwowałem ceny. Chociaż chyba DVD-R tyle nie kosztowały, DVD-RAM były takie cholernie drogie. Pioneer A03 miał jakoś nienormalną cenę kilku tysięcy złotych. Ja się skusiłem dopiero na A04, a potem w przeciągu pół roku ceny zjechały własnie do jakiś 900 zł za A05 (oczywiście lepsze technologicznie).
Ale ważna jest też cena nośników, bo jak kupowałem tego Pioneera to nośniki TDK (wtedy imho) najlpsze były już do kupienia po 20 zł za sztukę. Jak patrzyłem ostatnio na Blu-ray to tak w granicach 40 zł stały a HD-DVDR to w ogóle nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='maxiuca' post='41287' date='09.03.2007, 08:04 ']Ja sobie zdaję z tego sprawę, bo obserwowałem ceny. Chociaż chyba DVD-R tyle nie kosztowały, DVD-RAM były takie cholernie drogie. Pioneer A03 miał jakoś nienormalną cenę kilku tysięcy złotych. Ja się skusiłem dopiero na A04, a potem w przeciągu pół roku ceny zjechały własnie do jakiś 900 zł za A05 (oczywiście lepsze technologicznie).
Ale ważna jest też cena nośników, bo jak kupowałem tego Pioneera to nośniki TDK (wtedy imho) najlpsze były już do kupienia po 20 zł za sztukę. Jak patrzyłem ostatnio na Blu-ray to tak w granicach 40 zł stały a HD-DVDR to w ogóle nie było.[/quote]
Przy obecnych cenach nosnikow HD oplacalne sa tylko dyski twarde 300-400GB.
Dopiero jak ceny spadna do ok. 5-10zl za sztuke bedzie mozna myslec o
nowych nagrywarkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi