Skocz do zawartości
tomix1996

Player TVN nie działa - UE55NU7670

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. ;)

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem modelu z tytułu. Niestety mam problem z aplikacją Player TVN. Po jej włączeniu wszystko wyskakuje bardzo powoli a gdy uda mi się wybrać jakiś program wyskakuje powiadomienie abym sprawdził połączenie z internetem i nie wiem jak to naprawić.

Warto dodać, że tuneln, YouTube czy VOD od TVP działa bez problemu. Oprócz tego mieszkam w Anglii i nie wiem czy to nie są ograniczenia licencyjne... Jednak na poprzednim telewizorze LG nie miałem z tą aplikacją żadnych problemów.

Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu. :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej mogą być ograniczenia licencyjne, ale w Polsce też mi czasem taki komunikat wywala - po prostu mają słabe łącza/serwery i nie wyrabiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie same mam problemy na ue48h6400 od momentu gdy pojawiła się aktualizacja aplikacji Player - pozostaje zmienić telewizor na taki z wydajniejszym procesorem. 

Edytowane przez szwagier44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie kwestia procesora tylko wydajność łącza internetowego. Wejdź prze przeglądarkę tv na fast.com i zobacz jaki masz wynik testu. Daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobna sytuacje ,Netflix dziala ,Yutuby tez inne apki rowniez tylko player zamula , kolko sie kreci albo sie calkowicie zawiesza. Zaden procesor czy polaczenie z netem, poprostu ta aplikacja to jest kupa g...a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kompletnie nie procesor ponieważ na starszym LG z gorszym procesorem aplikacja co prawda starsza ale śmigała aż miło.

Na TV po przez WiFi mam około 40 MB/s więc wątpię aby to była kwestia łączą.

Posiadam Amazon Fire Stick. Czy jest możliwość aby zainstalować tą aplikację na Sticku?

Wiem, że mogę zainstalować aplikację na telefonie a potem ją wysłać na Sticka. Jednak na telefonie trzeba korzystać z VPN na Polskę a nie wiem jak to działa na na Fire Sticku.

P.S: Warto dodać, że przez kilka dni próbowałem włączyć jaki kolwiek program i nigdy nie włączyła się choćby sekunda. Czasami się zdarza, że coś się ładuje (kręci się kółko) ale po chwili wyskakuje błąd.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi