Skocz do zawartości
  • 0
muchasso

Tv+n-box+kino domowe

Pytanie

witam . dzisiaj do mojego philipsa 29pt9521 i n-boxa dokupilem sobie kino domowe tez philipsa hts3115 i od czytania wszyskich postow na niecie zorbil mi sie maly metlik i myslalem ze te kino ma wyjscie spdif dzieki ktoremu podlacze do niego n-ke ale neistety tak nie ma . wiec jak mam teraz polaczyc moj zestaw ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

[quote name='muchasso' post='33882' date='09.01.2007, 20:26 ']witam . dzisiaj do mojego philipsa 29pt9521 i n-boxa dokupilem sobie kino domowe tez philipsa hts3115 i od czytania wszyskich postow na niecie zorbil mi sie maly metlik i myslalem ze te kino ma wyjscie spdif dzieki ktoremu podlacze do niego n-ke ale neistety tak nie ma . wiec jak mam teraz polaczyc moj zestaw ???[/quote]

Poszuka wejścia AUDIO IN , inaczej nie podłączysz

Też cchiałęm Philipsa kupić ale dowiedziałem się że nie ma cyfrowego wejścia i kupiłem Panasonica z Optykiem :) Dolby Digital wymiata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Biegnij wymienic na zestaw ze wzmacniaczem z wejsciem optycznym - ale tez pomysl czy w przyszlosci nie bedziesz mial wiecej zrodel dzwieku cyfrowego (np. odtwarzacz HDTV albo drugi satelita albo zupelnie cos nowego) wiec moze jeszcze wejscie coax (albo dwa :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
na szczescie udalo mi sie zwoucic te kino teraz bede szukal czegos innego a panasonic byl by idealny tylko mama malypokoj i nie wiem gdzie bym postawil te glosniki . moze bede musialzrobic jakiegos skladaka alob poczekac na cos nowego co mibedzie pasolwalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

[quote name='muchasso' post='34156' date='10.01.2007, 21:20 ']na szczescie udalo mi sie zwoucic te kino teraz bede szukal czegos innego a panasonic byl by idealny tylko mama malypokoj i nie wiem gdzie bym postawil te glosniki . moze bede musialzrobic jakiegos skladaka alob poczekac na cos nowego co mibedzie pasolwalo[/quote]

Kup SONY STR-DG 700
mam i jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

[quote name='lukas' post='34298' date='11.01.2007, 15:17 ']Kup SONY STR-DG 700
mam i jestem zadowolony :)[/quote]

Witam,

Czy mógłbym prosić o więcej wrażeń z użytkowania STR-DG 700? Czy on w końcu ma na wyjściu hdmi sygnał hd jeśli podłączy się hd na wejściu? W teście Audio 10/2006 napisali, że ten Sony wymaga mocnego subwoofera, który zniweluje jego neutralne granie (w sumie neutralność jest cechą sprzętu audiofilskiego ;) ). Do jakich kolumn jest podłączony?

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam
Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

[quote name='Malisz' post='34586' date='13.01.2007, 18:08 ']Witam,

Czy mógłbym prosić o więcej wrażeń z użytkowania STR-DG 700? Czy on w końcu ma na wyjściu hdmi sygnał hd jeśli podłączy się hd na wejściu? W teście Audio 10/2006 napisali, że ten Sony wymaga mocnego subwoofera, który zniweluje jego neutralne granie (w sumie neutralność jest cechą sprzętu audiofilskiego :) ). Do jakich kolumn jest podłączony?

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam
Maciek[/quote]

Odpowiedziałem w innym poście. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Są tekie przejściówki z SPDIF na TOSLINK.....swoją drogą kiedyś do karty komputerowej Real Magic Hollywood Plus wystarczylo dolożyć zwykłą diodę świecącą w kolorze czerwonym w oprawce przeźroczystej do wejścia SPDIF i.....każdy amplituner z Toslinkiem wyłapywał ten sygnał....he he.No i sony też miało takie przejściowki,na allegro też widzialem ..ale z osobnym zasilaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi